vineri, 5 iulie 2013

BBC renunţă la producţiile şi transmisiile 3D

BBC va lua o vacanță de trei ani in privinta dezvoltarii de programe 3D.

Conducerea BBC a admis public ca formatul de televiziune 3D nu a avut succes.

Kim Shillinglaw a explicat intr-un interviu la Radio Times că va fi luată o pauză de 3 ani în proiectele 3D ale BBC, odată ce actualul proces de 2 ani de experimente va ajunge la final în cursul acestui an.

"Vizionarea 3D este o experiență prea puţin senzaţională acasă. Si nu prea comodă. Trebuie întâi să vă găsiţi ochelarii 3D, apoi sa porniti televizorul, sa va cautati filmul 3D sau sa asteptati sa difuzeze o televiziune ceva 3D. Apoi sa comutati in modul 3D corespunzator. Plus ca atunci când oamenii privesc la televizor se concentrează în mod diferit, de obicei fiind mai putin atenti decat la cinema. Când oamenii merg la cinematograf, ei fac de obicei un singur lucru: se uita la film cu atentie. Plus ca la cinema ecranul e mult mai mare, conditie obligatorie pentru imersiune in actiunea 3D, iar sunetul e cu foarte mult mai bun. Cred că sunt unele dintre motivele pentru care televiziunea 3DTV a fost dezamăgitoare si nu s-a putut compara nici pe departe cu vizionarea la cinema."

Ca urmare a deciziei BBC, se pare ca transmisiile de la Wimbledon din acest weekend și unele productii prijeluite cu ocazia celei de-a 50-a aniversari din toamnă a serialului Doctor Who vor fi ultimele producții stereoscopice BBC.

O serie de alte proiecte sunt de asemenea în curs de productie.

"După aceea, vom vedea ce se întâmplă atunci când criza econimică se va incheia. Până atunci BBC va aștepta. Este momentul potrivit pentru ne concentra mai mult pe televizunea clasică, dar mai obisnuita si mai de succes", a concluzionat Shillinglaw.


3 comentarii despre subiectul „BBC renunţă la producţiile şi transmisiile 3D”:
Raluca N.

Foarte bine, si-asa era o porcarie sinistra 3D-ul... Ii si vad pe toti tocilarii cu ochelarii pe nas, uitandu-se crucis la tampeniile alea. Penibil!! Si asa considera acest moft 99% din populatie, asa ca din partea mea sa dispara cat mai repede trendul asta cretin care face regizorii sa faca fel de fel de trucuri, poate-poate mai iese ceva din ecran, poate-poate le acopera nepriceperea in arta filmului…

Anonim

Aiurea! Daca nu stiti despre ce e vorba nu mai dezinformati si pe altii. Omul are doi ochi, nu unul, ca sa vada 3D. De ce nu va acoperiti un ochi sa vedeti numai cu unul, in 2D, care sustineti, fara sa cunoasteti fenomenul, ca e mai bun. Dintotdeauna omul, omenirea, a cautat sa progreseze, sa-si faca viata mai usoara si mai adevarata. Asa si cu televiziunea 3D, cauta sa redea omului imagini cat mai reale. Ce ar insemna viata vazuta cu un singur ochi? Cu ambii ochi vezi mult mai complet...Poti aprecia distantele, perspectiva...Cu vederea 2D ai avea o perspectiva deformata si saraca asupra lumii din jur. Ce sa mai discutam, sunt multe de spus dar nu e timp de pierdut.

detrax

Anonim, ai dreptate partial. Dar nu trebuie sa ai o atitudine atat de negativa fata de Raluca. Sunt oameni ( cunosc personal ) care nu suporta tehnologia 3D actuala. Au in scurt timp ameteli si oboseala dupa ce privesc la 3D. Mie imi place 3D, dar sa stii ca nu la toata lumea.

Iar pe de alta parte, exista o mare problema cu 3D-ul actual. Productiile sunt filmate in profuzime si adancime si nu prea au efecte pop-up de calitate, fiindca nu prea stiu sa le realizeze corect. De aici si problema cu ametelile si lipsa de WAW ! la majoritatea filmelor 3D.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile