marți, 3 decembrie 2013

Cine fabrică modulele SmartCAM CI+ de la RCS-RDS

SmarDTV, o companie a Kudelski Group ( SIX : KUD.S ), a anunțat ieri, printr-un comunicat oficial, colaborarea cu operatorul RCS-RDS, care a lansat anterior binecunoscutul modul de acces condiționat ( SmartCAM ) în rețeaua sa din România și Ungaria.

Modulul SmarDTV încorporează cea mai recentă generație a sistemului de acces condiționat NAGRA, asigurând cea mai inaltă securitate pentru toate canalele RCS-RDS, accesibile direct pe televizoarele digitale integrate ( iDTVs ), folosind doar telecomanda originală a televizorului. Pe langa faptul ca nu mai sunt necesare cabluri suplimentare si nici o altă telecomanda decat cea a televizorului, modulele de acces condiționat sunt foarte eficiente in privinta consumului de energie, pentru un impact redus asupra mediului.

"Modulul de acces condițional este o tehnologie interesantă, care simplifică experiența utilizatorului televiziunii cu plată", a declarat Emil Grecu, Chief Technical Officer la RCS-RDS. "Prin această soluție putem oferi abonaților noștri o nouă modalitate de a accesa serviciile cu plată."

"Suntem încântati că RCS-RDS susține tehnologia CI Plus, prin oferirea modulelor noastre SmarCAM în rețeaua sa. Baza mare de abonati la cablu, precum si numeroasele televizoare compatibile CI Plus, vândute în ultimii ani în România, au determinat ca solutia CAM-urilor de la compania SmarDTV să fie una atractivă și non-intruzivă, eficientă pentru a viziona canalele din grilă operatorului RCS-RDS", a declarat Jérôme Vial, Vicepresedinte de Vanzari la SmarDTV .

SmarDTV, o companie Kudelski Group, este lider international in tehnologia televiziunii cu plată, proiectand si producând o gama larga de solutii de receptie și module CI/CI Plus, care permit accesul la canale premium digitale, inclusiv tv prin protocol IP.

Membru fondator al CI Forum Plus, SmarDTV are sediul în Elveția, dar si birouri de vânzări în Franța, Germania, Statele Unite ale Americii, China și Singapore.

De asemenea, SmarDTV a dezvoltat primul modul CAM CI+ 1.4 , despre care puteti citi aici si aici, precum si CAM-urile 3.5, despre care puteti citi aici. Așadar, avem de a face cu un producator de elită și chiar ne reproșăm că nu am observat aceasta până acum, considerand anterior că denumirea SmarDTV, prin care sunt prezentate CAM-urile RCS-RDS in contul Digicare, era folosită intr-un mod generic.

UPDATE 3 decembrie 2013, ora 00:30

Caracteristicile acestui CAM sunt prezentate mai jos ( mai multe detalii gasiti in pliantul de AICI. ):

Hardware Features

Resolutions : SD and HD support in all variations
Video formats : MPEG-2 and MPEG-4 AVC (H.264)
Smart card interface : one ISO 7816 slot
Secure chipset compliant with Nagravision Conditional Access system
DVB-CSA, TDES, AES algorithm support
Flash and RAM size : customizable according to the applications
Dimensions : 100 x 55 x 5 mm, Weight : 60 g
Emissions compliance : 89/336/EEC consolidated, EN 55022, EN55024
Safety compliance : 73/23/EEC consolidated, EN 60950

Software features

Fully DVB-CI (EN 50221) compliant
Secured software download via over-the-air (OTA) according to Nagravision requirements
(DSM-CC & DVB-SSU protocols)
Content Control : Device authentication, Key exchange and content encryption, Secure authenticated
channel management
Copy Protection management
Conditional access features : chipset pairing, Subscription, PPV
User interface :
– DVB-CI MMI management
– Application MMI (CI Plus browser) : customized application for a pay-TV bouquet or market

Update 20 august 2014, ora 10:00 - A fost lansat un update firmware ( software ) pentru CAM-urile CI+ utilizate in decriptarea canalelor codate din grila de canale digitale prin cablu tv a RCS-RDS TV. Noua versiune de firmware este 07.00.50.00.01.09. Detalii si tutorial găsiti AICI.


2 comentarii despre subiectul „Cine fabrică modulele SmartCAM CI+ de la RCS-RDS”:
marian

Din pacate panasonicul meu tx-l42u10e recunoaste camul dar nu decodeaza programele codate,sincer ma asteptam sa distribuie si ci,gindinduma ca sunte destui de multi cu asemenea televizoare...

Anonim

Cred ca ar vrea RCS sa distribuie CI, dar nu vor cei care le ofera programele din grila. De exemplu HBO sigur nu va fi de acord decat cu CI+, precum si alte canale care acum sunt criptate, din pachetul de baza digital.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile