Se pare că producătorii de televizoare nu prea mai reusesc sa convingă clienţii să cumpere un televizor nou.
După o scădere de 3% în 2012, vânzările de televizoare s-au redus cu înca 11% în primul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu IHS.
Puțini sunt cei care au prevazut aceasta scadere a vanzarilor de televizoare, care erau în plină expansiune până în anul 2010, intrucat consumatorii isi inlocuiau televizoarele lor vechi cu tub catodic cu televizoare cu ecran plat LCD.
Dar în anul 2011, două treimi din gospodăriile din SUA dețineau deja cel puțin un televizor HDTV. Din acel moment vânzările de televizoare s-au lovit de un zid tot mai greu de trecut.
Se asteapta ca doar aproximativ 37 de milioane de televizoare LCD Full HD sa fie vândute in Statele Unite in acest an.
Tendința din SUA a inceput deja sa se globalizeze, iar vânzările pe plan mondial a scăzut cu mai mult de 6% anul trecut. Majoritatea specialistilor sunt de părere că vânzările nu vor reveni la nivelul din 2011 decât în anul 2017, cand va fi comercializate la preturi acceptabile televizoare 4K Ultra HD.
Disperati sa atraga clienti, fabricantii au adaugat in ultimii ani noi tehnologii la televizoare ( conectivitate la internet, ecrane 3D sau displayuri 4K foarte scumpe ), dar consumatorii au privit aceste facilitati ca fiind unele nu prea importante, chiar inutile.
Producătorii de televizoare au vândut pe plan mondial anul trecut doar 33.000 de televizoare 4K Ultra HD. Prognoza IHS prezice ca doar câteva sute de mii de unitati 4K vor fi vandute global în acest an.
4 din 5 cumparatori de televizoare au ridicat din umeri plictisiti cand le-au fost prezentate caracteristicile 3D. Până la sfârșitul anului trecut, doar aproximativ 20% din televizoarele LCD vândute au fost 3D. Dintre cei care au cumparat televizoare non-3D, doar 14% au declarat că vor cumpăra un televizor 3D in viitor, potrivit unui sondaj recent NPD.
"Producătorii TV au fost foarte incantati acum 3 ani de noua tehnologie 3D, cand au sperat că va determina clientii sa isi schimbe televizorul principal din casele lor," a remarcat Ben Arnold, director NPD pentru analiza industriei. "Evident, aceasta nu s-a întâmplat."
Deci, dacă nici unul dintre aceste "trucuri" nu a functionat, ce poate creşte vânzările de noi televizoare?
"Cumpărarea de televizoare noi este impulsionată astăzi de dimensiunea diagonalei", a declarat Veronica Thayer, analist de sisteme tv la IHS.
Concentrarea pe ecrane mai mari este o abordare "back to classic business" ce rezonează cu clienţii.
Vânzările de televizoare LCD cu ecrane mai mari de 50 de inci au crescut cu 50% și au reprezentat mai mult de un sfert din televizoarele cumpărate de americani în primele trei luni ale anului 2013, faţă de doar 15% cu un an mai devreme, conform IHS.
"Dimensiunea diagonalei este foarte ușor de comunicat clienților," a remarcat Arnold. "Caracteristici cum ar fi conexiunea la internet sunt dificil de explicat și e mai greu să convingi un cumpărător din magazin să facă o alegere pe aceste criterii, mai ales ca implementarea de servicii de streaming direct pe televizoare a fost foarte slabă până acum. Dar diagonala mare atrage cumparatorul de prima dată si este elementul care contează cu adevărat. Totusi, vanzarile de televizoare mari au ajutat în mod ironic la creșterea vânzărilor televizoarelor cu caracteristici pe care fabricantii au incercat cu disperare sa le vanda ca functii principale in ultimii trei ani."
Renunțarea la promovarea 3D si a facilitatilor smart sau de conectare la internet, ca elemente principale ale marketingului, a determinat producătorii sa ofere aceste facilităţi ca pe funcţii bonus pentru televizoarele cu ecran mare.
De asemenea, vânzările de televizoare mari ar putea fi impulsionate de noua tehnologie 4K. Prognoza IHS arată ca vânzarile de televizoare Ultra HD se vor tripla in anul 2014 și că se va ajunge la aproape 21 milioane de unitati vandute în 2017, ceea ce ar reprezenta mai mult de jumatate din piaţă, in conditile in care un televizor 4K va avea in acel moment preturi apropiate cu un televizor Full HD de astăzi, cu diagonală de dimensiuni similare.
- Acasă
- Televizoare
- Diagonala mare vinde televizorul
sâmbătă, 6 iulie 2013
Diagonala mare vinde televizorul
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
O nouă schimbare în grila de programe DIGI TV a adus canalul Film Mania în oferta televiziunii digitale prin cablu. Canalul este acum dispon...
-
DIGI România a realizat un transfer important de blocuri de adrese IPv4 către subsidiara sa din Spania, DIGI Spania.
-
Pe platforma de streaming românească Prima Play a apărut un nou canal, Nostalgia TV. Este un post tv cu filme clasice, inclusiv europene.
-
Orange vine cu o surpriză plăcută pentru iubitorii de filme și seriale: toate canalele de filme HBO și Cinemax pot fi urmărite gratuit prin ...
-
După finalizarea testelor de performanță și validare tehnică, SES a anunțat că satelitul ASTRA 1P (cel mai avansat din portofoliul său, ce v...
-
LaLiga își ia treaba în serios când vine vorba de protejarea drepturilor sale audiovizuale, iar pentru sezonul 2024/2025 are o „superputere”...
-
Industria televizoarelor trece printr-o schimbare de proporții, iar producătorii par să joace un fel de ruletă financiară. Cum altfel să exp...
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.