sâmbătă, 1 iunie 2013

Lumina artificială devine inteligentă

Cei mai mulți dintre noi se bazează pe lumină artificială la locul de muncă și la domiciliu. Dar cât de des conștientizam aceasta de fapt? Poate doar când se întrerupe alimentarea cu energie electrică...

Tehnologia a transformat posibilitățile designerilor care dezvolta sursele de lumină și vă vom prezenta trei dintre cele mai interesante.

Adrian McEwen, unul dintre creatorii acestei lămpii Good Night, a prezentat-o la Londra si a explicat modul în care dispozitivele Wi-Fi ale companiei sale pot transforma lumina într-o "rețea socială", in concordanță cu era globalizării și a internetului. Lampa este conectata cu alta lampa din alta cameră si arata cand au adormit sau s-au trezint ceilalti membri ai familie, bazandu-se pe detectia cu senzori. Fiind deja într-un stadiu avansat de prototip, lampa va intra în producție în cursul acestui an.

Dominic Harris de la Cinimod Studio, companie care este specializata in iluminat pentru spații comerciale, a facut o demonstratie pentru Candelabrul Pacifico, o aplică a carei lumină se orienteză automat către oameni, folosind camere termice și un software specialziat.

Designerul de dispozitive de iluminat Sharon Marston a explicat de ce iluminatul prin fibra optică rămâne solutia pe care o preferă. Îmbunătățirile în domeniul tehnologiei cu LED-uri proiectoare fac această formă de iluminat, care poate fi realizată cu sticla sau polimeri, mai accesibilă și mai ușor de instalat.


Niciun comentariu despre subiectul „Lumina artificială devine inteligentă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile