Publicitatea prin televiziune a avut un nivel tot mai scăzut in ultimii trei ani, iar diferența dintre volumul de publicitate difuzata prin televiziune și cea difuzată in mediul online este cea mai scazuta ce a existat vreodată, potrivit unui studiu realizat de statisticienii de la STRATA.
Publicitatea digitala online a atras tot mai multe firme consacrate, atingand niveluri nemaivazute anterior de agențiile de publicitate.
Totusi, publicitatea tv rămâne în continuare mediu de publicitate de top.
44% din respondentii sondajului spun că sunt mai interesați de publicitate la TV (spoturi TV ) decât de cea din orice alt mediu.
În timp ce televizorul este în continuare mediul de difuzare numărul unu pentru publicitate, publicitatea digitală online câştigă zilnic teren si este al doilea cel mai popular mediu de marketing, cu 35%, avand cel mai mare interes pe care l-a primit vreodata în istorie.
Publicitatea digitala este in crestere cu 16 procente fata de anul trecut.
"Nu este o surpriză că online-ul a devenit o componentă importanta pentru mai multe campanii de publicitate. Acum, singura întrebare care rămâne este cât interes va mai fi in viitor în publicitatea la televiziunea clasică și cât in publicitate digitală online ", a declarat Ioan Shelton, Presedinte si CEO al STRATA. "Mergând mai departe, ne asteptam sa vedem veniturile din publicitate împărțite chiar mai uniform între mass-media tradițională și cele mai noi medii de promovre, care continuă să câștige cotă de piață, cum ar fi mass-media mobilă și socială."
Multe dintre mediile non-tradiționale a continuat să câștige atenția agentiilor de publicitate in ultimul trimestru, preluându-le uneori chiar exclusiv de la televiziunea clasica.
61% din advertiserii video au spus ca principalul domeniu de interes pentru campaniile lor globale a fost televiziunea clasica, dar 66% dintre respondenti spun ca s-au interesat de posibilitatea de publicitate video online inca de anul trecut.
YouTube este site-ul video de top pentru agențiile de publicitate (69%), Hulu este al doilea (35%), iar Netflix și Vine ocupa locul 3 (14%).
"In timp ce am observat creșteri în publicitate video, medii ca Facebook, Twitter și altele continuă să își extindă si ele ofertele de spatii publicitare video", a spus Shelton.
Streamingul on-line continuă sa aiba un impuls semnificativ, 58% dintre companii afirmand ca sunt mult mai interesați de aceasta metoda decât un an în urmă.
Interesul în publicitatea la radio-ul tradițional continuă să scadă, 86% dintre companii spunand interesul pentru radio tradițional este la același nivel sau chiar mai slab decât anul trecut, reprezentând cea mai mică rată a publicitatii pentru radio văzută în ultimii 4 ani.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.