sâmbătă, 18 mai 2013

Ce țară are cele mai multe stații de televiziune?

Răspunsul ar fi Rusia. Rusia are cele mai multe statii de televiziune ( atentie, nu televiziuni diferite ).

CIA ( www.cia.gov ) a publicat o lista cu numarul de statii de televiziune.

Sunt incluse in numerotare si retransmisiile, repetoarele, emitatoarele si alte forme de transmisie a acestor televiziuni.

Pe baza acestei liste, a fost realizat de catre Encyclopedia of the Nations un top al tarilor dupa numarul de statii de televiziune.


Nu ne este foarte clar ce reprezinta exact in aceptiunea realizatorilor termenul "stații de televiziune". 

Cu siguranta nu reprezinta numarul de televiziuni individuale, cu programe diferite si cu licență de sine stătatoare.

De asemenea, topul nu este foarte actualizat, unele actualizari fiind din 2012, altele chiar din 1995.

Totusi, topul poate fi util pentru a ne face o impresie privind interesul pentru televiziune pe diverse continente sau regiuni geografice mai restranse si tocmai de aceea l-am adus in atentie.

Se observa ca sunt zone geografice unde televiziunea nu este deloc importanta.

Exista peste 100 de tari in care nu functioneaza decat cateva televiziuni.

Aceasta cifra reprezinta aproape o treime din totalul tarilor lumii.

Asadar, nu toti oamenii de pe planeta sunt interesati de micul ecran.

Probabil in zonele mai putin dezvoltate, multi prefera natura sau isi consuma energia pentru a-si asigura hrana zilnica necesara pentru ei si familie.


14 comentarii despre subiectul „Ce țară are cele mai multe stații de televiziune?”:
Anonim

Nu cred nici sa-mi zica CIA ca Romania are mai multe televiziuni decat Franta sau Germania...

detrax

Pai nu ai inteles bine, nu e vorba de televiziuni de sine statatoare, ci numarul de statii de retrasmisie ( incluzand repetoare, firme de cablu, retransmisie prin diverse emitoare si retele diferite). Ai citit printr randuri, eu am inteles ideea.

E foarte corecta evidenta, fiindca la noi in Romania sunt foarte multi operatori mici de cablu, iar la straini ( cazul Frantei cum spui tu ), sunt doar cativa operatori mari.

Numerotarea e corecta si CIA are dreptate, chiar daca tu te crezi mai inteligent decat CIA. :)

Anonim

si care sunt statiile de televiziune ale UE? :D

Dark

orice om cu mintea limpede si fara remarci rautacioase fara scop ar intelege ca statiile UE ( 2700 ) sunt cele cumulate din toate tarile incluse in Uniunea Europeana. Vezi ca ai linkul spre siteul CIA pentru mai multe detalii.

Tu faci pe aici caterinca aiurea anonim

Insinuezi ca nu intelegi despre ce e vorba, desi intelegi. Si te intrebi retoric daca nu cumva de fapt e vorba de statii ale Consililui Europei sau ale UE ca institutie ? Misto-uri de copii de 5 ani, ca nu le vad venite din partea unui om matur. E clar ca e vorba de statii ale unor televiziuni publice sau private din Uniunea Europeana.

Singurul defect pe care il vad eu la top este ca nu e actualizat, restul sunt comentarii aiurea ale unor oameni aiurea.

Laurentiu

Un top asemanator e si pe wikipedia ( doar ca acolo e Romania pe locul 8, nu pe 9 :) ), deci e putin diferit, desi vad ca are aceasi sursa CIA.

Uite si adresa :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_television_broadcast_stations

Anonim

nu am scris sa fac misto-uri de copii de 5 ani.

1. Uniunea Europeana nu e tara.
2. daca tot s-a insumat numarul televiziunilor din tarile care fac parte din UE nu mai trebuia defalcat in josul tabelului pe tari. iar daca as calcula fiecare tara UE ar depasi cele 2700 televiziuni alocate UE.

Da tu tot negativist esti.

Pai ia calculeaza. Sa pui si lista numerotata frumos.

Deci aia de la Wikipedia si de la CIA si de la Encyclopedia of the Nations sunt cam aiuriti dupa tine, asa e ? Si te faci ca ploua ca nu observi ca scriu astia ca nu e actualizat topul de CIA. Vezi cum numeri pentru o tara canalele din 2005, pentru o tara canalele din 2012 , pentru alta canalele din 2009.

Tu n-ai priceput ideea? Ideea nu e pe ce loc e Romania, ci ca o treime din oamenii de pe pamant nu prea au auzit de televiziune. Eu asta am inteles di articolu astora.

Si raspunsul la titlu ?

Ce țară are cele mai multe stații de televiziune ?

E simplu, e Rusia. Nu ti se pare ca Rusia e o tara ?

LeTMeSee

Lasand la o parte discutiile care cauta acul in carul cu fân si nu vad esenta articolului, eu aceasta am inteles ca idei principale care trebuie evidentiate si discutate:

- ca raspandirea televiziunii este foarte neuniforma pe tari si continente
- ca noi romanii de bucuram de televiziune mai mult decat 3 sferturi din globul pamantesc
- ca o treime din globul pamantesc nu au televiziune mai deloc sau oferta foarte limitata.

Asta esenta articolului, iar cine vede dincolo de obloane imi va da dreptate.

Anonim

pe mine nu ma intereseaza pe ce loc e Romania sau alta tara. vroiam sa subliniez altceva. nu mai continui pentru ca nu am intrat pe acest blog pentru a face polemica :)

o zi buna si frumoasa va doresc la toti.

M-ai facut curios

Ce anume vroiai sa subliniezi ?

Anonim

vroiam sa subliniez:
1. ca UE nu e tara.
si
2. daca tot s-a facut un cumul al televiziunilor din tarile care formeaza UE (2700) nu cred ca mai era necesar (punctul meu de vedere) ca in acelasi tabel sa fie defalcate pe tari (Romania x televiziuni , Germania y televiziuni, etc). de ce nu a facut la fel si cu fiecare stat in parte al SUA. :)

deci ori lasa totalul de 2700 si spunea ca in UE sunt atatea televiziuni ori lasa fiecare tara in parte cu numarul de televiziuni pe care il are.

oricum nu cred ca mai merita sa comentam pe baza a ce spun eu :) mai bine ne rezumam la informatia data si gata.

Administrator

Observam ca a inceput o discutie serioasa aici. :)

E foarte bun schimbul de pareri, dar are partea lui de dreptate si "anonim".

Probabil cei de la Encyclopedia of the Nations au preluat informatiile de pe site-ul CIA si au incercat sa le ofere integral si nu au mai separat informatile despre tarile componente ale Uniunii Europene. Sau nu le-a separat foarte clar, considerand ca se subintelege.

Noi nu ne-am permis sa modifcam topul, fiindca nu ar mai fi corespuns cu sursa. Contributia noastra e doar textul de inceput, unde am incercat sa clarificam cateva aspecte, dar pe care le-ati clarificat mai bine dvs. la comentarii. Oricum, topul nu este cu siguranta 100% valid, poate era acum cativa ani.

Am publicat acest top pentru ca din el reiesea frapant o dezvoltare extrem de neuniforma a televiziunilor la nivel mondial. Probabil cam acelasi fapt au incercat sa scoata in evidenta si sursele, chiar daca nu explicit. Noi am incercat sa explicam putin situatia, dar se pare ca nu am reusit foarte bine. Dar am reusit cu ajutorul dvs. la comentarii si va multumim pentru aceasta contributie.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile