marți, 9 iulie 2013

Telefonie şi internet de la Poşta Română

Pe scurt

- Poşta Română doreşte să ofere internet Wi-fi si telefonie wireless in colaborare cu SNR (Radiocom).
- Poşta Română doreşte să ofere telefonie mobilă de tip MVNO ( adică telefonie mobilă virtuală ) în colaborare cu Orange.


Detaliat

Posta Romana a incheiat in luna februarie din acest an un contract cu compania de stat SNR (Radiocom) prin care postasii pot vinde serviciile de internet si telefonie de tip WiMAX (prin unde radio, fara cabluri si fire) oferite de SNR in mediul rural si preorasenesc. Pentru persoane fizice, cel mai ieftin abonament costa 4 euro/luna (fara TVA). Posta Romana primeste un comision la intermedierea fiecarui contract, au precizat pentru HotNews.ro oficialii celor doua companii. Oficialii Postei Romane au mai spus ca, incepand cu trimestrul trei din acest an, compania va vinde si servicii de telefonie mobila prepaid sub marca proprie folosind infrastructura Orange Romania.

"Colaborarea dintre Posta Romana si Radiocom a fost lansata la jumatatea trimestrului al doilea 2013. Posta Romana primeste un comision la intermedierea fiecarui contract. Momentan, contractul este intr-o faza pilot si politica de cointeresare a salariatilor postali implicati in aceasta activitate urmeaza a fi configurata in functie de rezultatele si concluziile aferente etapei initiale. In oficiile Postale care au fost arondate campaniei, RADIOCOM a instalat echipamente cu titlul 'Demo', Posta Romana beneficiind de servicii Internet gratuite, respectiv telefon fix, fara plata abonamentului", a precizat pentru HotNews.ro Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al Postei Romane.

De cealalta parte, reprezentantii SNR (Radiocom) au mentionat ca acest contract cu POsta Romana "a fost incheiat in luna februarie 2013, fazele premergatoare derularii acestuia au durat pana in trimestrul II. Ulterior s-a trecut la desfasurarea propriu - zisa a contractului. Campania se desfasoara in 2 etape: etapa 1 vizeaza 408 localitati, urmand ca in etapa 2 sa se deruleze in 350 de localitati".

Cât costă serviciile de internet şi telefonie de tip WiMAX

Serviciul de Internet si telefonie oferit de Radiocom este de tip WiMAX, prin unde radio, fara cabluri si fire. Conectarea se face prin intermediul unui modem conectat la calculator. Costurile de instalare sunt suportate de catre Radiocom, iar accesul la Internet este instantaneu. Reprezentantii companiei de stat vor pune la dispozitie echipamentul pe care clientul il preia in custodie pe toata durata contractului, potrivit informatiilor de pe site-ul Postei Romane.

Abonamentul lunar Easy2BiNet ofera persoanelor fizice sau juridice acces pe baza de abonament lunar la Internet si telefonie. In functie de optiunea aleasa, viteza de descarcare (download) poate fi de 1, 2, 4 sau maxim 6 Mbps (Megabites pe secunda).

Abonamentul Easy2BiNet Entry se adreseaza clientilor persoanelor juridice si presupune costuri intre 6 si 21 Euro /luna (fara TVA), in timp ce abonamentul Easy2BiNet Start se adreseaza clilentilor persoanelor fizice si are costuri cifrate intre 4 si 17 Euro/luna (fara TVA).

Tarifele pentru aceste abonamente vizeaza promotia aflata in derulare, inceputa in 15 martie 2013.

Câţi clienti are SNR la serviciile WiMAX lansate in anul 2010 ?

Oficialii SNR (Radiocom) au mentionat ca au lansat serviciile WiMax in anul 2010.

"La 31 mai 2013 Radiocom detinea 2263 clienti persoane fizice si cca 570 clienti persoane juridice pentru serviciile WiMax, numarul acestora crescand constant. Aria de acoperire pentru aceste servicii este de 5% din suprafata, iar ca acoperire a populatiei este de 36,4%", au declarat oficialii SNR.

Intrebati despre estimarile privind numarul de clienti care ar putea fi atras in urma parteneriatului cu Posta Romana, oficialii SNR au spus ca "in acest moment este prematur sa facem o estimare in acest sens".

Întârzie lansarea serviciilor de telefonie mobilă sub marca proprie de către Poşta Română

Pe 28 mai 2013, in conferinta in care s-a anuntat esecul privatizarii Postei Romane, directorul general al acestei companii, Ion Seeianu, anunta: "Posta Romana va semna in cursul acestei saptamani un contract pentru servicii de telefonie mobila virtuala (MVNO) cu Orange Romania. Mai multe detalii vor fi date publicitatii intr-o conferinta. De asemenea, Posta va avea o filiala care va realiza operatiuni de brokeraj in domeniul asigurarilor, propunerea urmand sa fie discutata de Consiliul de Administratie. Vom intra si in zona francizelor si in domeniul serviciilor bancare. Luam in calcul trei variante, una dintre ele fiind infiintarea unui IFN. "

In luna decembrie 2012 tot Ion Smeeianu declara ca Posta Romana intentioneaza sa lanseze la inceputul anului viitor servicii de telefonie mobila sub brand propriu, la preturi foarte mici (inclusiv comunicatii gratuite in retea), fiind tintita in special zona rurala si mic urbana.

Posta a lansat deja o cerere de oferta privind implementarea unui MVNO (operator mobil virtual care ofera servicii folosind reteaua unui operator de telefonie mobila), in cea mai soft varianta "branded reseller", exista deja doua oferte primite si probabil pe data de 10 decembrie va fi anuntat castigatorul - operatorul mobil care ne ofera reteaua proprie pentru serviciile Postei Romane, a spus la acel moment Smeeianu.

De ce nu au fost lansate încă serviciile şi când va începe Poşta să vândă servicii de telefonie mobilă?

"Contractul cu Orange Romania, privitor la serviciile de telefonie mobila virtuala (MVNO) se afla in etapa finala de negocieri pentru clarificarea anumitor aspecte tehnice. Atat Orange Romania cat si Posta Romana lucreaza impreuna pentru finalizarea acestui contract, cat mai curand posibil. Posta Romana va vinde, incepand cu trimestrul al trei-lea a.c. servicii de telefonie mobila pre-paid, preturile acestui tip de produse urmand sa fie anuntate la momentul lansarii propriu-zise a serviciilor. Aria de acoperire a serviciilor de telefonie mobila, puse la dispozitia pietei de profil sub marca Posta Romana, va fi una nationala", au precizat acum pentru HotNews.ro oficialii Postei Romane.

Dupa esecul privatizarii, Posta Romana va concedia 3650 de angajati in luna septembrie din acest an, cifra fiind stabilita in urma negocierilor privind aplicarea normarii muncii derulate intre conducerea companiei si sindicate. In prezent, operatorul national postal are circa 32.000 de salariati. Sursa:hotnews.ro.


9 comentarii despre subiectul „Telefonie şi internet de la Poşta Română”:
Anonim

Si cine e interesat de asa oferta: maxim 6 Mbps 17 Euro/luna (fara TVA)?

Anonim

Eu platesc la Akta 60 RON si merge in valuri. Mai multe deconectari fara explicatii, luna de luna achit suma respectiva! Eu unul as fi interesat! Asa ca poate ar fi si o lectie pentru 'monopol'...fara fir...fara durere de cap!

Anonim

posta romana cu directorul lor mai bine sar interesa sa nu intre in insolventa sa ia exemplu de lw Fan curier cum duc ei scrisorile si fac profit nu cum le duce posta si ca pierderi si dupace fac profit din bani de pe profit sa faca telefonie mobila nu sa ia bani de la buget sau nu stiu de unde si sa fie uni cu mana mai scurta

Unknown

baeti vedeti partea plina a paharului de 5 ani ma zbat ca romtelecomu sa puna fibra si nimic iar ei in cateva luni au facut cam in jur se 150 de abonati in 2 sate deci trageti voi concluzia

stefanita

Sunt zone unde nu exista internet. Pentru aceste zone oferta e perfecta. Nu ai net si iti doresti, nu ai ce face. Nu o sa stai pe netul de 2 bani de pe telefonul mobil si care costa de te rupe. E o solutie pe care o astept si in zona mea, unde nimeni nu vrea sa bage net. Din cauza asta eu intru numai aici pe blog sa citesc noutatile zilnice si pe inca pe vreo 2-3 saituri si apoi nu mai intru pana maine.

Anonim

Acest internet e o porcarie la fel ca la cosmote,vodafon, au zapacit oamenii nu mai stiu ce sa faca ,am intrat cu net intrun sat ,baza oras plus sat transmisie wirelwss 7km si oameni erau debusolati nu mai stiu ce sa creada ,vin cam greu acum ca au aflat ca transmisia e prin wireless , nu mai vor sa auda de asa ceva .Acesti operatori numai stiu sai ameninte pe oameni.

stefanita

Ce cometariu, de abia inteleg ce vrei sa spui. Eu daca nu am alta posibilitate de net decat pe telefon sincer prefer o astfel de varianta. Nu toata lumea sta la oras sau in zone dezvoltate. Noi nu avem nici cablu pe ulita mea, de aia mi-am luat antena satelit.

Anonim

Cablul in romania nici nu trebuia sa se implementeze ,in Italia ,Spania .Germania etc nu a existat asa ceva.La noi a fost o inventie a romanilor.Si daca nu e alta posibilitate cu netul te chinui cu el.

A existat

Nu a existat cablu in Italia, Spania, Germania? :) Aia s-au nascut direct digitali ? Bineinteles ca a existat, dar nu l-ai prins tu.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile