joi, 14 noiembrie 2013

MPEG-4 a învins MPEG-2, în transmisiile tv ?

Pe Terra există 23.182 de canale care emit în definiție standard SD. Din acesta, anunță Nord Sky Research, 73% sunt încă transmise în sistemele SD MPEG-2 sau similar.

Cu alte cuvinte, MPEG-4, un sistem de compresie relativ mai nou, nu a fost capabil să facă progrese în unele piețe cheie. Chiar și pe piețele considerate "dezvoltate", cum ar fi America de Nord, Europa și regiunea MENA, MPEG-2 încă domină. 80% dintre televiziunile din America de Nord sunt în format MPEG-2, în timp ce 90% dintre canalele din Europa de Vest sunt transmise în continuare în format MPEG-2. În contrast, Africa Sub-Sahariana are aproximativ jumătate canale transmise în format MPEG-4.

Tehnologia MPEG-4 s-a impus cu precădere în transmisiile HD si 3D. Din cele 3836 de canale HD/3D existente la nivel global, 86% erau difuzate în MPEG-4 la sfârșitul anului 2012. În unele regiuni geografice, MPEG-4 era folosit la transmisiile a peste 80% dintre canalele HD si 3D, iar în alte regiuni chiar în procent de 100%. Desigur, nu este surprinzător, deoarece este mult mai eficient MPEG-4 pentru conținutul HD si 3D.

Să nu uităm însă că din spate va veni puternic standardul HEVC, care va fi folosit pentru început in transmisiile Ultra HD 4K si care în timp va diminua din utilizarea MPEG-2 si MPEG-4. Deci, doi se bat și al treilea câștigă, vorba românului...


2 comentarii despre subiectul „MPEG-4 a învins MPEG-2, în transmisiile tv ?”:
Anonim

"Să nu uităm însă că din spate va veni puternic standardul HEVC, care va fi folosit pentru început in transmisiile Ultra HD 4K ..."
Deocamdata "puternic" inseamna deocamdata 2, poate 3 canale. E prematur sa vorbim de ele.

detrax

@Anonim, "va veni" nu este sinonim cu "deocamdată", nici logic, nici gramatical.

"Deocamdată" pe care îl folosești tu este sinonim cu "până acum, inclusiv prezentul".

"Va veni" folosit în articol reprezintă VIITORUL, de exemplu peste 2, 5 sau 10 ani.

În al doilea rând, 90% din articol se vorbește despre MPEG2 si MPEG4, nu despre HEVC.

MPEG2 si MPEG4 sunt de actualitate, doar în finalul articolului se vorbeste despre HEVC, care va veni puternic din urmă (unde este situat în prezent ) și va ajunge foarte utilizat ( în viitor ). Oricum, mie imi place să citesc despre viitor, despre noi tehnologii E alegerea ta dacă iti place să citești doar despre prezent, dar nu și a mea.

Dar ca să îți fac pe plac, legat de prezent, esența articolului nu este HVEC-ul pe care incerci tu să il scoți in evidență, domnule anonim, ci:
- numarul mondial de canale SD digitale
- numărul mondial de canale HD
- MPEG2 domina MPEG4 in transmisiile digitale

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile