miercuri, 3 iulie 2013

Cum va evolua televiziunea cu plată prin satelit (DTH) la nivel mondial

Un studiu al NSR arată că în industria de televiziune prin satelit vor avea schimbări rapide, mutându-se geografic dezvoltarea centrată în jurul Americii de Nord și Europei de Vest spre zonele în curs de dezvoltare din alte părţi ale lumii.

În timp ce veniturile vor proveni în continuare în general din economiile dezvoltate, sursă majoră de noi abonati si de crestere a veniturilor va fi din emisfera sudică.

India, Indonezia și Africa subsahariană  vor reprezenta vârful cresterilor. În India deja lunar se abonează câte 1 milion de noi clienti la DTH-uri, iar țări precum Indonezia și Nigeria au creșteri exponențiale mai mari decât țările dezvoltate.

Cu toate acestea, creșterea industriei DTH nu se va limita doar la numărul de abonați.

Numărul canalele difuzate prin DTH-uri va creşte semnificativ până în anul 2022. Televiziunile High-Definition vor reprezenta mai mult de o treime din toate canalele ( ceea ce va însemna mai mult decât o dublare a numărului de canale HD). Transmisiile HD vor deveni deja un standard pentru televiziunile de sport și filme.

Pe langa canalele HD, va avea loc o luptă intre tehnologia 3D și Ultra HD (UHD sau 4K). Până în 2022, numărul de canale UHD sau 4K va depăși confortabil numărul de canale 3D, devenind noul standard pentru conținutul extra premium.

Industria televiziunii cu plată prin satelit ( DTH ) va ramâne profitabilă la nivel global, preconizandu-se 313 milioane de abonați și venituri de 134.4 dolari miliarde de dolari din abonamente în anul 2022.

În concluzie, industria DTH continuă să se îndrepte spre mai multe canale, rezoluții mai mari și cerințe sporite pentru capacitati de transmisie prin satelit.


8 comentarii despre subiectul „Cum va evolua televiziunea cu plată prin satelit (DTH) la nivel mondial ”:
Anonim

pai e si normal sa fie asa cu sistemul dth!la noi lumea a fost invatata cu cablul tv pentru ca asa sa vrut de undeva de sus (uitati-va la televiziunea digitala terestra unde ca de fiecare data si aici suntem codasii europei) !televiziunea prin satelit la noi a aparut foarte tarziu pana si albanezii aveau dth inaintea noastra!televiziunea prin satelit are marele avantaj fata de cablu ca poate ajunge si in ultimul catun din tara sau in varf de munte!nu degeaba in lume sistemul prin satelit are cea mai mare crestere!

Anonim

Ce cablu, ce terestru, ce...ce...ce...dth-ul, asta e viitorul

Anonim

Canale HD pe DTH...cei de la rcs-rds....rid cu lacrimi....mai ales ca motto-ul lor este..."pe aici nu se transmite in HD"......

detrax

Anonim de la 4 iulie 2013, 08:04 , remarca ta e una rautacioasa, flame si offtopic.
RCS-RDS are canale HD pentru Ungaria prin satelit.
Aici nu e vorba in articol de RCS-RDS , ci de evolutia pe plan mondial a DTH-urilor, deci comentariul tau mai e si offtopic.
Nu inteleg de ce unii cititori comenteaza doar mânati de interese de denigrare a concurentei sau de lauda a propriei firmei si nu pot fi obiectivi si mai ales ontopic.

Anonim

In india 1 milion de abonati lunar?Ma intreb de ce nu A deschis Orange platforma acolo?asa isi faceau targetul:))))))))))))

Laurentiu

Pai uite e o idee si asta... :) Da, acolo in India asa e... E normal, poate chiar prea putin, mai ales ca are peste 1,2 miliarde locuitori, fiind a doua ţară ca populatie din lume.

Anonim

Ati vizionat vreodata digital terestru sa vedeti ce imagine are ,mai ales ca e direat de la sursa

detrax

Normal ca am vizionat si vizonam. Calitatea va depinde insa in viitor de numarul de canale din mux si de alti factori. Cand vor fi multe canale, nu va mai fi aceeasi calitate. E o situatie similara ca pe satelit. Plus ca nu trebuie sa va asteptati la cine stie ce canale fenomenale. Vor fi cele nationale si cateva generaliste terestru FTA, in rest va fi criptate cu abonament.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile