marți, 4 februarie 2014

Interviu cu Jean-François Fallacher, Chief Executive Officer, Orange România

Cu ceva timp în urmă, compania Orange România a hotărât să lanseze un nou pachet TV în completarea ofertei de servicii mobile existente. În acest proiect, Orange a făcut echipă cu GlobeCast şi SES ASTRA pentru a oferi clienţilor un serviciu atractiv şi fiabil din punct de vedere tehnic.

SES ASTRA s-a implicat foarte mult în acest proiect încă de la început şi nu l-a susţinut doar prin furnizarea capacităţii de satelit: în luna mai 2013, SES ASTRA şi Orange au derulat o serie de cursuri pentru tehnicienii de instalare ai Orange România. Cursurile au avut obiectivul de a le oferi acestora pregătirea şi cunoştiinţele necesare deservirii clienţilor încă din prima zi de lansare a platformei DTH.

Noul serviciu Orange TV a fost lansat în iunie 2013 pe transponderele aflate la poziţia orbitală ASTRA 31,5 grade est şi se difuzează în standardele tehnice DVB-S2 şi MPEG4.

În cele ce urmeaza puteti lectura un interviu cu Jean-François Fallacher, Chief Executive Officer, Orange România, oferit de SES Astra prin amabilitatea Grayling România.


1. De ce aţi ales SES ASTRA ca partener?

Jean-François Fallacher: Atunci când am decis să lansăm Orange TV, am vrut să creăm un serviciu TV multiscreen de calitate, care să schimbe în întregime experienţa de vizionare a televiziunii pentru clientul român. Cu experienţa sa de jucător de top în industria sateliţilor comerciali, SES ASTRA ne-a oferit ceea ce căutam şi ne-a ajutat să lansăm serviciul la care visam: cel mai puternic semnal şi cea mai bună acoperire oferită de satelitul 31,5° Est, care acoperă întreg teritoriul României şi ne permite să oferim canale HD cu cea mai mică antenă de pe piaţa românească, capacitatea de a oferi cel mai mare număr de canale HD şi cele mai bune condiţii să construim şi să dezvoltăm serviciul Orange TV ca unul premium, dar la preţul pieţei.

2. Cum aţi descrie parteneriatul cu SES ASTRA de până acum?

Jean-François Fallacher:  Echipele noastre colaborează foarte bine, atât pe partea tehnică, cât şi pe programele de marketing. Lucrăm împreună pentru a promova acest nou serviciu şi apreciem foarte mult ajutorul pe care SES Astra ni-l oferă, pentru a dezvolta Orange TV şi pentru a-i extinde vizibilitatea.

3. Care sunt elementele care diferenţiază serviciul Orange TV faţă de concurenţă?

Jean-François Fallacher:  După cum am spus, Orange TV a fost conceput pentru a schimba experienţa de vizionare a televiziunii în România şi, pentru a reuşi acest lucru, ne-am propus să facem lucrurile diferit. În primul rând, Orange TV este un serviciu multiscreen, care oferă televiziune pe televizoare – prin soluţia DTH oferită de SES Astra – şi, de asemenea, pe PC-uri, smartphone-uri şi tablete, prin OTT. Mai mult, putem spune cu mândrie că Orange TV este serviciul care oferă cele mai multe canale care pot fi urmărite pe mai multe ecrane din România.
Încă un diferenţiator pe care l-am avut în vedere când am creat Orange TV este calitatea: calitatea imaginii şi a sunetului - deoarece Orange TV oferă cel mai mare număr de canale HD - calitatea instalării – deoarece am acordat o atenţie specială pregătirii tehnicienilor nu doar pentru a putea instala corect echipamentele, ci şi pentru a face din procesul de instalare o experienţă plăcută pentru clienţi – şi calitatea serviciului de asistenţă – datorită unei echipe dedicate, pregătită să răspundă cererilor clienţilor 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Pariul nostru este să oferim clienţilor acelaşi preţ cu al pieţei, dar mult mai mult în termeni de calitate.

4. Acum puteţi spune că Orange TV este acolo unde plănuiaţi să fie la 6 luni de la lansare?

Jean-François Fallacher:  Am lansat serviciul în luna iunie şi de atunci am avut o creştere constantă, atât din punct de vedere aş contractelor, cât şi al activării serviciului. Am intrat pe o piaţă matură şi competitivă, cu o penetrare a serviciilor plătite de televiziune de 85%, şi am vrut în primul rând să facem cunoscut noul serviciu şi faptul că Orange este un furnizor de servicii complete, nu doar de servicii de telecomunicaţii. De aceea, am fost foarte activi de la lansare: am lansat serviciul multiscreen pentru smartphone-uri şi tablete, am lansat două oferte, am extins numărul de canale care pot fi urmărite pe mai multe tipuri de ecrane şi am început să vindem Orange TV prin canalul nostru de vânzări prin telefon. Răspunsul pieţei a fost pozitiv de fiecare dată, încurajându-ne să continuăm să dezvoltăm serviciul, atât ca număr de canale, cât şi ca funcţionalităţi, păstrând aceeaşi atenţie pe calitate ca întotdeauna.


SES Astra a semnat mai multe contracte majore în Europa Centrală şi de Est, nu doar cel cu Orange. Contractul cu Orange România demonstrează importanţa tot mai mare a infrastructurii satelitare şi tehnice pentru operatorii de telecomunicaţii, iar acesta este unul din domeniile de afaceri pe care SES intenţionează să îl dezvolte pe mai departe. Insă la mijlocul anului 2013 SES a mai semnat şi un contract pe termen lung cu Telekom Srbija, care folosea deja poziţia orbitală 19,2°E, iar acum va folosi şi poziţia orbitală 23,5°E pentru servicii de date, printre altele. De asemenea, SES a reînnoit o serie de contracte importante – în Republica Cehă şi Slovacia cu Towercom şi canalul de muzică TV Óčko, care difuzează gratuit (FTA) de pe ASTRA 23,5°E, în România şi Moldova cu Pro TV şi Jurnal de Chişinău. SES a semnat contracte noi și cu M7 pentru pieţele cehă şi slovacă, precum şi cu Eastern Space System şi Satelit Ethernet Services în România.


7 comentarii despre subiectul „Interviu cu Jean-François Fallacher, Chief Executive Officer, Orange România”:
Anonim

astia o sa faliment cum a fost si satelite bg sigur ca multi stiu de el pentru ca nu toate programele sunt cu adevarat hd ci convertite, o venit francezu sa prostesca romanul cum rromanul i prostesc la ei.sunt curuios cati abonati au pana acum?va multumesc.flutur

Anonim

DE CE NU BAGA SI PACHET DE CANALE MAGHEARE?

detrax

@Anonim 5 februarie 2014, 04:20, tu compari Orange Romania cu Sattelite BG ? E exact cum ai compara Kaufland cu o gheretă comercială dintr-o comună părăsită.

@Anonim 5 februarie 2014, 08:27 Pentru ca nu vrea ? :) Sunt alti operatori cu canale maghiare, Orange Tv e pentru vorbitorii de limba romana. Pentru canale maghiare te poti abona la Focus Sat, Digi Tv sau la o firma de sateliti DTH din Ungaria, care se receptioneaza si pe teritoriul Romaniei ( adica toate ). E exact cum ai intreba de ce un DTH din Ungaria nu baga canale românesti.

Anonim

Faliment? Mai nene, astia sunt cei mai tari, atat la tv cat si la date in romanica. Viseaza tu!

Anonim

orange tv- pachet maghiar de azi.

Anonim

Pe ce frecventa ?

Unknown

Dacă orange tv satelit ar avea acoperire in partea de vest a Europei ar lua o felie mare din dth românesc!!! Nu știu de ce nu se ia măsuri!!! Sant fff multi romani care doresc orange dth !!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile