vineri, 4 ianuarie 2013

Al Jazeera cumpără televiziunea americană deținută de Al Gore

Canalul de știri din Qatar Al-Jazeera a confirmat, miercuri, că a cumpărat un post de televiziune din SUA, denumit Current TV, anunță 7sur7.be.

Current TV a avut ca si cofondator în 2005 pe fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Al Gore .

"Al Jazeera anunță [...] că a cumpărat Current TV din Statele Unite", a anuntat intr-un comunicat la scurt timp după ce postase încheierea achiziției pe pagina lor de Facebook.

Current TV, conform comunicatului Al Jazeera, are drept scop acela de "a da glas celor care de obicei nu sunt auziți, să se spună adevărul, să ofere perspective diverse și independente și să prezinte informații pe care nimeni altcineva nu le spune".

Al Jazeera anunță lansarea unui "canal de știri cu sediul în Statele Unite ale Americii și care să furnizeze știri interne și internaționale pentru publicul american" și afirmă că acest nou serviciu va fi lansat în 2013 și va fi disponibil în rețeaua de distribuție actuală a Current TV.

Noul canal va avea sediul la New York si va fi ajutat de un grup mass-media din Qatar, spunând că se vor deschide sedii suplimentare în locaíi cheie ale SUA, pentru a completa rețeaua existentă de editori (New York, Washington, Los Angeles, Miami si Chicago).

Această expansiune ar trebui să dubleze numărul de angajați de la Al Jazeera din Statele Unite ale Americii, echipă care ar trebui să ajungă în cele din urmă la un număr de peste 300 de persoane.

Current TV este disponibil în prezent pentru 60 milioane din cele 100 de milioane de gospodării din SUA, prin cablu sau prin satelit în rețelele DIRECTV, COMCAST, DISH NETWORK, VERIZON FIOS, AT&T U-VERSE.

Al Jazeera nu a declarat care va fi exact viitorul postului Current TV. Grila actuala este dirijata de Al Gore si de Joel Hyatt, probabil cei doi continuând sa ocupe funcții importante in televiziunea respectivă.

Pretul care s-a platit pentru Current TV este de 500 milioane dolari, din care 100 de milioane au revenit lui AL Gore, după cum speculează businessinsider.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Al Jazeera cumpără televiziunea americană deținută de Al Gore”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile