duminică, 26 ianuarie 2014

Acțiuni comune germano-daneze împotriva furnizării de metode neautorizate de acces la servicii tv cu plată

Acțiuni împotriva schimbului de abonamente de televiziune prin internet au avut loc pe 23 ianuarie 2013 în Danemarca si Germania.

Acțiunea a fost coordonată de către guvernul din Danemarca, printr-un serviciu special al procurorului danez care se ocupă cu infracțiuni economice internaționale grave si s-a desfășurat în peninsula Jutland. Partea de nord a peninsulei apartine de Danemarca, partea de sud apartine de Germania ( Schleswig-Holstein ).

In total au fost raiduri și percheziții la 30 de adrese din peninsula Jutland.

Mass-media daneză a raportat arestarea a 27 de persoane, printre care și doi bărbați despre care se presupune că erau administratorii unei rețele internaționale de furnizare de metode neautorizate de acces la servicii tv cu platăg.

Despre celelalte 25 de persoane arestate preventiv s-a presupus că erau clienți si aceștia au fost eliberați și vor trebui să plătească, conform autorităților daneze, o amendă maximă de 20.000 de coroane de fiecare (aproximativ 2700 de euro).

Autoritățile daneze au mai desfașurat si anul trecut astfel de activitati impotriva furnizării de metode neautorizate de acces la servicii tv cu plată, precum si in anul 2012, impotriva unui website de profil. Un purtator de cuvant al procurorului danez a precizat că din cauza furnizării de metode neautorizate de acces la servicii tv cu platăexistă pierderi de milioane de dolari în industria televiziunii cu plată și de aceea acțiunile de amploare sunt justificate.


31 de comentarii despre subiectul „Acțiuni comune germano-daneze împotriva furnizării de metode neautorizate de acces la servicii tv cu plată”:
Anonim

In Romania exista o lege antisharing?

gean

Nu exista expres asa ceva in legislatia din Romania. Insa se aplica legea drepturilor de autor, se poate interpreta usor. Insa exista prevederile din contractul cu operatorii, care au acolo cateva alineate in care se incadreaza card-sharingul, ceva de genul "oferirea posibilitatii de a viziona canale fara abonament" si "accesarea semnalului fara abonament"( bineinteles, cu alta exprimare ), la care se adauga legislatia drepturilor de autor si difuzare ( respectivii card-shareri retransmit dreptul de utilizare la altii ), ceea ce incalca prevederile. De asemenea, se poate aplica legile care vizeaza securitatea si explotarea fara drept a sistemelor informatice si atacurile impotriva acestora. Dar e complicat, probabil trebuie sa raspunda la intrebarea asta cineva din branșă, vreun avocat.

Anonim

E simplu doar cu legea drepturilor de autor: autorul isi da consintamantul ( de exemplu la un film ) sa fie difuzat pe un canal tv premium ( criptat ) al unui DTH care il anunta ca are un numar de X abonati. Cei care au server de card-sharing au abonament legal si au dreptul de a utiliza opera pentru ei. Insa ei ofera mai departe dreptul de a utilza opera si la altii care nu au platit pentru serviciul care il receptioneaza. In aceasta situatie, autorul operei e pagubit, fiindca daca stia ca va fi difuzata la mai multi abonati, cerea o suma mai mare de bani. Asa ca face sesizare la politie autorul sau orice persoana interesata ( de exemplu operatorul tv ), pentru a nu intra in culpa cu piratul tv. Pentru ca asta e card-sharingul, e piraterie, atat la client , cat si la server, pentru ca se multiplica dreptul de autor prin vizionare fara plata.

Anonim

Nu mai vorbesc de cei care cer bani pentru acces la servere de cardsharing ( ca aia sunt vizati, nu amatorii ). In acea situatie deja respectivii vand un bun furat ( abonamente duplicate ), prejudiciind operatorul direct cu sume de bani ( o parte dintre respectivi abonati clandestini s-ar fi abonat si ar fi dat banii direct la operator ). Am vazut ca mai nou si clientii sunt penalizati, daca obtin vizionarea de la servere pentru care se face plata, fiind priviti ca si complici. A fost anul trecut un caz serios in Germania si acum asta in Germania si Danemarca, care a amendat penal si clientii.

Anonim

Singura aparare a clientilor ( nu si a serverelor ) e daca nu se poate incheia abonament legal cu domiciliul trecut pe contract al respectivul client. Atunci se poate invoca dreptul constitutional si international recunoscut la informare si nevoia de accesa canalele respective, in lipsa posibilitatii de a incheia un abonament legal. Dar argumentul scârție, fiind greu e dovedit ca sursele de informare locale, la care poate avea acces gratis sau contracost, nu sunt bune si suficiente pentru a asigura respectarea dreptului la informare. Oricum chiar daca nu este prevazut expres in lege, tinand cont de toate acestea, card-sharingul este ilegal si in Romania, autoritatile putand interpreta rapid legea in acest sens ( probabil greu pentru cei care fac asta de hobby -nici nu exista interes din partea operatorilor si Politiei -, dar cu siguranta extrem de usor, sub acuzatia de furt si revanzarea produselor sustrase, plus prejudicii, pentru cei care au servere cu plata de card-sharing. De asemenea, pot fi acuzati respectivii cu servere de cardsharing cu plata pentru vanzare produse contrafacute. Stati linistiti, ca se gasesc solutii legislative pentru cei care fac din vanzarea de abonamente de card-sharing o afacere. Ca de fapt astia sunt tinta atacurilor operatorilor si ale Politiei si cateodata si clientii lor. In rest nu am auzit de o actiune a Politiei impotriva altora ( cum ar fi hobbystii care nu vand accesul ) niciunde in lume, chir daca tara respectiva are lege expresa. Nimeni nu e absurd.

gean

@anonim, am citit ce ai scris, e foarte interesantă si argumentata opinia ta.

Dar, pornind de la sugestiile tale, am cautat pe net prin legi, dar nu e nimic explicit.

Singurul articol care s-ar putea aplica cat de cat este ART. 143 din Legea Nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, in acceptiunea ca prin program de calculator se intelege si sistemul de criptare al televiziiunilor, codare care bineinteles tot printr-un program de calculator ( software ) se realizeaza:

ART 143:

"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda de la 500.000 lei la 5 milioane lei, daca nu constituie o infractiune mai grava, fapta persoanei care:
a) pune la dispozitia publicului prin vânzare sau prin orice alt mod de transmitere cu titlu oneros ori cu titlu gratuit MIJLOACE TEHNICE DESTINATE stergerii neautorizate sau NEUTRALIZARII DISPOZITIVELOR TEHNICE CARE PROTEJEAZA programul pentru calculator;

ART. 144
Actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a persoanei vatamate in sensul prezentei legi.

DTH Fan

Poate ar trebui vazut si asta:

Accesul ilegal la un sistem informatic
Infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic este prevăzută în art. 42 din Legea
criminalităţii informatice. Textul de lege prevede:
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin.(1) este săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

Accesul poate fi realizat mai multe tipuri de acţiuni, cum ar fi:
Autentificare (authenticate) – prezentarea identităţii cuiva unui program şi, dacă
este nevoie, verificarea acestei identităţi, cu scopul de a primi acces pe sistemul
ţintă;
• Evitarea (bypass) – evitarea unui proces sau program folosind o metoda alternativă
de a accesa ţinta;
• Citire (read) – obţinerea conţinutului unui mediu de date;
• Copiere (copy) – reproducerea ţintei fără a o modifica;
• Furt (steal) – preluarea posesiei unei ţinte, fără a păstra o copie în locaţia originală.
Unele dintre aceste modalităţi de acces (cum ar fi evitarea sau autentificarea) se realizează
prin încălcarea măsurilor de securitate, îndeplinind ipoteza formei agravante a infracţiunii,

Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice
Infracţiunea de interceptare, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este
publică este prevăzută în art. 43 al Legii criminalităţii informatice. Textul de lege prevede:
(1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este
publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea
sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic, constituie infracţiune şi
se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi interceptarea, fără drept, a unei emisii
electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic ce conţine date informatice
care nu sunt publice.
Reglementarea legală protejează transmisiile de date informatice din cadrul sau între
sisteme informatice, indiferent de modul cum se realizează acestea. Datele informatice
sunt definite ca fiind orice reprezentare a unor fapte, informaţii sau concepte într-o formă
care poate fi prelucrată printr-un sistem informatic, în aceeaşi categorie fiind inclus şi
orice program informatic care poate determina realizarea unei funcţii de către un sistem
informatic.

Alterarea integrităţii datelor informatice
Infracţiunea este reglementată de art. 44 din Legea criminalităţii informatice, textul de
lege precizând:
(1) Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona
accesul la aceste date, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu
închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu
închisoare de la 3 la 12 ani.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(2) se sancţionează şi transferul neautorizat de
date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.

DTH Fan

Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice
Infracţiunea este prevăzută în art. 46 din Legea criminalităţii informatice. Textul de lege
prevede:
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 6 ani:
a) fapta de a produce, vinde, importa, distribui sau pune la dispoziţie, sub
orice altă formă, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic
conceput sau adaptat în scopul săvârşirii uneia din infracţiunile
prevăzute în art.42-45;
b) fapta de a produce, vinde, importa, distribui sau pune la dispoziţie, sub
orice altă formă, fără drept, a unei parole, cod de acces sau alte
asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un
sistem informatic în scopul săvârşirii uneia din infracţiunile prevăzute în
art.42-45.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv,
program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică dintre cele
prevăzute în alin.(1) în scopul săvârşirii uneia din infracţiunile prevăzute în
art.42-45.

DTH Fan

Infracţiunea de permitere, fără drept, a accesului public la bazele de date pe calculator care
conţin sau constituie opere protejate este prevăzută în art. 140, lit. c din legea nr. 8/1996,
privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Textul de lege prevede:
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau
amendă de la 200.000 lei la 3 milioane lei, dacă nu constituie o infracţiune mai
gravă, fapta persoanei care, fără a avea autorizarea sau, după caz,
consimţământul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:

c) permite accesul public la bazele de date pe calculator, care conţin sau
constituie opere protejate

Punerea la dispoziţia publicului a mijloacelor tehnice de neutralizare a
protecţiei programelor pentru calculator
Infracţiunea de punere la dispoziţia publicului în orice mod şi cu orice titlu a unor mijloace
tehnice de ştergere neautorizată sau de neutralizare a dispozitivelor tehnice de protecţie a
programelor pentru calculator este reglementată de art. 143, lit. a din legea nr. 8/1996
privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Textul legal prevede:
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu
amendă de la 500.000 lei la 5 milioane lei, dacă nu constituie o infracţiune mai
gravă, fapta persoanei care:
a) pune la dispoziţia publicului prin vânzare sau prin orice alt mod de transmitere
cu titlu oneros ori cu titlu gratuit mijloace tehnice destinate ştergerii neautorizate
sau neutralizării dispozitivelor tehnice care protejează programul pentru
calculator.
Înscrierea acestei infracţiuni în lege urmăreşte să apere dreptul titularului dreptului de
autor asupra unui program pentru calculator de a proteja programul împotriva oricărui
acces neautorizat la funcţiile acestuia, ori la datele obţinute sau oferite de calculator în
urma utilizării lor. Acest drept nu este expressis verbis formulat în lege, el fiind dedus din
interpretarea corelată a dispoziţiilor privitoare la drepturile autorului programului pentru
calculator şi a celor referitoare la prevenirea prejudiciilor produse titularului dreptului de
autor sau exploatării normale a programului pentru calculator.
Prin program pentru calculator se înţelege o secvenţă de declaraţii şi/sau instrucţiuni
într-un limbaj de programare necesare soluţionării unei anume funcţiuni sau a unei
probleme. Observăm o inconsistenţă terminologică a legiuitorului care denumeşte în Legea
criminalităţii informatice aceeaşi noţiune prin sintagma program informatic. Mijloacele
tehnice de protecţie a programelor pentru calculator sunt acele modalităţi soft
(componente ale programelor pentru calculator), caracteristice securităţii programelor
pentru calculator, ce sunt introduse de autor în vederea prevenirii faptelor de copiere şi
distribuire neautorizată a programelor.

DTH Fan

V-am citat tot ce am gasit. Asadar, chiar daca nu e prevazut expres de lege ca fapta penala sau pasibila de amenda, cardsharingul si vizonarea programelor de televiziune prin alte metode decat cele normale - chei de acces de exemplu - si orice interventie asupra sistemului de protectie, in scopul accesului ori anularea protectiei unui software ) se incadreaza ca ilegal si in Romania, și nu doar la o prevedere, ci la chiar mai multe din legislatie, indiferent ca e pentru bani sau cu titlu gratuit.

Anonim

mda.. nici la straini nu sunt legi in care sa scrie exact cuvantul asta cardsharing
sint legi tot ca astea postate de DTH Fun si tot de astea se aplica cind fac razile astea

Catrina Nicolae

Am citit in mare ce ati scris pe aici. Concluzia mea este: cardsharingul E ILEGAL si in Romania, chiar daca nu e expres prevazut in legislatie. Problema ca fenomenul in Romania nu e nici la 1% din ce e in alte tari, iar providerii DTH nu fac reclamatie, fiindca si-ar lua in cap publicul si si-ar face rau singuri. Totul porneste de la providerii DTH, fara reclamatia lor nu se pune nimic in miscare, conform legilor citate mai sus. Asa e si in strainatate. Plus ca unii provideri lasa intentionat porți sa functioneze cardsharingul, pentru a-si face publicitate. Ar putea instant sa blocheze cardsharingul daca vor, dar banuiesc ca lasa asa pentru publicitate gratuita. Pana la urma oamenii trec pe abonament, ca e mai simplu.

Nicoleta Buruiana

Astept ziua cand se vor intreprinde actiuni de prindere a hotilor si de la noi. Poate se sesizeaza cineva...

Anonim

Deocamdată nu există o lege specială in Romania impotriva card-sharingului. Fără această lege, in care să fie incriminat explicit si să fie specificate proceduri exacte, nu se pot interpreta si aplica după ureche alte legi.

Nicoleta Buruiana

Din cate am citit pe aici, ar exista articole de lege, dar nu prea se vrea aplicarea lor.

Anonim

Daca imi gasesti tu in vreo lege din Romania cuvantul cardsharing, esti tare. Eu nu am gasit. Legile nu se aplica de capul lor, dupa niste principii, ci cardsharingul trebuie expres prevazut in legi speciale.

Anonim

pai nu o sa gasesti niciodata cuvantul "cardsharing". va fi mai mult ca sigur " partajare "

Anonim

Nu conteaza termenul, gaseste unul care se potriveste si de asemenea descrierea exacta a procedeului de partajare si incriminarea sa explicita. Nu exista asa ceva in lege.

Nicoleta Buruiana

Nu conteaza cum este stipulat in lege, ci faptul ca intra intr-o anumita categorie:
ART. 360
Accesul ilegal la un sistem informatic
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Alexander

Eu nu vad ca intra intr-o anumita categorie, ca nu se face acces la baza de date a sistemului informatic. Stii ce insemana cardsharing ? Unul imparte abonamentul său ( legal platit ) la mai multi. Deci unii au acces la abonamentul platit de altii legal, si asta fiindca vrea respectivul sau il imparta gratuit si nu il acceseaza nimeni ilegal, este oferit. Deci cauta alta explicatie pentru voi in Romania. Ceva in care sa spuna ca e ilegal sa imparti cu cineva ceva care e al tau si platit. Dupa gandirea ta, atunci e ilegal si sa imi fac abonament la un DTH pe numele mamei, sa iau 2 receivere si unul sa il dau la mama la tara in Romania si unul sa il iau cu mine in Germania. Afla ca nu e ilegal. Daca s-ar lua institutiile dupa astfel de interpretari imaginative, si sa manaci castraveti ar fi ilegal. Eu locuiesc in Germania si s-a dat in ziare stirea asta si afla ca in Germania e lege care specifica exact termenul de Cardsharing ( chiar daca e in limba engleza, iar germanii vorbesc germana). Plus in aceeasi lege se specifica clar ce inseamna card-sharing si cand se pedepseste: se pedepsesc doar cei care obtin profit de pe urma cardsharingului si clientii care platesc bani sa cumpere de la ei acces prin cardsharing la televiziuni ( sunt priviti ca si complici de a sustine frauda comerciala de revindere cu bani abonamente). E o conditie clara si obligatorie vehicularea unor sume de bani, pentru tranzactii contra acestor "abonamente" de card-sharing platit. ALTFEL, nu e indeplinita conditia infractiunii ( si dupa caz a amenzii contraventionale la clienti ) si se pedepseste nicicum. Banii primiti pentru servicii de card-sharing si serverul card-sharingul sunt conditii cumulative si obligatorii amandoua, altfel pica toate acuzatiile. Probabil cumva germanii au vrut sa scoata astfel de sub urmarire pe hobbisti, care nu obtin profit financiar.

Anonim

Conform legii si contractelor semnate cu operatorii este ilegal sa distribui programe tv gratis fara a avea licenta.Deci ca utilizator/client/persoana fizica nu ai dreptul sa distribui vecinului programele tale chiar daca i le furnizezi gratis!
Ca persoana fizica intri sub incidenta legii copyright-ului daca imparti continut media cu altii fara aprobarea provider-ului sau fara licenta .Mai pe romaneste "furi" provider-ul.
Daca vrei sa distribui programe tv ,trebuie sa obtii licenta adica un contract prin care proprietarul dreptului de autor al programului x,iti cedeaza dreptul de exploatare ,tie ca persoana.
Provider-ul plateste drepturi de autor(sute de milioane de euro anual) pentru programele din grila.Doar nu o sa le distribuie "50 de pirati" gratis,la vreo 1000 de "clienti"pentru 10-20 euro platiti lunar pe un abonament.
Cautati prostii.Card Sharing nu este in DEX,deci nici un om normal nu il cauta in textul legii.
Personal sunt contra pirateriei !
M-as bucura enorm sa apara si la noi controale si sa se lase cu puscarie ,chiar de 2-3 ani nu mai mult !

Anonim

Contractele nu reprezinta lege penala. E un acord civil,habar nu ai ce vorbesti. Confunzi civilul cu penalul.
Dar pana la urma ce vrei sa demonstrezi ? Esti ofticat ca tu platesti si unii vad gratis ? :)
Ce grija ai tu de altii ? Probabil esti stilul de om care se oftica cand vecinul isi ia masina noua... :)
Muta-te in Germania, ca acolo exista astfel de lege anticard sharing. Si mai exista parca in doua tari, in Olanda si Danemarca.

gean

Fratilor, vorbiti toti degeaba. Cand s-o da lege in Romania pentru asa ceva, mai vorbim. Nu facem noi legile si nu le interpretam, iar cei care fac asa ceva card sharing e treaba lor, nu a noastra. Nu vad de ce ar interesa pe cineva. Mi se pare pare normala o astfel de discutie la nivel teoretic, dar de aici pana a spune ca vrei sa intre altii in puscarie, e tare anormal. Asta poate daca nu esti vreun reprezentant al unei autoritati de stat care isi face meseria si vrea sa sensibilizeze opinia publica ( la comentarii pe diverse siteuri unde vede ca i se da moara la apa ) pentru darea unei astfel de legi si atunci e ok, iti faci meseria.
Exista atfel de legi in cateva tari din strainatate, dar acolo sunt pedepsiti doar cei care vand linii de sharing contra sume de bani. In rest nu are nimeni treaba cu cei care fac schimb gratuit, nu am auzit nici macar un caz in toata lumea.
In plus, operatorii permit cardsharingul, pot foarte bine in cateva minute sa il blocheze ( sunt cazuri de multi provideri cu acelasi sistem de codare care blocheaza, in timp ce altii nu blocheaza, fiindca nu vor ).

Legat de dreptul de autor, sunt alte probleme in Romania, cum ar fi torrenti, filmele cu siteuri pirat si muzica online etc. Astea provoaca adevarate pagube. Eu sincer sunt de acord cu blocarea acestora, fiindca nu mai merge mai nimeni la cinema din cauza asta, nu mai cumpara nimeni discuri muzicale etc.
Cred ca sunt mii de siteuri de acel gen ( filme, muzica pirat, tv online) numai in Romania, care ofera continut pentru milioane de romani ( sau probabil toti ). Vedeti problema reala si dati obloanele la o parte.

Constantin

Corect gean. Plus ca cine foloseste card sharing nu se uita la canale romanesti, pentru ca daca are cineva bani sa dea 100-500 euro pe un receptor cu Linux care permite cardsharing, plus abonament la internet, nu se uita la canale romanesti de duzina, pe care le poate vedea pe sume modice cu abonament legal. Poate sa fie prea redus. De obicei se foloseste card-sharingul in Romania pentru a viziona canale din pachete straine, pentru care nu sunt de acord providerii sa iti incheie contract nici daca le platesti in avans pe un an, pentru ca nu incheie pentru nimeni din afara tarii de origine si in nici uncaz pentru Romania E un fel de Europa Libera, vezi ce canale mai au si altii prin alte tari, pe care nu le poti vedea altfel.
Aș zice daca ai plati tu anonim ala de mai sus la Sky UK sa il vezi si altii nu ar plati, ar mai fi vreun motiv de oftica. Deci nu e oftica pentru cei care platesc, ca astia se uita la alte canale, satui de mizeriile de pe alea romanesti.

Si apropo anonim, jura-te ca tu nu descarci filme sau muzica sau jocuri pirat de pe net sau ca nu te uiti la filme sau tv online pirat pe net si jur ca iti sustin cauza. Desi sunt sigur 100% ca TOȚI ROMÂNII care au avut vreodata acces in viata lor la net, au facut sau fac asta, Daca tu nu ai facut asta niciodata, ai laudele mele si o sa te dau exemplu. Daca nu, lasa-ne frate si nu te mai lauda pe aici.

Nenea

@Constantin
E frumos ce spui tu in teorie, dar nu compara capra cu varza. Netul oricum il platesti, dar smecheria aia este furt pe fata si sfideaza bunul simt. Niste capsomani care fura de la altii dupa aia rad de cei care platesc legal. Daca au bani, sa plateasca legal pay tv.

Constantin

Nicoleta Buruiana, alias Nenea care pui sub nume linkuri inexistente, ai downloadat vreodata filme sau muzica pirat de pe net ? Sau ai vazut filme sau seriale online pe siteuri pirat sau poate tv online prin sopcast ? Daca NU, nota 10. Daca DA, nu stiu de ce ai pretentia sa faca altii pe sfintii, Ca si tu esti atunci un pirat, la fel probabil ca toti romanii care au acces la net. Eu am vazut si vad filme online de pe siteuri online care sigur nu au drepturi de autor si consider ca din aceasta cauza nu pot sa critic pe altiii, ca nu sunt eu vreun sfant sa am dreptul asta.

Deci, te uiti la filme sau seriale online pe siteuri pirat ? Ai luat filme de pe torrenti ? Sau downloadezi mp3-uri pirat ? Doar atat vreau sa imi raspunzi. :))) DA sau NU.

Un raspuns DA inseamna ca esti un Pirat (adica piraterie pe față, aia de e stipulata expres in legea drepturilor de autor, fara necesitatea de interpretare a legii, chiar mai rău ca aia care vad tv prin cardsharing), Un raspuns de NU inseamna ca intradevar meriti sa ii critici pe aia cu carsharingul.

DA sau NU ? :)) Nu mai ocoli intrebarea si raspunsul.

gean

MILIOANE DE ROMANI PIRATEAZA FILME SI MUZICA ONLINE. DE FAPT TOTI. Vreau si eu sa se desfiinteze toate siteurile cu torrenti si de filme si tv pirat si download mp3. Nu-i asa, Nenea ?

Cum ziceai , Nenea ? "Niste capsomani care fura muzica si filme de la altii de pe internet, dupa aia râd de cei care platesc legal si care isi cumpara din magazine CD-uri audio si discuri Blu-ray. Daca au bani, sa plateasca legal filmele si muzica pe care le vad de pe net." Ca acum ma oftic si eu !!! :-)))))))

Anonim

Anonim 22:12:Pune mana si citeste.In orice contract,neantelegerile dintre parti ce nu pot fi solutionate pe cale amiabila se transfera instantelor.Daca provider-ul iti face plangere penala ca ii distribui programele fara licenta in ce se transforma contractul civil ?Nu cumva in acuzatie de furt calificat ?
Stii tu ca imi este ciuda daca platesc ?
Sunt partenerul a doi provideri DTH si am totul gratis in toata casa,5 stb -pachete full !
Nu ma oftic deloc.Mai mult vecinii s-au ofticat cand am "promovat clasa".Am trecut din clasa E la S Klasse.
Nu ma mut in Germania.Am afacere prospera aici si ma doare undeva de cine fura.Sa fure cat poate.
Am precizat ca nu este legal card sharingul si o sa vina vremea sa intre "pasionatii"la parnaie la fel ca in Germania.
Astfel de gandire este caracteristica romanilor. Hotia si inselatoria nu au loc in Germania.Din aceste motive subliniate cu atata ardoare,romanii nu o sa progreseze si nu o sa iasa din haznaua asta de tara ,decat atunci cand merg in vizita in Germania.
Spor la sharing !

Anonim

Deci esti un bogatan care te mai si lauzi, ha ? Stii cum se numeste asta ? Te las pe tine sa completezi aici (....)
Si tot nu ai raspuns la intrebarea daca tu ai downloadat vreodata filme de pe torenti, muzica pirat sau ai vazut filme pirat online. Evitarea raspunsului tau si inlocuirea cu laude de proprie prosperitate materiala ma determina sa cred ca raspunsul tau este DA, esti un pirat. Concluzia mea este intarita si de faptul ca la final indemni piratii cu spor la sharing ! Foarte urat, sa iti fie rusine. Eu sper sa nu te asculte cineva si te contraatac: jos sharingul ! Asta inseamna ca totusi nu am dreptul sa acuz pe nimeni, asa cum faci tu.

Administrator

Vă rugăm să păstrați conversația la nivel teoretic, fără acuze și caracterizări ale interlocutorilor sau a altor persoane fizice sau juridice, conform regulamentului de postare a comentariilor, pe care îl găsiți la baza websiteului. Altfel vom bloca conversațiile la prezentul articol. Mulțumim pentru înțelegere.

Nenea

Eu de abia astept sa se faca ordine in randul celor care fura prin sharing si astept ziua aia cat mai rapid. Nu spuneti voi ca e totuna faptul ca descarc din an in paste un film sau un album de muzica cu privitul moka sau aproape moka la tv. Ati zis bine ca milioane de romani trag filme si muzica. Asa este, dar sharing au tot ,,multe milioane" sau doar un mic segment care ii sfideaza pe ceilalti?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile