miercuri, 19 februarie 2014

Antene satelit pentru mijloace de transport aflate în mișcare

Antenele de satelit pentru mijloace de transport permit receptia televiziunilor transmise prin satelit, in timp ce autovehiculul se află in miscare, fiind montate inclusiv pe autocare, caravane, tiruri, iahturi, rulote, microbuze si altele. Pe lângă receptia semnalului în timp ce autovehicului se deplasează, astfel de antene de satelit receptioneaza televiziuni, radio si alte transmisii prin satelit, si in timpul staționării.

Un exemplu de astfel de sistem cu antena cu autoreglare este KVH TracVision A7 In-Motion SUV / MiniVan DIRECTV(A7), care pe langa receptia DVB, asigura si receptie GPS, precum si schimbare automatizata a orientarii receptiei către alti sateliti, la alegere. Acest model costa 3349 dolari. Cred ca modelul acesta este pentru polarizare circulara, nu liniară cum e de obicei in Europa. Este posibil ca antenele de acest tip pentru polarizare liniara sa fie mai scumpe.

Alte exemple sunt SpeedRay 1000 si SpeedRay 1000 LE, care sunt garantate pentru viteze de deplasare ale vehiculului de până la 350 km/ora si functioneaza pentru Dual circular RHCP/LHCP si LP Dual linear ( ajustate automat la polarizare verticala sau orizontală ), conform producatorului.

Un alt exemplu este antena Neta GEN2-36, care este comaptibila atat cu polarziare liniara, cat si circulara, fiind de aemena proiectata pentru a receptiona transmisii prin satelit pentru vehicule în miscare sau parcate. Dotate cu senzori de detectare a mișcării și cu un microcontroler avansat, sistemul detectează mișcările autovehiculului și mentine poziția antenei stabila, prin controlul motoarelor ce actioneaza cele două axe.

Tot NETA ofera si modelele MBA 28 si MBA 35, de asemenea compatibile atat pentru polarziare liniara, cat si circulara.

Tot de la Neta am gasit si  modele de antene pentru yahturi, vapoare, feriboturi si alte amabarcatiuni, cum ar fi de exemplu modelul Neta Marinesat M60-4, cu polarizare liniara.

Producatori de astfel de antene sunt cu siguranta mai multi, insa principiul de functionare e oarecum similar. Antena este montată pe partea superioara a plafonului vehiculului dumneavoastră, folosind sisteme speciale de prindere. Antena satelit urmărește automat satelitii aflati pe orbita geostationara, la 36000 km, chiar și atunci când vehiculul se află în mișcare, la orice viteza, în orice direcție si chiar la urcare sau coborare în pantă. Antena furnizează semnal ( deseori prin intemediul unui dispozitiv intemediar, care are rol si de controler si distribuitor semnale ) către receptorul plasat în interiorul autovehiculului, care la rândul lui furnizeaza in mod clasic semnal video către ecran și ieșire audio către sistemul audio al masinii. Întregul sistem functioneaza la 12 de volți. Este nevoie de alimentare direct de la bateria autovehiculului, ocolind sistemul electric al acestuia.

Din pacate nu am avut ocazia sa testăm un astfel de sistem de receptie satelit, dar cu siguranta printre dvs. exista cititori care au achizitionat si utilizeaza o astfel de antena satelit pentru mijloace de trasport aflate in miscare. Opiniile, experiența si observatii dvs. ar fi foarte valoroase pentru comunitatea noastra de pasionați ai receptiei satelit, daca veti avea placerea sa le postați la comentarii.


13 comentarii despre subiectul „Antene satelit pentru mijloace de transport aflate în mișcare”:
Anonim

am vazut asa ceva pe autorulote!

Anonim

Tehnologia asta are ceva ani. nu stiam ca sunt asa scumpe, banuiesc ca inainte costau o avere pt ca am vazut antene ca astea pe rulote acu poate sase sapte ani daca nu mai demult.

elAntenista

Cu precizarea ca antena din imagine este pentru banda dss americana Dishtv, cu polarizare circulara.
Cele capabile de receptia ka europeana sunt constructiv diferite si ceva mai scumpe.

Anonim

teoretic nu e o asa mare diferenta intre ce cu polarizare circulara si cea cu polarizare liniara.. ar trebui sa aiba cam acelasi pret.

Anonim

Eu nu inteleg cum se focuseaza pe un singur satelit. De multe ori se intampla ca aceeasi frecventa sa fie folosita de mai multi sateliti si atunci trebuie sa existe ceva care sa asigure directivitatea fizica (constructiva) a antenei catre un anume satelit cu o precizie de 1 grad macar. E ca si cum in varful unui munte (la vf. Omu de exemplu) auzi pe FM foarte multe posturi de radio din toata tara iar pe unele frecvente nu se intelege nimic fiind mai multe posturi simultan. (de exemplu pe 103.4 in Galati se emite Europa FM, iar pe 103,4 in Bucuresti sa zicem ca emite Romania Actualitati (nu stiu daca e asa). In zonele acoperite nu exista nici un bruiaj, dar din Vf.,OMU pe 103.4 nu se intelege nimic). Asa si cu antena de satelit. Daca nu are o directivitate fizica n-are cum sa separe aceeasi frecventa venita de pe directii diferite. Stiu sigur ca exista antene de satelit pentru vapoare dar foarte mult am inteles (atat am aflat si eu doar foarte mult nu si cat concret).

Daca cineva stie mai multe informatii chiar sunt curios. Am un cumnat marinar si i-ar fi foarte util un astfel de sistem.

Anonim

Pai se invarte antena aia, are motorase pe care le invarte microcontrolerul pe doua axe tot timpul cat merge vehiculul, in functie de senzorii de miscare si de GPS sau daca isi schimba directia sau aplecare pe panta. Ea ramane mai tot timpul orientata perfect exact pe satelitul dorit si nu receptioneaza astfel semnale de la alti sateliti, deci nu apar interferente de la alti sateliti pe frecventa rectionata. Ce nu stiu eu e daca reactioneaza foarte rapid la miscari bruste de directie ( de exemplu pe teren accidentat cred ca nu face fata in timp real ). oricum, nu mergi cu autobuzul pe arătura. :)

Anonim

@Anonim 19 februarie 2014, 23:14, vezi ca e si model pentru marinari in articol, NETA Marinesat aia din partea de mai jos. Eu nu stiu cat de eficiente sunt, ca ele au diagonala cred de maxim 60-70 cm, cam mica pentru multi sateliti.

Anonim

Scuze. Chiar ma mir si eu ca n-am observat modelul pentru yahturi din partea de jos a articolului.
Intr-adevar la teren accidentat (soselele si autostrazile Romaniei) nu cred ca face fata.
Chiar sunt curios daca cineva a testat pe viu vreunul din aceste sisteme de receptie satelit.

Anonim

Bineainteles ca am testat si montat pe autocar.Problema stb-ului este ca nu se poate adapta CAM,iar cu un stb normal nu functioneaza,deoarece tensiunile de iesire nu sunt cele 13/18 V.
Probabil se va produce si cu slot de card.

Anonim

Un magazin din tara unde se afla la vanzare.

Anonim

Cauta la magazinele online mai serioase de antene satelit normale, suna-i sau trimite-le email cu linkul articolului asta si intreaba-i daca aduc asa ceva pe comanda. Direct pe situri nu prea gasesti in oferta, nu se aduc asa ceva in mod normal, ca sunt foarte scumpe.

Uite o lista cu cateva magazine online de receptie sateliti serioase ( scuze nu vreau sa fac spam doar sa ajut ):

www.antech.ro
www.peruvision.ro
www.elstar.ro
http://www.satmultimedia.ro
http://www.tehnicb.ro

Vezi sa nu confuzi, astea nu sunt antene de camping stationare, ci sunt antene care functioneaza cu autotracking si in mers.

Un exemplu s-ar putea sa fie asta, dar nu sunt sigur:

http://www.satmultimedia.ro/camos-antenna-csa-2400m-ci-receiver

Anonim

CUNOASTE CINEVA PRET LA NETA MARINE SAT M60-4 ASTEPT UN RASPUNS URGENT
DACA SE GASESC IN ROMANIA

Anonim

Cel mai recomandat e sa contactezi producatorul si sa iti recomande un magazin online partener din strainatate, ca in Romania sigur pretul va fi de 2-3 ori mai mare, ca la noi se face bisnita, nu comert, iar pretul banuiesc ca oricum e destul de mare si la producator.

http://www.netamobilesystems.com/default.asp?d=en&s=2&g=3&u=5#

Ai aici niste numere de telefon si emailuri de la reprezentantii din Bulgaria si Germania:

http://www.netamobilesystems.com/default.asp?d=en&s=9

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile