vineri, 7 februarie 2014

Telefonul, focar de infecție ?

Mai multe teste au relevat că telefoanele mobile transportă în medie de 18 de ori mai multi germeni cu potential dăunător decât un mâner de la ușa de la toaletă.

O analiză asupra telefoanelor mobile a demonstrat că unele depăseau de până la de zece ori nivelul acceptabil de bacterii.

Testele au fost efectuate pe un eșantion de 30 de telefoane folosite în Marea Britanie.

Expertul în igienă Jim Francis, care a efectuat testele, a declarat : "Telefoanele pot acumula cantități uriașe de bacterii. Unele telefoane cred că aveau nevoie de sterilizare. Desi germenii pot să nu fie dăunători, nivelul crescut a prezenței acestora poate indica și o igienă personală precară a utilizatorului. În mai multe cazuri s-a detectat prezența Salmonellei, E.coli și Staphylococcus Aureus."

Dar cum ajung să fie atât de neigienice telefoanele ? De exemplu, o cale de propagare o reprezintă insectele, care pot transmite germenii pe mâinile utilizatorului si apoi acesta le transferă la telefon. Sau telefonul poate primi o doza de germeni de la altă persoană, când este împrumutat pentru a efectua un apel.

Cercetătorii au observat că unele tastaturi de telefon transportau mai multe bacterii decât un scaun de toaletă.

"Oamenii văd colacul de toaletă ca fiind ceva murdar si se feresc să îl atingă, dar vă garantăm că are mai puține bacterii decat are un telefon pe tastatura sau pe ecranul său tactil", a concluzionat Jim Francis.

De asemenea, cercetatorii au demonstrat că handsfree-urile, dacă sunt folosite timp de o oră, pot creste de mai multe ori numărul de bacterii din ureche.


4 comentarii despre subiectul „Telefonul, focar de infecție ?”:
Anonim

Interesant ! Probabil pe suprafata unui corp uman trăiesc mai multe vietăţi decât oameni pe întreaga planetă. :)

Anonim

Stiam. Si mouseul si tastatura unui computer are mult mai multe bacterii decat capacul unui WC.
Concluzia: Nu folositi telefoanele mobile computerul sau laptopul alcuiva ori nu mai zic de casti.
Faceti schimb de tot felul de bacterii. E ca si cum ati folosi periuta de dinti a altcuiva poate chiar mai rau.

Anonim

La englezi nu sa inventat sapunul , au dreptate cercetatorii ?

Anonim

Eu cred ca e invers: daca era studiul făcut la români, iesea de 10 ori mai rău. :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile