UPC Cablecom ( brand al companiei Liberty Global ) a solicitat centrului de cercetare S3 Group’s StormTest ( cel mai cunoscut centru de verificare a fezabilităţii sistemelor de transmisie a televiziunii digitale ) să testeze oferirea de televiziune direct pe Smart Tv, fara a mai fi necesar un receiver sau alt hardware suplimentar.
Liberty Global consideră că televizoarele conectate au devenit un produs de masă, citând studiile IHS Screen Digest, care arată că mai mult de un sfert din televizoarele vândute la nivel global în anul 2012 sunt clasificate ca televizoare inteligente.
"Televizoarele conectate vor fi un element important de distributie pentru oferta multiscreen de la UPC Cablecom. Cu o simplă aplicaţie, acestea vor deveni suport pentru platforma noastră tv. Sunt insă necesare teste cuprinzătoare și riguroase înainte de a lansa serviciul, pentru ca dorim să oferim o experiență de calitate", a explicat Claus Beck, inginer director la UPC Cablecom.
"Extinderea platformei noastra de testare deja existentă, pentru a include tehnologia in toate televizoarele smart conectate la internet, se va face imediat ce vom avea confirmarea ca serviciile multiscreen vor fi compatibile cu orice dispozitiv, nu doar cu televizorele smart", a adaugat el.
Centrul de dezvoltare StormTest este conceput pentru a permite testarea software-ul realizat, incat variante ale acestuia sa fie rulate pe dispozitive de diferite tipuri si de la fabricanti diferiti.
John Maguire, director de strategie pentru produse al S3 Group, a declarat că livrarea de continut prin aplicatii Smart TV va fi echivalentă in mare parte cu serviciile de televiziune tradiționale, dar că nu va mai necesita echipamente suplimentare, cum ar fi receiverele DVB-C sau tv prin protocol IP.
UPC Cablecom este cel mai mare operator de cablu din Elveţia, fiind infiintat in anul 1994 si este parte a diviziei UPC Broadband din anul 1995.
Liberty Global are operatiuni si in Romania, prin compania de cablu si internet UPC si prin DTH-ul Focus Sat ( televiziune cu plată prin satelit ).
Liberty Global nu a anuntat dacă tehnologia televiziunii accesibilă printr-o aplicatie instalată direct pe televizoarele smart va fi folosita si in alte ţări în afară de Elveţia ( de exemplu in ţara noastră).
Totusi, exista cateva zvonuri despre lansarea intr-un viitor apropiat de servicii de tv prin protocol IP cu 200 de canale la UPC Romania. Dupa o astfel de lansare, ar fi foarte simplu de implementat aplicaţia testată de centrul de dezvoltare si verificare contractat de UPC.
Dacă UPC aduce această tehnologie şi în România ( si probabil o va face mai devreme sau mai târziu) si va fi o metodă de distributie prin streaming IP, teoretic independentă de extinderea şi acoperirea reţelelor proprii, fiind necesară doar existenţa unei conexiuni bune de internet, cu siguranţă va avea o dezvoltare impresionantă. Insa daca va fi dependentă tot de reteaua proprie si sistemul DVB-C, iar prin IP vor fi transmise doar servicii suplimentare ( VOD de exemplu), accesul direct prin Smart Tv va fi doar o optiune suplimentară a abonatilor proprii. Tehnologia testata nu este aceeasi cu actualele servicii Horizon, existente deja de exemplu in Elveţia si care presupun un receiver si utilizarea sistemului DVB-C.
Am cablu digital de la RDS,direct in smart,dar probabil ca sus se vorbeste de implementarea unei aplicatii care sa tina loc de cartela care face diferentiere pe pachete.
Cablu digital de la RCS este DVB-C, aici e vorba de streaming IP, cu totul altceva, gen cum se face la Voyo sau Hbo Go, doar ca tehnologia va fi utilizata in special pentru transmiterea pe web a programelor de televiziune. Daca vor face astfel, ca e clar oricum ca va fi tehnologie IP si nu DVB-C, ca aia nu e nimic nou deja. Sa speram ca va merge si in alte retele de net si ca nu vor bloca ipurile concurenta.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.