vineri, 4 octombrie 2013

Codul insolvenței va închide televiziuni și radiouri naționale?

Guvernul a aprobat miercuri Codul insolvenței, care trebuie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, insolvenţa va fi similară, de acum înainte, cu falimentul. Cel puţin pentru instituţiile media. Vizată este, în prima fază, Realitatea TV, dupa cum scrie chiar televiziunea pe pagina sa web.

Aprobat joi în şedinţă de guvern, proiectului i-a fost adăugat un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat, scrie cotidianul.ro.

Pe site-ul ministerului Justiţiei se există o variantă diferită faţă cea dezbaterii publice, fiind indrodus un articol care apare subliniat cu roşu şi care face referire la instituţiile mass-media aflate în insolvenţă.

Fiind lăsate fără licență, articolul obligă, practic, radiouri şi televiziuni să-şi suspende activitatea.

Insolvența nu este sinonimă cu faliment, fiind o procedură ceruta de companii pentru a se proteja în fața creditorilor. În urma declarării insolvenței de către o instanță, compania intră în administrarea unei companii specializate, mai scrie cotidianul.ro.


3 comentarii despre subiectul „Codul insolvenței va închide televiziuni și radiouri naționale?”:
Anonim

Pentru distinsii de la cna cred ca ar si superb daca n ar mai exista nici o televiziune in romania in afara de batranul tvr. Si uite asa cei de la cna vor fi mai linistiti si nar mai avea atat de arbitrat ( da amenda acolo, suspenda aia, intrerupe ala, someaza celalalt...) . Poate ca asa am iesii si noi mai pe afara n am sta atat cu ochii inholbati in tembelizor. Sau poate ca nu...

Anonim

Am urmarit cu mare interes programele de stiri care sunt la ora actuala ,NU am vazut ca Romania tv sa schiteze ceva, oare de ce!!

Anonim

Laura Georgescu a precizat pentru HotNews.ro, insistand ca sunt puncte de vedere personale si ca nu este expert in insolventa:
"Daca acest articol era in vigoare in ianuarie 2013, OTV nu pierdea licenta. In 28 martie 2012, cand OTV a intrat in procedura de insolventa, dupa ce anunta Consiliul, i se suspenda licenta pana avea aprobat planul de reorganizare, care il scutea sa mai acumuleze datorii si amenzi. Si in niciun caz nu i se mai retragea licenta in ianuarie 2013, pentru neplata amenzilor in ultimele sase luni." (n.red.: referire la decizia CNA din 22 ianuarie, de a retrage licenta OTV pentru ca nu platise amenzile catre forul audiovizual. Ocram Televiziune, compania care detinea licenta pentru "televiziunea poporului", era in insolventa din primavara 2012)
in legatura cu aplicabilitatea acestor prevederi in cazul Realitatea Media, care acuza o intentie a guvernului de a inchide Realitatea TV: "Articolul se aplica exclusiv in cazul celor care nu au plan de reorganizare aprobat. Ca atare, Realitatea e in afara incidentei acestui articol, intrucat are aprobat planul de reorganizare din 12 iunie".
cum poate fi aplicata aceasta prevedere, avand in vedere ca suspendarea licentelor nu exista, ca termen, in Legea Audiovizualului: "Licenta este un act administrativ, iar suspendarea aplicarii unui act administrativ e general valabila. Actioneaza definitia general valabila a actului administrativ - eu asa interpretez, sunt convingerile mele proprii".
suspendarea licentei duce automat la incetarea emisiei statiei respective? "Chiar daca suspendarea nu e definita in Legea Audiovizualului, licenta fiind un act administrativ, se suspenda actul administrativ. Statia nu mai emite"
despre avantatajele acestei prevederi: "Cand anunti ca ai cerut procedura de insolventa, articolul nu face decat sa reduci perioada pana la planul de reorganizare"

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile