Romtelecom își va schimba denumirea în T-Mobile, brand al companiei germane Deutsche Telekom. Este posibil ca denumirea de T-Mobile sa fie folosită si pentru Cosmote, anuntă zf.ro.
Romtelecom este detinut de statul român si de grupul grecesc OTE ( care este majoritar si care este deținut la rândul sau in procent tot majoritar de Deutsche Telekom).
Redenumirea Romtelecom a fost votată si de statul român ( care speră că noua denumire va avea un impact pozitiv, mai ales pentru vânzarea actiunilor sale de la companie ), iar rebrandigul va costa 10 milioane de euro (publicitate, refacerea firmelor magazinelor etc ), fiind realizat prin licitații supervizate de Deutsche Telecom.
Pentru publicul larg, aceasta redenumire, care va avea loc in luna septemebrie, e posibil să fie percepută ca o fuziune între cele doua companii, deși acestă fuziune nu este statuată astfel prin documente.
Update 14 august 2014: Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications, noile denumiri pentru Romtelecom și Cosmote. Detalii găsiți AICI.
joi, 13 martie 2014
Adio Romtelecom, bine ai venit T-Mobile ?
Citește și alte articole din categoriile:
Romtelecom,
Telekom,
Telekom Romania,
Telekom Tv,
Zvonuri
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
Prima TV este un canal de televiziune comercial din România, lansat în 1997, cunoscut pentru gama diversificată de programe de divertisment ...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Rețeaua de televiziune digitală prin cablu NextGen a început sa efectueze câteva modificări importante în grila de canale, care vor aduce at...
-
Prima Sport 1 este un canal de televiziune dedicat exclusiv transmisiunilor sportive și face parte din grupul Clever Media, un conglomerat m...
-
Chiar dacă serviciile de streaming și televiziunea prin internet devin tot mai dominante, televiziunea prin satelit continuă să își mențină...
-
Formula 1 revine pe micile ecrane din România, duminică, la Antena 1. Marele Premiu din Las Vegas, programat de la ora 08:00, poate decide c...
-
Sony Space Communications Corporation (SSCC) și Astro Digital US, Inc. au anunțat un parteneriat pentru proiectarea, fabricarea și lansarea ...
Romtelecom a inceput de o saptamana cu forta introducerea fibrei optice in Tg-Mures pana la blocuri folosind infrastructurea deja existent in pamant . Dar intrebarea vor face prin FTTB sau FTTH ?
Romtelecom si Cosmote Romania sunt tot mai aproape sa preia numele "Telekom".
Board-ul operatorului elen de telecomunicatii OTE a convocat pe 30 aprilie o adunare generala a actionarilor pentru aprobarea unui acord de licentiere cu Deutsche Telekom prin care Romtelecom si Cosmote Romania vor dobandi dreptul de utilizare a brandului "Telekom".
Acordul va intra in vigoare odata cu semnarea acestuia si va avea o durata de valabilitate nedeterminata, potrivit informatiilor publicate pe site-ul OTE, citate de Mediafax.
Rebranding Cosmote si Romtelecom
Romtelecom si Cosmote Romania vor putea, prin acest acord, sa inregistreze in Romania o denumire corporatista care sa contina numele "Telekom" si sa o foloseasca in si in afara tarii.
Cei doi operatori de telefonie vor putea sa foloseasca marca Deutsche Telekom pentru oferirea, distributia si promovarea serviciilor si produselor licentiate. Marca va putea fi utilizata in magazinele licentiate, cladiri, echipamente, documentele de afaceri, imbracamintea angajatilor, adresele de email, precum si la inregistrarea domeniilor de Internet.
Totodata, cele doua companii vor avea dreptul de sublicentiere a brandului numai subsidiarelor detinute integral, precum si partenerilor de distributie, in anumite conditii.
Tariful de licentiere va fi de 0,25% din veniturile nete ale Romtelecom si Cosmote Romania, precum si din veniturile nete obtinute de companiile care au sublicentiat marca, din comercializarea produselor si serviciile oferite.
Surse din Romtelecom au declarat la jumatatea lunii martie ca Romtelecom si-ar putea schimba denumirea in Romania Telecom sau Telecom Romania pana la finele acestui an, daca propunerea agreata de Consiliul de Admnistratie va fi aprobata de actionari, iar serviciile operatorului, cat si cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.
Cosmote - T-Mobile, Romtelecom - T-Home
Sursele citate au mai spus ca in cazul Cosmote Romania, unde Romtelecom detine 30% din actiuni, operatiunile companiei de telefonie mobila vor trece sub denumirea T-Mobile.
"In cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discuta varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Intr-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.
Compania Romtelecom este controlata de grupul elen OTE - 54,01% si statul roman - 45,99%. Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.
In 2013, Romtelecom si Cosmote Romania au consemnat afaceri cumulate de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.
Acţionarii operatorului elen de telecomunicaţii OTE au aprobat miercuri un acord de licenţiere între Deutsche Telekom, Romtelecom şi Cosmote România, prin care cei doi operatori din România vor dobândi dreptul de utilizare a brandului "Telekom".
La adunarea generală au participat acţionari reprezentând 67,97% din capitalul OTE, se arată într-un comunicat al operatorului elen de telecomunicaţii.
Acţionarii au aprobat încheierea acordului de licenţiere între Deutsche Telekom, Romtelecom şi Cosmote România, precum şi termenii de bază ai acestuia.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OTE în 8 aprilie, în urma acordului cu Deutsche Telekom, Romtelecom şi Cosmote România vor dobândi dreptul de utilizare a brandului "Telekom".
Acordul va intra în vigoare odată cu semnarea acestuia şi va avea o durată de valabilitate nedeterminată.
Romtelecom şi Cosmote România vor putea, prin acest acord, să înregistreze în România o denumire corporatistă care să conţină numele "Telekom" şi să o folosească în şi în afara ţării.
Cei doi operatori de telefonie vor putea să folosească marca Deutsche Telekom pentru oferirea, distribuţia şi promovarea serviciilor şi produselor licenţiate. Marca va putea fi utilizată în magazinele licenţiate, clădiri, echipamente, documentele de afaceri, îmbrăcămintea angajaţilor, adresele de email, precum şi la înregistrarea domeniilor de Internet.
Totodată, cele două companii vor avea dreptul de sublicenţiere a brandului numai subsidiarelor deţinute integral, precum şi partenerilor de distribuţie, în anumite condiţii.
Tariful de licenţiere va fi de 0,25% din veniturile nete ale Romtelecom şi Cosmote România, precum şi din veniturile nete obţinute de companiile care au sublicenţiat marca, din comercializarea produselor şi serviciile oferite.
Surse din Romtelecom au declarat la jumătatea lunii martie că Romtelecom şi-ar putea schimba denumirea în România Telecom sau Telecom România până la finele acestui an, dacă propunerea agreată de Consiliul de Admnistraţie va fi aprobată de acţionari, iar serviciile operatorului, cât şi cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.
Sursele citate au mai spus că în cazul Cosmote România, unde Romtelecom deţine 30% din acţiuni, operaţiunile companiei de telefonie mobilă vor trece sub denumirea T-Mobile.
"În cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discută varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Într-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.