vineri, 7 iunie 2013

Cum rămân americanii fără internet după 6 avertismente

Trimiterea de avertismente către utilizatorii de internet suspectati de piraterie va fi amânată până în a doua jumătate a anului 2015 in Anglia, a anunțat guvernul britanic.

Întârzierea va dezamăgi cu siguranță pe deținătorii drepturilor de autor dornici de a reduce drastic nivelul de piraterie.

Aceste avertismente sunt o parte integrantă a Digital Economy Act (DEA), care a intrat în vigoare în 2010.

Initial se anunțase că avertismentele vor fi trimise începand cu anul 2011, dar emiterea acestora fost supusă la o serie de întârzieri, inclusiv procese în instanță.

Industria creatorilor de conținut a fost nevoită să aplice alte metode de combatere a pirateriei, cum ar fi obținerea de ordine judecătorești pentru a bloca site-urile de file-sharing, iar rezultatul a fost inchiderea unei serii de site-uri ( in special de torrente ) care mijloceau downloadul ilegal de conținut protejat de drepturi de autor.

Ca răspuns la solicitarile presei, autoritatile au dezvăluit că au cheltuit 1.8 milioane de lire sterline în perioada 2011-2012 pentru punerea în aplicare a dispozițiilor DEA privind încălcarea drepturilor de autor.


"Au fost mai multe probleme tehnice si legislative. Aceste lucruri necesita timp", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentul pentru Cultură, Media și Sport din Anglia.

Alte țări din întreaga lume au lansat deja campanii antipiraterie similare.

SUA a lansat o campanie de combatere a pirateriei în februarie 2013. Astfel, 5 dintre cei mai mari furnizori de servicii Internet au emis notificări de presupuse încalcări ale drepturile de autor.

În cadrul sistemului amrican, persoanele suspectate de piraterie primesc 6 avertismente, după care accesul la internet este limitat.

Anul trecut, guvernul Noii Zeelande a declarat ca a redus la jumătate rata pirateriei prin implementarea regulii americane, dar cu numai 3 avertismente.


3 comentarii despre subiectul „Cum rămân americanii fără internet după 6 avertismente”:
Anonim

Daca intra ACTA asa era.
Daca s-a amanant in Anglia pana in 2015, in romania se va aplica in 2035, ca noi suntem in urma cu 20 de ani :-))))

Pintea Catalin

mai intai sa avem salarii sa ne permitem produse originale, jocuri, DVD-uri si Bluray cu filme si muzica (mp3 si CD-uri) si apoi pot sa faca ce vor. Cei din Anglia cu salarii de 1000 euro minim pe cap de locuitor sigur isi permit. La noi cu salariul minim de abia iti cumperi 3 jocuri (la 40-45 euro)si 13-14 dvd-uri cu filme originale si vreo 8-9 Bluray (nu 3d ci simple). Si asta din tot salariul. Normal ar trebui sa avem in asa fel incat se ne permitem sa cumparam atatea produse dupa ce cumparam mancare, platim diverse taxe si abonamente si rate. Daca ne-am permite macar sumele de produse enuntate mai sus chiar ar fi bine. Nu ar mai fi nevoie de piraterie.

Anonim

ASA EEEEE!!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile