Nu, nu este o glumă: cel mai cunoscut player audio nu va mai putea fi downloadat de pe pagina web winamp.com, care a facut un anunț în acest sens:
Winamp.com și serviciile web asociate nu vor mai fi disponibile după data de 20 decembrie 2013. În plus, playerul Winamp Media nu va mai fi disponibil pentru descărcare. Vă rugăm să descărcați cea mai recentă versiune înainte de această dată. Vă mulțumim pentru sprijinirea comunității Winamp timp de peste 15 ani.Winamp a continuat să primească actualizări și să obțină din vânzarea variantei Pro sume mici de bani pentru AOL, care a lansat și o versiune de Winamp pentru Android în 2010 și o versiune pentru MAC în 2011.
În timp ce compania a refuzat să prezinte public cifrele oficiale ale veniturilor încasate, foști angajați care lucraseră la Winamp estimau că veniturile din vânzările playerului audio se situează la aproximativ 6 milioane dolari anual. Winamp are încă la nivel mondial o bază de utilizatori estimată la milioane de persoane, din care doar o mică parte locuiesc în Statele Unite.
"Nu a existat nici un motiv pentru care Winamp să nu fi putut ajunge în poziția de lider pe care iTunes o deține astăzi, dacă nu ar fi existat un management defectuos al AOL, ce a început imediat după achiziție", a declarat Rob Lord, primul director general al Winamp si primul care a prevăzut închiderea Winamp, încă din anul 2012.
Tot anul trecut, Justin Frankel, dezvoltator principal al playerului Winamp, părea să fie de acord cu fostul director, declarând într-un interviu pe care l-a acordat presei: " Sper că își dau seama că prin managementul actual vor distruge Winamp. Sper că vor găsi alte cai de urmat, mai bune, deși AOL pare întotdeauna prea împotmolit din cauza birocrației interne."
Doug Serton, un purtător de cuvant al AOL, a declarat: "Nu comentăm nimic mai mult decât nota pe care am postat pe website-ul Winamp."
Există zvonuri că unii investitori ar dori sa preia proiectul playerului Winamp pentru suma de maxim 5 milioane dolari, dar nu este nimic confirmat.
E păcat de Winamp, fiindcă era un player excepțional atunci când a apărut, acum 15 ani ( nu a avut concurență mulți ani la rând , până au apărut diverse alte playere audio concurente ) și cred că era foarte folosit de către utilizatorii din întreaga lume, inclusiv dn România. Alături de acest player audio mi-am petrecut adolescența muzicală....
UPDATE 3 ianuarie 2014: Winamp si Shoutcast ar putea fi salvate. Detalii AICI.
Adio WINAMP bun venit AIMP3:))))
Nu a existat nici un player audio care sa aiba atat de multe adonuri ( cred ca sunt zeci de mii de skinuri, pluginuri, visualizere etc ) precum Winamp si nu cred ca va mai exista altul. Ma apuc sa downlodez din ele, sa le am si dupa inchidere, Bine ca ne-ati avertizat din timp !
Un site asociat este shoutcast.com, il vor inchide si pe-asta?
Si sa nu uitam ca multe radiouri online folosesc winamp-ul pentru a transmite pe internet.
Citind stirea, am inceput sa ma simt batran, parca am imbatranit inca 10 ani.
Daca nu-l vor vinde inseamna ca au altceva in proiect, anume ceva cu care sa scoata si mai multi bani cei de la AOL iar winamp-ul actual le-ar face concurenta. Winamp.com si shoutcast.com au page ranking de 7. Cu asemenea pageranking al unui site poti castiga milioane de euro pe an cel putin.
As cumpara site-urile doar pentru pageranking.
ok daaa aimp sooper ok
Mai exista un serviciu asemanator cu Shoutcast pentru statii radio online, care sa se poata instala ca plugin pe alt player audio? Pacat ca dispare, sper sa apara altceva cat mai curand.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.