vineri, 16 august 2013

Serbia va finaliza tranziţia la televiziunea digitală terestră cu un an înaintea României

Vecinii nostri sârbi se asteapta să finalizeze tranziția definitiva la televiziunea digitală terestra până la jumătatea anului 2014, adica aproape cu un an mai devreme decât se planificase anterior si cu un an mai devreme decât Romania.

Intr-o declarație la RTV Pink și citat de Balkans.com, Rasim Ljajic, vicepremierul și ministrul de comerț și telecomunicații a spus că a avut loc astăzi (16 august 2013) o intalnire care a stabilit dinamica digitalizarii.

S-a avut în vedere că 60% din Serbia va avea semnal digital terestru până la 1 octombrie 2013 și încă 20% până la sfârșitul anului.

Ljajic a vorbit despre multele beneficii pe care digitalizarea le va aduce populației.

Cel mai evident impact al televiziunii digitale terestre va fi optiunea dominantă de alegere a acesteia de catre telespectatori, într-o piață în care mai mult de jumătate (53%) din gospodăriile casnice au încă acces la doar câteva canale.

Vecini sârbi, daţi drumul la emisie, noi pregătim antenele ! :)


3 comentarii despre subiectul „Serbia va finaliza tranziţia la televiziunea digitală terestră cu un an înaintea României”:
Anonim

Inca o data putem sa spunem totusi ca in Romania televiziunea digitala terestra nu intereseaza nici televiziunilor nici telespectatorilor...S-ar putea si de maine sa se inchida orce semnal analogic si nu ar avea nici un imapct economic ori emotiv pe nimanui....din acest motiv Romania va fi ultima tara cara va trece la all digital

In Serbia chestiunea digitalizarri se dicuta de foarte multa vreme si exista o intarziere foarte mare, determinata de costuri ridicate si de probleme legate de strategia. Acolo s-a adoptat DVB T2 care are un cost mai mare pentru telespectatori dar are avantajul unui numar mult mai mare de canale folosind putine frecvente si reducand costurile pentru televiziunile. Doar acum a fost eliberata o frecventa nationala, cea detinuta pana anul trecut de televiziunea AVALA, o frecventa care dorea se se dea di nou analogic prin un concurs national care a fost un mare esec. Deci sa decis sa se foloseasca pentru digitalizarea avand o acoperire aproape totala asupra tarii.


PS IN ROMANIA S-AR PUTEA FACE ACELASI LUCRU FOLOSIND FRECVENTA LUI "NATIONAL TV"...rusinos faptul ca o televiziunea cu o grila aproape inesistenta, fara programe realizate in Romania si cu doua seriale indiene si filme reluate la nesfarsit sa aiba in continuare o acoperire terestre atat de mare. De ce nu sunt revaluate astfel de frecvente la fiecare 5 ani? daca ar exista rsxul sa piarda o licenta, televiziunile ar investi mai bine si constant...Cand a obtinut frecventele proiectul era foarte bun dar totul s-a pierdut pe parcurs...Mare pacat...Si comic, foarte comic pana in 2008 erau grupuri media care erau inca dispusi sa cheltuiasca sute de milioane de euro pentru achizitiona National Tv asa ca alte televiziuni di Romania si regiune. Culmea a fost operatorul scandinav MTG care in 2008 a achizitional postul bulgar NOVA de la greci de la ANTENNA TV care au incasat fabuloasa suma de 640 milioane de euro...Si astazi cat valoreaza? Mult mai putin...

Anonim

ai si ce sanse am sa prin posturi tv din serbia de ex ? sunt din Deva jud hunedoara practic cred eu 0 :))))) dar ar fii bine sa prindem cat mai multe chiar nu inteleg dc nu trecem si noi la asa ceva in it ai o droaie de posturi tv fara sa platesti !

Anonim

Sa prinzi posturi din Serbia la Deva probabil ca exista sansa care exista si inainte pe vremea lui Ceausescu sa prinzi posturile analogice acceptabil.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile