vineri, 22 martie 2013

Românul, telespectatorul numărul 1 din Europa

S-a descoperit în sfârsit de ce nu merge nimic în țara noastră.

Conform unui studiu al unui institutul francez, românii privesc în medie peste 5 ore pe zi la televizor. Mai precis 330 de minute din cele 1440 de minute din zi,   el,    românașul nostru stă impreună cu prietenul său televizorul.

Ce l-o fi hipnotizat in fața micului ecran cu tub catodic sau LCD / LED ( dacă l-au ținut buzunarele să il cumpere, preferabil cu diagonală cât mai mare), numai dumnealui stie.

O fi de vina televiziunile astea care difuzează Breaking News din oră în oră...  Sau o fi de vină tanti aia cu silicoanele ? Ori bandiții astia pe care nu îi prinde nimeni, dar "toată lumea îi demaște", cum zicea un reputat reporter de la o televiziune națională ?

Sunt vorbe importante la televizor, de face românul o jumatate de normă de muncă privind asiduu imagini derulante, fără să învete nimic, fără să adauge ceva la intelectul deseori atrofiat si îndoctrinat.

Oricum, de muncă nu mai e timp, suntem ocupați să fim pe locul 1 in Europa la căscat ochii la "telembizor".

Bineinteles, asta facem de obicei acasă, ca la servici nu avem timp, acolo stăm pe net ( dacă avem de unde ) vreo 5 ore jumatate din timpul legal de muncă. Si va asigurăm că așa este, cei mai multi vizitatori pe siteuri sunt in zilele lucratoare si in orele de program schimbul 1.

Dacă e cumva vreo zi liberă la nivel national sau vreun weekend, lumea nu mai intră pe net, are alte ocupatii. Acum mi-am dat seama ce face lumea, se uită la televizor în celelate 5 ore libere din zi.

Ia să vedem ce mai zice studiul specialiștilor francezi.

Se pare ca am gresit eu, am tras concluzii pripite. Potrivit studiului, cele mai mari cresteri la uitat la televizor sunt în țările cele mai afectate de criză.

Deci e clar, la noi in România e criza ce mai mare, de iubim cel mai mult televizorul, dintre toți cetățenii europeni. Dezastrul economic a creat șomeri care se uită la televizor, nu uitatul a creat criza economică. Sau e invers? M-am zăpăcit printre statistici si concluzii.

Oricum, ceva e sigur : noi românii suntem privitorii numarul 1 din Europa. Deja ma simt mândru că suntem buni și noi la ceva (5 ore si 30 de minute pe persoana/ zi).  Pe locul doi sunt grecii (4 ore si 33 de minute pe persoana/ zi), iar pe locul 3 sunt spaniolii ( 4 ore si 6 minute pe zi ). Dar nu trebuie sa ne facem griji, cică si americanii se uită și ei vreo 5 ore /zi. Așa că e clar, nu are legatura cu declinul economic. Sau poate americanii tipăresc dolari cand au nevoie, si în rest se pot uita linistiti la tv ?

Așa, mai departe... Sportul ar fi depășit toate recordurile de audienta in intreaga lume, mai ales marile evenimente sportive.

Și incă o descoperire arheologică, despre cine sunt de asemenea vinovați pentru uitatul la televizor: turcii ! Dumnealor au creat două seriale magnifice, care au cucerit mare parte din Europa, ca in timpurile străvechi: serialul "Fatmagül" ( e si la noi difuzat oare ? ) a inregistrat o crestere a audientei cu 60% in Bulgaria, iar "Suleyman Magnificul" e unul dintre cele mai urmarite seriale in Bulgaria, Croatia, Egipt, Rusia, Slovacia si Ucraina ( la noi cică nu ).

Dar totusi realitatea bate filmul. De fapt vreo 41% din audiențe au fost pentru emisiuni din "lumea reală" ( show-uri, stiri, talkshowuri, emisiuni in cautare de talente muzicale sau bucătărești ) si doar 38% dintre telespectatori au urmarit programe de ficțiune.

Bineinteles, aici studiul a fost complet eronat, pentru că dintre cele 41% programe "reale", de fapt 1% au fost reale, restul a fost tot fictiune, numai ca nu si-au dat seama nici telespectatorii, nici specialistii francezi.

Deci, am inteles. Vizionare plăcută in continuare !


2 comentarii despre subiectul „Românul, telespectatorul numărul 1 din Europa”:
Anonim

deja incepe a imi place blogul vostru :))))

Anonim

asta e singura bucurie care ia mai ramas.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile