luni, 15 iulie 2013

Metodă de detecţie în timp real a download-urilor ilegale

Compania americană de telecomunicatii AT&T a patentat o metoda care permite detectarea în timp real a transferurilor de fișiere prin care se incalca drepturile de autor, exact in momentul cand sunt efectuate prin internet. Transferul este oprit, iar făptuitorul este raportat la titularii drepturilor de autor si / sau la autorităţi.

AT&T a observat că o problemă recurentă în utilizarea internetului este transmiterea de conținut neautorizat.

"Un exemplu foarte important din punct de vedere comercial se referă la materialele pentru care transmitatorii nu au drepturi de autor, de exemplu fisiere text, muzica și filme. Acestea pot fi transmise rapid și simplu prin internet si se obtin cu ușurință copii neautorizate sau piratate în detrimentul proprietarilor drepturilor de autor. Acest transfer neautorizat este dificil de detectat de catre proprietarii de drepturi de autor, deoarece sursele de materiale piratate pot fi evazive sau tranferurile sunt efectuate chiar de posesorii legitimi de materiale originale cu drept de autor de utilizare personală, dar care nu au autorizația de a le multiplica si distribui prin internet. Urmărirea distribuirii ilegale de astfel de materiale este problematică, deoarece utilizatorii trebuie chemati în instanţă, iar numeroase actiuni individuale împotriva mai multor utilizatori sunt costisitoare și deseori neeficiente, mai ales din cauza simpatiei pentru utilizatorii pirat, care se dovedesc a fi adolescenți sau alte persoane ale caror motive sunt rareori acelea de a obtine profit", au explicat reprezentantii AT&T.

Pentru toate aceste motive, AT&T arată în continuare ca sunt necesare metode și sisteme capabile să detecteze in timp util difuzarea prin internet de conținut cu drepturi de autor, dar păstrând în același timp intimitatea utilizatorilor de internet care nu tranfera fisiere in mod ilegal.


Potrivit AT&T, invenția lor are doua avantaje principale:
- identificarea transmiterii conținutului ilicit, cum ar fi piratarea de material protejat de copyright, confirmând prezența unui astfel de conținut;
- luarea măsurilor necesare, păstrând în același timp neafectată viața privată a celorlalti utilizatori de internet care nu au nici o asociere cu încălcarea drepturilor de autor.

"Mai mult, invenția este capabilă să realizeze aceste actiuni printr-o implementare economică și fezabilă tehnic, făcând uz de dispozitivele de rețea deja existente. Inventia nu necesită hardware extinse sau dezvoltare de software dedicat pentru fiecare provider de internet. Metoda poate fi folosită pentru a monitoriza trafic de date intens și selecteza automat numărul relativ mic de fluxuri de date care sunt problematice. Apoi analizează aceste tranferuri cu ajutorul a mai multor metode, cum ar fi amprentelor digitale, comparare valori hash etc", mai anunta compania AT&T, care prognozează că metoda sa de detectie a încălcarii drepturilor de autor va fi implementata la nivel global foarte curând.

Nu s-au specificat exact care sunt si celelate procedee de detectie, dar daca se va folosi pe lângă metodele amintitie si o metoda gen Cinavia, care se păstreaza chiar si la filmarea cu camera video a materialelor video sau la inregistrarea cu un microfon analogic a sunetului, noua inventie a AT&T va fi o problema si mai greu de depasit pentru cei care transfera astfel de fisiere in mod ilegal ( probabil in Romania o mare parte din utilizatorii de internet). Vor fi afectate nu doar site-urile de torrenti, ci si huburile gen ODC sau DC++, paginile cu filme online si cele de download mp3, radiourile pirat online, site-urile cu televiziuni transmise fara consintamant si multe altele. Totusi, nu vedem o implementare uşoara a metodei decat pentru tranferurile efective de fisiere prin torrent, huburile ODC, site-urile de upload si siteurile de download muzică ( de exemplu de tip .mp3), precum si transferurile directe de fisiere intre utilizatori ( de exemplu transferuri prin Skype, Yahoo Messenger etc).

Probabil insa cei care vor dori sa transfere astfel de fisiere pentru care nu detin drepturi de autor tot o vor face, se vor gasi metode eficiente de criptate/decriptare, arhivare, dar si altele mai evoluate, poate chiar noi software specializate in transferuri ilegale. Cu siguranta ca "inventia" AT&T va afecta doar pe utilizatorii care nu deţin minime informaţii in "domeniu", adică probabil jumătate din internauţi... :)


5 comentarii despre subiectul „Metodă de detecţie în timp real a download-urilor ilegale”:
Anonim

Se implementeaza si la noi?

detrax

Probabil nu curand... Oricum noi suntem cu 30 ani in urma SUA, asa ca stati linistiti. :) Sau mai stii ?

Anonim

"Metoda poate fi folosită pentru a monitoriza trafic de date intens și selecteza automat numărul relativ mic de fluxuri de date care sunt problematice"

Deci nr relativ mic de fluxuri problematice....atunci faceti mai intai aplicatii pentru a opri definitiv spamul,ca asta sufoca internetul .Dar spamul e comert...

Laurentiu

Pai nu confunda NUMĂRUL de fluxuri ilegale, care este intradevar mic raportand la totalul utilizatorilor care folosesc internetul, cu CANTITATEA mare de date care este continuta in aceste fluxuri problematice, datorita continutului video tranferat. E corect ce spune AT&T.

Per total exista mult mai multi utilizatori, ca numar, pentru pagini web, Youtube etc, decat cei care stau pe torrenti, ODC etc. Cât de înrăit downloader ai fi, tot mai mult stai pe pagini decat sa downloadezi filme si muzica.

Problema e ca Hollywoodul a inceput o campanie la nivel mondial impotriva pirateriei:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/07/sunt-ilegale-subtitrarile-la-filmele.html

De ce ar interesa pe cei de la Hollywood ca spameaza unii ? De asta se ocupa altcineva si deja chiar Uniunea Europeana va lua masurile dorite de tine. Citeste aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/07/3-5-ani-de-inchisoare-pentru.html

Anonim

Cei de la Hollywood is niste prosti si niste hapsani, nu se multumesc cu miliarde de dolari , le trebuie trilioane de dolari , ei nu inteleg ca asa au mult mai multa publicitate , deci bani mai multi , eu stau la tara , sunt abonat la voyo , dar vreau sa vad filme mai noi , unde pot sa fac asta?
la 100 km distanta? nu multumesc ,
Provideri de internet ar trebui sa lupte pentru noi , ca astfel ar pierde clienti ,
de ce imi ofera internet de nu stiu cati mega, ca pentru citit presa , facebook, si mail nu am nevoie de atatia.,
pirateria nu ar disparea niciodata , sunt prea mari interesele
daca nu ar exista pirateria , de ce sa am net de mare viteza?
de ce sa am tv led full Hd ? ce sa vad pe el ? sa imi iau bluray cu 200 RON cand castigul in Romania este cat este?



Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile