Pe satelitul Hot Bird 13A ( 13.0°Est ) sunt transmise necodat televiziunile Italia 1 HD, Rete 4, Canale 5, Italia Uno, La5, TgCom24, Iris, Boing, Cartoonito Italy, Class News MSNBC, Coming Soon TV, Italia 1 HD.
Problema este ca sunt transmise in DVB-S2 8PSK ACM/VCM si PLS Root+8 ( Physical Layer Scrambling +8 ), de aceea apar dificultăți la receptionarea pe unele tunere DVB-S2.
VCM (Variable Coding and Modulation) si ACM (Adaptive Coding and Modulation) asigura optimizarea utilizării benzii, schimbând dinamic parametrii de transmisie.
De exemplu, noi nu am reusit receptionarea inca, folosind tunerele de la un televizor si de la o placa HD de satelit ( placa incompatibila, nu se poate bifa PLS).
Pentru receptie sunt necesare receivere dedicate si compatibile cu ACM/VCM si Physical Layer Scrambling, iar acestea modele sunt puține. La data scrierii articolului, doar placile sau receptoarele cu demodulator STV090x de la STMICRO au aceasta posibilitate. Pe aceste placi de pc, cu cea mai noua versiune de CrazyScan si StreamReaderEx-BDA cu PLS se pot receptiona aceste canale multistream.
Toate aceste canale sunt emise pe Hot Bird 13A, pe aceeasi frecvență, dar doua streamuri diferite ( Stream 1 si Stream 2 ):
frecventa 11432.00, polarizare verticala, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2, 8PSK ACM/VCM, PLS Root+8, Stream 1
frecventa 11432.00, polarizare verticala, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2, 8PSK ACM/VCM, PLS Root+8, Stream 2.
Mai există astfel de canale si pe alti sateliti, de exemplu la pozitia orbitala 5 grade Vest.
joi, 2 mai 2013
Recepția DVB-S2: ACM VCM si PLS ( Physical Layer Scrambling )
Publicat de
HD Satelit România
în categoriile:
Diverse,
Frecvente de receptie,
Placi DVB,
Receivere HD,
RECEIVERE SATELIT,
Tehnologie,
Televizoare,
Tutorial
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
Prima TV este un canal de televiziune comercial din România, lansat în 1997, cunoscut pentru gama diversificată de programe de divertisment ...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Rețeaua de televiziune digitală prin cablu NextGen a început sa efectueze câteva modificări importante în grila de canale, care vor aduce at...
-
Prima Sport 1 este un canal de televiziune dedicat exclusiv transmisiunilor sportive și face parte din grupul Clever Media, un conglomerat m...
-
Chiar dacă serviciile de streaming și televiziunea prin internet devin tot mai dominante, televiziunea prin satelit continuă să își mențină...
-
Formula 1 revine pe micile ecrane din România, duminică, la Antena 1. Marele Premiu din Las Vegas, programat de la ora 08:00, poate decide c...
-
Sony Space Communications Corporation (SSCC) și Astro Digital US, Inc. au anunțat un parteneriat pentru proiectarea, fabricarea și lansarea ...
Aici sunt cateva detalii ...
http://www.rdi-board.com/threads/126385-CrazyScan-Easy-BlindScan-blind-testing/page5
Cu ce model de televizor ati reusit sa receptionati programele care au PLS ? Ma intereseaza si pe mine sa prind programele italiene in HD de pe 5V.
Pai nu scrie ca au reusit sa receptioneze, scrie ca nu au reusit. :-))))) Nu ai citit cu atentie. Pentru PLS trebuie receptoare speciale.
buna, de unde se cumpara aceste receptoare ca am vazut ca sunt frecvenze si pe 45 est,flutur
Doar cu abonament de Italia la respectivul provider sau cu tunere satelit DVB-S2, compatibile cu sistemul PLS.
OH to many ppl stupid , TRY WHITH TBS FRIEND AND YOU WILL SEE
Mai nou se pot receptiona aceste canale italiene si franceze transmise in multistream ( de exemplu la 5 grade Vest ) si cu imagine Enigma OpenPLi Taapat, instalata pe receptoare Spark cu procesor Sti7111 sh4 ( Amiko Alien 8900, Amiko Alien Mini, Golden Media Spark Reloaded etc ). Download de aici:
http://taapat.ho.ua/
Am testat pe Amiko Alien Mini, functioneaza perfect receptia tuturor canalelor multistream necriptate italiene si franceze de pe 5 grade Vest, inclusiv sunetul.
de ce nu pot avea si eu semnal pe un receptor amiko alien 2 desi am pus imaginea enigma 2 openpli pe satelit 5 grade vest stie cineva
Trebuie sa pui imaginea modificata de Taapat http://taapat.ho.ua/, cu imaginea Open Pli normala nu merge.
De asemenea, nu stiu daca merge pe receptoare cu procesor STi7162 ca al tau, eu am incercat cu receptor cu procesor STi7111 SH4.
Din cate am citit, receptia multistream e posibila si cu receptoare precum Octagon SF4008, Vu + Zero 4K, Dreambox 900/920 cu tunerul corespunzător.
Si Zgemma H9 Combo este un receptor UHD la îndemână cu suport DVB-S2X și multistream.
Tehnologia multistream, identificată cu acronimul „MIS” (Multi Input Stream), permite să transmită diferite fluxuri de transport DVB (TS) sau IP pe un transponder de satelit într-un mod total transparent și eficient, folosind o singură pereche de dispozitive (codificator- decodator) și nu la fel de multe ca fluxurile transmise.
Tehnologia multistream include un mecanism în structura cadrului benzii de bază (BBFRAME) care combină mai multe fluxuri de date, precum și date generice. Modulatorul folosește doar pachete dintr-un flux pentru a umple un cadru de bandă de bază și începe unul nou pentru al doilea flux. Cadrele sunt apoi aliniate secvențial pentru transmisie.
Folosind un identificator pe 8 biți în antetul cadrului de bandă de bază, cunoscut și sub denumirea de identificator de flux de intrare (ISI), cadrele de bandă de bază sunt definite pentru un flux specific și pentru maxim 256 fluxuri TS și / sau IP. .
Conform ISI, demodulatorul este capabil să separe fiecare flux fără nici o referință de timp (ceas), în timp ce ieșirea secvențială interacționează cu PCR (Program Clock Reference) utilizat în fluxurile de transport.
Supraîncărcarea datelor poate fi eliminată de sistemul NPD (Null Packet Deletion), o altă particularitate a tehnologiei multistream.
Pachetele goale nu conțin date și sunt utilizate pentru a umple un flux de transport pentru a obține o rată de date constantă. Deoarece demodulatorul poate reseta rata de date prin ISSY (Input Stream Synchronization), nu este necesar să se transmită toate pachetele goale.
Cu funcția NPD activată, modulatorul poate elimina până la 256 de pachete goale succesive și poate adăuga o valoare a contorului de 1 octet la fiecare pachet din fluxul de transport, indicând câte pachete goale au fost eliminate înainte de poziția sa. După recepție, demodulatorul reintroduce imediat numărul corespunzător de pachete goale la dezambalarea TS de la cadrele de bandă de bază.
În funcție de structura fluxului, sistemul NPD poate pune la dispoziție o cantitate semnificativă de lățime de bandă suplimentară și, dacă este utilizat în combinație cu date cu prioritate redusă, cum ar fi traficul web, permite să exploateze lățimea de bandă disponibilă în cel mai eficient mod posibil.
Când vine vorba de notificarea demodulatorului privind adaptarea modului adoptat, fiecare cadru de bandă de bază DVB-S2 are un antet de 10 octeți, inclusiv primul (MATYPE-1) care conține informații despre tipul de conținut. În timpul analizei antetului, demodulatorul detectează dacă sistemele ISSY și / sau NPD au fost utilizate în modulator sau ce conținut se află în câmpul de date al cadrului de bandă de bază. ISI este stocat în al doilea octet (MATYPE-2) al antetului benzii de bază.
Tehnologia multistream vă permite să configurați în mod independent fiecare flux individual, menținând controlul complet, chiar și atunci când cadrele de bandă de bază sunt alimentate extern cu conținut proprietar și introduse în sistem. De asemenea, vă permit să „completați” un singur transponder cu o cantitate mai mare de date și conținut decât sistemele utilizate până acum, astfel încât să reduceți costurile de închiriere a capacității satelitului în beneficiul operatorilor „minori”, cum ar fi televiziuni locale.
Tehnologia multistream și sistemul PLS au o geneză diferită, dar sunt adesea utilizate în combinație între ele.
PLS a fost folosit inițial pentru a reduce interferențele între canalele din flux, dar în cazul nostru, pur și simplu acționează ca un sistem de codificare. De fapt, poate prelua valori diferite și poate fi utilizat atât cu standardul actual DVB-S2, cât și cu evoluția sa numită DVB-S2X datorită optimizării ulterioare a benzii pe care o poate obține, în special cu conținut Ultra HD 4K și 8K.
Canalele multistream pot adopta trei moduri PLS diferite (Root, Gold sau Combo) și au un cod de 6 cifre (de exemplu, 131070 pentru unele dintre canalele Rai de la 5 grade West, care include unele canale TGR regionale). Un transponder poate găzdui mai multe fluxuri identificate prin codul IS cu trei cifre (flux de intrare) (de exemplu, 001, 002, 003, etc.).
Tunerele DVB-S2 sau DVB-S2X ale unor receptoare acceptă doar tehnologia multistream, dar nu și sistemul PLS, în timp ce altele permit recepția orice canal MIS sau nu recunosc unele valori și moduri PLS (de exemplu, ROOT).
Puține modele sunt, de asemenea, capabile să recunoască și să gestioneze fluxurile T2-MI (T2 Modulator Interface) pe care unii operatori le transmit întotdeauna prin satelit pentru emițători terestri. Pe lângă semnalele DVB-T2, fluxurile T2-MI conțin datele de sincronizare pentru rețelele SFN (Single Frequency Network), ajustările aferente fiecărui PLP (Physical Layer Pipe) și cadrele de bandă de bază conforme cu fiecare PLP.
Așadar, una dintre cele mai recente tendințe din lumea recepției prin satelit este receptia canalelor multistream.
Până acum câțiva ani, canalele care foloseau satelitul pentru a distribui semnale catre emitatoare terestre, dar si feed-uri reportaje de știri și canale întregi pentru retransmisie ulterioară prin alte rețele, precum terestre și prin cablu, foloseau aceleași standarde de transmisie și modulare cu canalele destinate utilizatorilor finali.
Aceasta înseamnă că acestea ocupau aceeași cantitate de lățime de bandă și puteau fi văzute de oricine a setat recepția în acel moment pe o anumită frecvență , dar cunoscând doar parametrii „corecți” ( SR , FEC , PID etc.).
Odată cu apariția căutării Blind Scan , care evită introducerea manuală a acestor parametri, deoarece sunt detectabili automat, căutarea fluxurilor a fost considerabil simplificată și, atunci când conținutul este transmis necodat, acestea sunt vizibile pentru oricine are un receptor de câteva zeci de euro.
De ceva timp, operatorii de televiziune au început să utilizeze noi tehnici de transmisie numite „multistream” și „PLS” (acronim pentru Physical Layer Scrambling), care necesită receptoare compatibili, sunt configurabile pe scară largă și garantează economii de lățime de bandă în comparație cu sistemele tradiționale.
Aceste soluții au fost inițial utilizate pentru a distribui canalele Rai și Mediaset (de asemenea Premium), atât la 13 ° est (Eutelsat Hotbird) cât și la 5 ° Est (Eutelsat 5 vest), folosind sateliți ca mijloc de distributie care emitatoarele terestre DVB-T individuale situate în toată Italia.
De-a lungul timpului, numărul de canale multistream a crescut suficient de mult pentru a încuraja pasionatii să se întrebe din ce în ce mai des unde le pot găsi și ce este nevoie pentru a le receptiona.
Deoarece acestea sunt canale de serviciu care nu sunt destinate utilizatorului final, toate datele de receptie se pot schimba oricând, fără ca telespectatorii sa fie anuntati. De exemplu, canalele care se transmit în prezent necodat și cu un anumit mod multistream pot deveni criptate și schimba datele de receptie, sau pot folosi alte metode de distributie (de exemplu, IPTV), dispărând efectiv de pe sateliti. Sau pot fi folosit sateliti cu spoturi de semnal concentrate doar pe o țara si regiunile sau tariile din jurul acesteia.
Printre canalele de satelit difuzate cu tehnologie multistream, cele mai numeroase și interesante sunt, fără îndoială, cele din italiană Rai, Mediaset și Sky. Întrucât toate transmit un satelit Eutelsat 5 West Un orbit la 5 ° Vest , ele reprezintă o alternativă la recepția terestră atunci când semnalul este perturbat sau chiar absent , atât în interiorul granițelor naționale, cât și în străinătate, in țările invecinate.
Radiodifuzorul publică ocupă patru transpondere care găzduiesc cele trei canale naționale Rai 1, Rai 2 și Rai 3, ambele în definiție standard și în HD, Rai Sport, Rai Sport + HD și multe altele precum Rai 4, Rai 5, Rai Scuola, Rai Istoria, Rai Premium, Rai Yoyo, Rai Gulp, Rai Movie și Rai News 24. Din păcate, acestea din urmă sunt disponibile doar în versiunea SD, deoarece versiunea HD rămâne rezervată momentan pentru pachetul tivùsat.
În MultiStream exclusiv, care este numai șa 5 ° vest vom găsi cele mai multe versiuni regionale ale Rai 3 (Piemont, Sardinia, Campania, Liguria, Toscana, Umbria, Lazio, Marche, Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Molise, Abruzzo, Basilicata , Puglia, Calabria, Sicilia) unde este posibil să vizionati în direct edițiile TGR și programele naționale normale. Pe frontul radio, raportăm și prezența canalelor Rai Classica, g Parlament, Isoradio, All Italiana, Techetè, Live, Kids, 1 Sport și 2 canale Indie.
Mediaset este prezent, de asemenea, cu o ofertă bogată necodată, nu exclusivistă, dar foarte interesantă, deoarece include cele patru canale naționale Rete 4, Canale 5, Italia 1 și Mediaset atât în SD cât și în HD, precum și La 5, TGCom 24 , Iris, Boing, Boing Plus, Cartoonito, Top Crime, Focus, Mediaset Extra, Mediaset Extra 2 și Italia 2.
Pe prima linie de tv plată găsim Sky care, la fel ca ceilalți operatori care difuzează pe terestre digitale, a ales satelitul pentru a distribui toate canalele pachetului DTT precum Sky Sport Uno (SD și HD), Sky Sport Serie A (SD și HD) , Sky Sport 24 (SD și HD), Sky Uno, Sky Atlantic, Fox Italia, Nat Geo și întreaga ofertă Premium (Cinema, Cinema Energy, Cinema Comedy, Cinema Emotion, Stories, Crime and Action).
Spre deosebire de Rai și Mediaset, Sky-urile sunt codificate în Nagravision.
Printre celelalte canale MIS gratuite din italiană care populează satelitul Eutelsat 5 West A (în curând înlocuit de West B) raportăm cele difuzate de Muxes Cairo Communication (La7 și La7d, atât în SD cât și în HD), Mediaset și Persidera (Nove, Paramount Network, Cielo, TV8, Sky TG 24, Motor Trend, Deejay TV, Zelig, Super Tenis, Spike, VH1, Frisbee, K2, Alpha, Alice, Marcopolo, Pop Economy, TV2000, Giallo, RTL 102.5 Radiovision, Radio Arrow TV, Radio Zeta Radiovision, HSE 24, Timp real, DMAX, Super! - toate SD).
Până acum câțiva ani, canalele publice franceze, cum ar fi TF1, France 2, France 3, France 4, M6 și TMC au fost ușor vizibile la 5 ° Vest, deoarece au fost transmise necodat (DVB-S / S2 și MPEG-2/4) cu modulări standard, de asemenea, pentru contribuția terestră (TNT - Télévision Numérique Terrestre).
Acum, din păcate, au fost codificate, deoarece sunt găzduite pe platformele Fransat (vizibile întotdeauna la 5 ° Vest ) și TNT Sat (pe Astra la 19,2 ° Est) , sau echivalentele franceze ale tivùsat-ului nostru.
Aceleași canale sunt, de asemenea, difuzate în multistream și, așa cum s-a văzut deja pentru Rai, Mediaset și La7, vizibile necodat și, de asemenea, în definiție înaltă, cu o calitate excelentă audio / video. Oferta include TF1 HD, France 2 HD, France 3 HD, France 4 HD, France 5 HD, Franceinfo: TV, Franța Ô, M6 HD, W9 HD, ARTE HD, 6ter HD, NRJ 12, TMC, TFX, LCP TNT, TF1 Série Films, L’Équipe, Chérie 25, RMC Découverte, RMC Story, C8, BFM TV, C News, C Star și Gulli.
Toate sunt transmise în MPEG-4 cu tehnica PLS Gold și sunt difuzate în interiorul a doar două transpondere.
În ciuda faptului că este cel mai popular, pozitia 5 ° West nu este singurul care găzduiește canale multistream. De exemplu, pe satelitul Eutelsat 21B în orbită la 21,5 ° Est găsim un multiplex de canale marocane precum Al Aoula (SD / HD), 2M National, Arryadia (SD / HD), Athaqafia, Al Maghribia, Assadissa (SD / HD) , TV Medi 1 Arab, Aflam HD, TX Sport 2 HD, Tamazight și Laayoune TV.
Satelitul Astra 4A situat la 5 ° est găzduiește buchetul ZeonBud (T2-MI) cu canalele ucrainene Inter, 1 + 1, 2 + 2, NTN, K1, Telekanal Ukraina, 112 Ukraina HD, UA: Pershiy, UA: Donbas, UA: Kultura, Rada, Eskulap TV, Enter Film, Zoom, Indigo, Telekanal STB, Telekanal Zik, TET, K2, Novy Kanal, M1, Pryamyy HD, Mega, Piksel, X Sport, NLO TV și Espreso TV.
Pe Eutelsat 9B (9 ° Est) găsim câteva canale italiene prezente deja la 5 ° West, cum ar fi La7 / La7d (SD / HD), Italia 2, Cinema Premium / Energie / Emoție / Comedie, Sportitalia, TV Padre Pio și câteva precum Virgin Radio TV și R101 TV „radiouri vizuale”.
Hellas Sat 3 (39 ° est) are pachetul Vivacom TV BNT 1, BNT 2, 3 BNT, BTV, Nova TV Bulgaria On Air (PLS Aur - MPEG-4 SD)
Pe sateliții Hispasat în orbită 30 ° vest sunt vizibile Aragón TV în format MPEG-2 SD și MPEG-4 HD (PLS Aur), TV Castilla La Mancha , în format MPEG-2 SD și MPEG-4 HD (PLS de aur), Teledeporte și canale de Principatul Asturias TPA 7, TPA 8 și TPA 9 (MPEG-2/4 SD / HD - PLS Gold).
nu am sonor pe canalele franceze la 5 grade vest multistream
Din cauza receptorului. Eu am copiat un fișier în enigma 2 și a funcționat apoi.
""" Anonim
Din cauza receptorului. Eu am copiat un fișier în enigma 2 și a funcționat apoi.""'
Si eu am mancat o conserva buna, buna dar nu va spun de care !
Caută pe forumuri dedicate acelui receptor și îl vei găsi. Nu mai știu cum se numea acel fiser, de aceea nu l-am menționat. L-am luat de pe unul din forumurile românești dedicate recepției satelit. Dar nu mai știu care, va trebui sa cauți.
Mă refer la receptorul Amiko Alien Mini cu imaginea menționată. Din păcate, nu mai am acel receptor de mulți ani. Dacă la acel receptor ai probleme cu sunetul, caută și vei găsi fișierul pe forumuri românești de satelit.
Mai bine cumpărați-va un Amiko Viper 4K V20 Combo, e si relativ ieftin ( vreo 400 lei ) pentru ceea ce poate face si receptioneaza super perfect si stabil canalele multistream, inclusiv transmisiile DVB-S2X. In plus, mai e si de cablu DVB-C, 4K Ultra HD cu HDR si e uimitor de rapid prin meniuri.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.