marți, 2 iulie 2013

Tehnologia în afacerea dvs.

Tehnologia veche afectează negativ succesul afacerii dvs? Site-ul firmei pare demodat ?

Atunci aveti nevoie de un makeover digital pentru a aduce afacerea dvs. in secolul 21, prin oferirea unui tonus tehnologic care poate stimula surprinzator de repede profitul.

Un studiu recent pentru intreprinderile din Europa a aratat ca firmele mici care au cheltuit 4000 de euro pentru a actualiza hardware-ul pe care il folosesc ( computere, telefoane mobile, imprimante ) sau software-ul utilizat au avut cresteri ale profitului cu 35 - 40 % după un an.

Investiția în tehnologie eficientizează afacerile, vă oferă o mai bună înțelegere a clienților dumneavoastră, stimulează inovația și îmbunătățește cifra de afaceri și profitul.

Deci, de unde sa incepem?

1. Surprinzător, trebuie să incepeţi upgrade-ul tehnologic tocmai cu website-ul firmei. Aceasta este fereastra către lume a afacerii dvs. Şocant este că între 20% si 70% din întreprinderile mici din diverse zone ale Europei (statistica in functie de state) nu au un website.

In ziua de azi, clienții dvs. se așteaptă să vă gaseasca afacerea on-line. Sau sa gaseasca cel putin pagina de Facebook a firmei dvs. Nu o gasesc, multi clienti e posibil sa apese pe butonul "Next" si sa ajunga la concurenta dvs, care are website.

De asemenea, site-urile vechi de multe ori nu mai țin pasul cu ritmul schimbărilor tehnologice, nefiind întotdeauna compatibile cu cele mai recente browsere web sau ușor vizibile pe dispozitive mobile, astfel încât întreprinderile trebuie să le actualizeze. Traim vremuri cand un site web trebuie să fie optimizat incat să poata fi vizualizat usor si pe dispozitive mobile.  De exemplu HTML5 face crearea unui site web multiplatformă mai eficient, fiind baza pentru o nouă eră de instrumente de dezvoltare a siteului dvs, incat sa fie usor accesibil pe toate platformele și dispozitivele.

De asemenea, sisteme cunoscute de management a continutului, cum ar fi WordPress, Joomla sau Drupal, ajuta la organizarea si dezvoltarea site-urilor web, mai ales fiindca sunt open-source, ceea ce înseamnă că sunt sanse mai mari sa gasiti pluginuri gratuite utile pentru comunicarea cu clientii ( de exemplu un formular de contact, un chat live, un sistem de plata Pay Pal etc ).

Cu toate acestea foarte multe firme mici si chiar mijlocii sau mari inca au site-uri statice in HTML clasic sau doar in Flash Player, fara continut updatat periodic si care par mai degraba a fi o simpla prezentare PowerPoint care nu e imbunatatita deloc cu lunile sau cu anii, decat sa arate ca un website util care poate atrage vizitatori ce inca nu au cunostiinta de firma dvs.

2. De asemenea, un alt element important este publicitatea online. Trebuie sa iti faci cunoscut site-ul firmei, fiindca nu sunt suficiente motoarele de cautare, din cauza concurentei acerbe online pe multe cuvinte de cautare cunoscute. Exista sisteme de promovare eficiente, cum ar fi Adwords de la Google. Sau puteti sa va promovati afecarea direct pe diverse website-uri din nişa dvs, care pot aduce clienti direct interesati la un pret modest al publicitatii pe care o veti plati. De obicei e mai eficient si cu costuri mai reduse sa te promovezi pe 2-3 siteuri mai mici, dar din nişa ta, decat sa cheltui mii de euro pe cateva difuzari de clipuri la televiziune sau lunar pe publicitate online pe siteuri cu trafic mare, dar generaliste si care nu iti aduc clienti reali.

3. Sa nu uitam de promovarea video. Un film de prezentare bine făcut poate creste reputatia firmei dvs. Multe companii includ videoclipuri in site-urile proprii, ca modalitate de a explica ceea ce fac ei, dar într-un mod distractiv. Cum camerele video de înaltă definiție au deja preturi scazute, un film creat de tine sau angajati ( daca exista talent, daca nu apelati la profesionisti, ceea ce e si recomandabil ) il puteti de exemplu uploada in hostingul websiteului sau chiar pe YouTube si apoi încorpora în site-uri web. O prezentare video poate fi o modalitate foarte bună de a spune povestea companiei dvs. într-un interval scurt de timp.

4. E nevoie sa investiti si în capitalul uman. Acest lucru înseamnă schimbarea comportamentului angajaților, dezvoltarea abilităților IT și de a transmite mesajele firmei dvs. pe toate canalele de comunicare, nu doar cele clasice.

5. Dezvoltati prietenii cu colaboratorii dvs. nu doar prin intalniri faţă in faţă de câteva ori pe an, ci folosind şi metode de comunicare video sau conferinte video, incat sa mentineti contactul cu partenerii indepărtati geografic prin programe cum ar fi de exemplu Skype. Ochii care nu se văd se uită este un proverb care nu se aplică doar în dragoste. De exemplu Skype are posibilitatea si de screen share, incat puteti prezenta colaboratorilor imaginea ecranului calculatorului dvs (statistici, studii, o prezentare PowerPoint etc ), fara a intrerupe discutia vocală.

6. Nu există nici o scuză daca aveti carti de vizită plictisitoare. Cautati sa fie inedite, cu design modern si sa reprezinte simplu, dar atractiv esenţa afacerii dvs. Nu fiti narcisist si deci nu scoateti in evidenta numele dvs ca director pe cartea de vizita, ci evidentiati firma, afacerea dvs si ceea ce oferă.

7. Si sa nu uitam de locul unde va primiti partenerii de afaceri, adică biroul, care este adevarata dvs. carte de vizită in momente cheie. Dacă biroul dumneavoastră arata ponosit si are mobilier demodat, inseamnă că este timpul pentru a face upgrade si la acesta. Poate un videoproiector pentru prezentari sau un televizor LED de diagonala mare va intineri putin atmosfera. Îmbunătățirea elementelor office este una dintre metodele pe care companiile nu trebuie sa uite să o aplice pentru a dezvolta mai usor parteneriatele.

Toate aceste imbunatatiri tehnologice vor reduce cu siguranță barierele de intrare în liga de afaceri dominata de companiile mijlocii sau mari. In concluzie, este foarte importanta folosirea celei mai recente tehnologii pentru a comunica povestea si calitatea afacerii dumneavoastră. Daca ati ingnorat aceasta, e momentul să vă treziti la realitatea tehnologică.


Niciun comentariu despre subiectul „Tehnologia în afacerea dvs.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile