miercuri, 17 iulie 2013

Internetul prin satelit, mai rapid şi mai ieftin

Nu vor preciza in acest articol oferte concrete de internet prin satelit, acelea le gasiti si dvs. pe Google si am discutat mai demult despre astfel de oferte chiar si aici pe HD Satelit. Vom aminti insa ca Agenda Digitală a Uniunii Europene a făcut apel la fiecare cetățean european care are afaceri in domeniul serviciilor de internet sa ofere acces la banda largă de minim 2 megabiți pe secundă până la sfarsitul anului 2013. Aceasta recomandare este în mare măsură realizabilă. De fapt, mai mult de 99% din populația UE poate avea acces la internet de 10 ori mai rapid.

"O lățime de bandă de 20 de megabiti la tarife acceptabile trebuie oferita clienților in mod nelimitat, chiar daca serviciul este prin satelit", spune Oliver Johnson, director executiv la Point Topic.

"În ciuda industriei tot mai dezvoltate a satelitilor, piata nu se misca la fel de repede cum ar trebui. Cum mi-a spus un distribuitor, există o mulțime de oameni care habar nu au nimic despre sateliti", a mentionat Johnson.


Ieftinirea serviciilor de internet prin satelit si schimbarea ofertelor se face treptat, fiiind accentuată de lansarea de sateliți Ka întreaga lume. Schimbarea a insemnat costuri mult mai mici, insa numărul abonaților la internet prin satelit ar rămas mai mic de 0,5% din totalul pieței de bandă largă.

Un studiu al Ofcom, autoritatea de reglementarea din Marea Britanie, a constatat că utilizatorii de internet prin satelit au cea mai bună stabilitate a internetului.

"Rămâne însă problema latenţei. Este nevoie de timp pentru datele dvs. pentru să faca drumul până în spațiu și înapoi.

Tocmai de aceea, serviciul O3b, susținut si de Google, plasează sateliții lor pe o orbită mai joasă, pentru a reduce decalajele", spune Johnson.

În ciuda acestor dezavantaje, care practic afecteaza în primul rând pasionatii de jocuri și cei care folosesc functii de remote desktop, internetul prin satelitii cu tehnologie Ka oferă o alternativă realistă pentru oricine doreste acces la internet.

Conform Comisiei Europeană, există mai mult de 20 de milioane de persoane din Europa care nu pot avea acces la internet de bandă largă fixă ​​și mai mult de 200 de milioane care nu se pot obține acces la internet de bandă largă cu viteze mari.

"Costurile abonamentului prin satelit sunt accesibile pentru majoritatea clientilor, iar lățimea de bandă s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii zece ani. De fapt, serviciile de internet prin satelit sunt, mai ales pentru cei care nu au altă posibilitate de acces la internet rapid in anumite locatii, un adevărat competitor", a concluzionat Johnson.


5 comentarii despre subiectul „Internetul prin satelit, mai rapid şi mai ieftin”:
Anonim

STIE cineva care ofera acest serviciu?

Administrator

De exemplu, mai multe detalii poti gasi aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/ce-inseamna-tooway.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/01/internetul-prin-satelit-devine-mai.html

satenicu

Eu m-am jucat cu tooway. Merge brici.Am facut teste de transmisie TV live(streaming iptv).3 sec.intarziere din cauza encoder +decoder.Pe net latenţa e foarte mica .In jur de 0.,5-0,4 sec.
Pentru servicii contactati-l pe Denis la www.toowaysat.ro.Acolo gasiti tarifele si costurile echipamentului.

Anonim

tot limitat e,dupa terminarea traficului si e scump

DTH Fan

Nu e limitat ca si trafic, ci e limitat ca si viteza dupa terminarea traficului lunar agreat. Depinde si de oferta, pentru ca in Romania sunt 3-4 firme care sunt partenerii Tooway. De exemplu la una din firme cu abonamentul de 16,99€ viteza este de 128kb/s simetric dupa terminarea traficului agreat.

Acest internet nu e pentru uz casnic, ci doar pentru situatii cand nu ai de unde alt internet ( de exemplu la o cabană in munte ) unde nu e semnal 3G.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile