vineri, 11 octombrie 2013

Ofertele double-play si triple-play forțează achiziția serviciilor de tv cablu, internet, telefonie ?

Valoarea industriei de cablu din Europa a crescut de mai mult de 5% în 2012, iar potențialul de creștere în viitor rămâne robust, potrivit unui nou studiu al IHS, realizat în colaborare cu Cable Europe.

Industria de cablu din Europa a generat venituri de 22,4 miliarde euro în 2012, deservind 61,3 milioane locuințe.

Tv cablul a fost până relativ recent furnizorul traditional de televiziune, dar acum celelalte servicii de telecomunicații i-au acaparat 46% din veniturile din Europa, iar în 10 piețe serviciile de telecomunicații triple-play au devenit mai importante in generarea de venituri decat cablul tv.

Raportul arată că investițiile in cablu rămân atractive, fapt evidențiat de achizitiile recente, cum ar fi cumpararea de catre Vodafone a Kabel Deutschland. Mai mult decât atât, acesta achizitie este un vot de încredere acordat televiziunii prin cablul in viitorul divertismentului, un viitor în care televiziunea rămâne în centrul atenției, dar în care internetul de banda larga și din ce în ce mai mult si cel mobil devine aproape egal ca valoare de facturare, atât pentru accesul la date, cât si pentru furnizarea de divertisment.

De asemenea, atunci când este suplimentată cu investiții în rețelele Wi-Fi, un domeniu cheie de interes pentru clientii furnizorilor de televiziune prin cablu, infrastructura de cablu devine mai bine poziționată in livrarea de continut Over-the-top ( OTT ) la mai multe dispozitive.

Asadar, serviciile tv cablu - internet - telefonie colaboreaza cu succes in a se vinde unul pe altul, iar in lipsa ofertei double-play sau triple-play forțate, e posibil sa fie cumparate de catre consumatori doar unele dintre aceste servicii.

Foarte multi furnizori de servcii nici nu ofera pachete single play ( de exemplu televiziune prin cablu fara internet si fara telefonie; sau internet prin fibră optică fara telefonie si fara tv cablu ).

Din aceasta cauza, multi consumatori considera ofertele double si triple-play ca pe o achizitie fortata, care chiar daca este benefică pentru furnizor, nu satisface dorintele singulare de servicii ale consumatorului ( de exemplu unii clienti doresc doar televiziune prin cablu, fara servicii de telefonie sau internet, avand propriile alternative pentru acestea din urma, insa unele companii nu ofera aceasta posibilitate de achizitie a unui serviciu singular ).

Ofertele singulare ar duce probabil la concurenta mai acerba. De asemenea, companiile ar pierde clienti pentru unele dintre serviciile pe care consumatorii nu le-ar considera convenabil de achizitionat de la o firma si ar prefera alta sau alte metode gratuite ( de exemplu doresc doar internet prin fibra optica si nu televiziune prin cablu, avand alternativa televiziune terestra, satelit FTA si nu doresc nici telefonie, avand alternativa de la alt operator pentru convorbiri telefonice ).

Dvs. ce credeti ? Ar trebui ca toate companiile care furnizeaza servicii de internet, televiziune si telefonie sa ofere posibilitatea achizitionarii acestor produse media absolut individual, iar ofertele double-play ( 2 servicii obligatorii ) si triple-play ( 3 servicii obligatorii ) sa fie doar oferte suplimentare, la care sa se aplice reduceri de pret pentru că un client a decis sa achizitoneze mai multe servicii simultan de la aceeasi companie?


4 comentarii despre subiectul „Ofertele double-play si triple-play forțează achiziția serviciilor de tv cablu, internet, telefonie ?”:
Anonim

E corect ce spuneti pe pagina de Facebook! Ofertele double sau triple-play forțează alegerile abonaților ! Ar fi mai corect și existe și oferte de servicii singulare la orice operator ! Unii au, alti nu au. De exemplu la mine nu au, trebuie sa iau 2 servicii din care unul nu imi trebuie.

Anonim

categoric DA !

Anonim

sunt mult mai avantajoase ofertele double-play si triple-play

Anonim

Poate sunt mai avantajoase financiar, dar aici e vorba de calitate.
Daca eu vreau net de la o firma si cablu de la alta?
Asa as lua ce imi place si nu servicii obligatorii, in conditiile in care de exemplu poate o firma are net mai bun sau alta are televiziune mai buna.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile