SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) şi Panasonic au prezentat în premieră mondială televizorul cu tehnologie SAT>IP integrată cu ocazia Zilelor Industriei SES din Luxemburg. Modelul Ultra HD 3D Panasonic VIERA TV AXW804 are un client SAT > IP integrat care redistribuie semnalul TV primit de la satelit prin intermediul reţelei personale bazate pe IP, inclusiv Wi-Fi. Cu ajutorul acestei tehnologii, telespectatorii pot urmări programele TV acasă, fără cabluri şi oriunde doresc, pe o gamă largă de dispozitive IP simultan şi fără a avea nevoie de o reţea complexă de cabluri în casă.
SAT>IP este o tehnologie inovatoare dezvoltată de SES şi partenerii săi industriali, tehnologie prin care transmisia de la satelit este convertită într-un semnal de protocol internet (IP) redistribuit în casă către dispozitivele pe bază de IP, cum ar fi tablete, smartphone-uri şi laptop-uri. Tehnologia permite recepţia câtorva programe în paralel pe dispozitive diferite şi extinde considerabil baza de recepţie din casă pentru o gamă largă de transmisii satelit de înaltă calitate.
Zilele Industriei SES s-au desfășurat în Luxemburg pe durata a două zile şi a reunit peste 230 de delegaţi din 24 de ţări şi 130 de companii – radiodifuzori, producători de televizoare, producători de decodoare, producători de echipamente şi dezvoltatori de software – care discută despre tehnologii inovatoare şi evoluţia transmisiei şi recepţiei prin satelit, precum şi despre întregul ecosistem al transmisiilor video.
Armando Romagnolo, Director Marketing al Panasonic Germania, a declarat: „Cu o gamă inegalabilă de canale la calitate HD, satelitul este una dintre cele mai răspândite metode de recepţie TV. Suntem primul producător de televizoare din lume care a integrat standardul inovator SAT>IP, un pas absolut normal care reflectă cooperarea noastră de durată cu SES.”
Wilfried Urner, Vice-preşedinte Senior, Dezvoltare produse şi management al SES, a declarat: „Suntem foarte încântaţi că Panasonic, unul dintre principalii producători de televizoare, susţine SAT>IP. Cu noile televizoare Panasonic TV prevăzute cu SAT>IP, telespectatorii vor avea flexibilitatea de a se bucura de gama noastră variată de canale la cea mai înaltă calitate, pe toate receptoarele posibile.”
Preturile acestui televizor Ultra HD SAT>IP sunt:
TX-65AXW804, preț 4.499 euro
TX-58AXW804, preț 3.299 euro
TX-50AXW804, preț 2.299 euro
Mai multe detalii despre tehnologia SAT > IP puteti afla de AICI și AICI. Despre SES puteti afla informatii AICI.
- Acasă
- Televizoare
- Zilele industriei SES: Panasonic prezintă în premieră mondială televizorul cu client SAT>IP integrat
joi, 3 aprilie 2014
Zilele industriei SES: Panasonic prezintă în premieră mondială televizorul cu client SAT>IP integrat
Citește și alte articole din categoriile:
Stiri,
Tehnologie,
Televizoare
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
O nouă schimbare în grila de programe DIGI TV a adus canalul Film Mania în oferta televiziunii digitale prin cablu. Canalul este acum dispon...
-
DIGI România a realizat un transfer important de blocuri de adrese IPv4 către subsidiara sa din Spania, DIGI Spania.
-
Pe platforma de streaming românească Prima Play a apărut un nou canal, Nostalgia TV. Este un post tv cu filme clasice, inclusiv europene.
-
Orange vine cu o surpriză plăcută pentru iubitorii de filme și seriale: toate canalele de filme HBO și Cinemax pot fi urmărite gratuit prin ...
-
După finalizarea testelor de performanță și validare tehnică, SES a anunțat că satelitul ASTRA 1P (cel mai avansat din portofoliul său, ce v...
-
Industria televizoarelor trece printr-o schimbare de proporții, iar producătorii par să joace un fel de ruletă financiară. Cum altfel să exp...
-
LaLiga își ia treaba în serios când vine vorba de protejarea drepturilor sale audiovizuale, iar pentru sezonul 2024/2025 are o „superputere”...
Foarte tare acest televizor si tehnologia asta. Astept sa mai scada preturile. Sa speram ca vor introduce tehnologia SAP >IP si la televizoare HD, nu doar ULTRA HD 4K.
mda, unde facem proba? :))
Ok. ip ca ip dar va exista o aplicatie speciala pentru celelalte tv-uri, se acceseaza din browser ori e server DLNA ori cum? Si probabil doar canalele de pe acelasi satelit. Cate televizoare se pot conecta la server si cate canale diferite pot fi vizionate? Sa inteleg ca daca vrei sa te uiti la un canal de pe satelit din dormitor tv-ul acesta smecher trebuie si el pornit nu? Sau va functiona doar partea asta de receptie satelit si serverul iar restul tv-ului sta in standby, etc.. poti sa-l faci disponibil si pe internetul mare? Poate vrei sa vezi de pe tableta ori telefon canalele de pe satelit.. ce le receptionezi acasa...
Functioneaza canalele de pe orice satelit, nu doar de pe unul. Depinde de sistemul tau de receptie ( antena, nr LNB-uri, sistem de rotire etc ). Ideea e ca folosesti clientul pentru receptie, din acest televzior. Intradevar, are si server acest televizor, scrie in articol pe la inceput, dar nu trebuie sa il folosesti decat daca nu ai LNB IP. Daca folosesti acest server al televizorului, logic ca trebuie pornit televizorul. Iar ca sa le vizionezi, iti trebuie o aplicatie client instalata pe dispozitivele mobile cu care vizionezi. Nu stiu daca merge prin browser, desi s-ar putea si asa. De asemenea, daca ai doua televizoare de acestea, poti receptiona pe al doilea semnalul de satelit de pe primul, ca are si client.
Dar care e smecheria cea mai mare la aceasta tehnologie: repet, se pot folosi si LNB-uri speciale, IP LNB, nu e nevoie de serverul televizorului, ci folosesti doar clientul televizorului, pentru a primi canale de la LNB IP.
Conexiunea de la LNB la receptor, in aceasta tehnologie, se face cu cablu de internet. Nu doar ca nu se mai face modulare in alte frecvente intre LNB si receptor, ci se trimite direct semnalul digital direct in retea. Se elimina complet latura oarecum analogică din lantul de receptie. Se castiga astfel si mai mult semnal, se elimina pierderile de pe cablu dintre LNB si receptor. Iar daca semnalul digital e trimis de LNB in retea, inseamna ca are LNB-ul acela special server DIRECT in el. Deci nu e necesar sa tii acest televizor pornit pentru a avea semnal de la satelit in toata casa si nici sa il cumperi, decat daca vrei sa ai televizor compatibil ca si client cu LNB-ul IP.
Ai detalii pe larg aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/06/satip.html
Tot n-am inteles daca am 10 televizoare in casa pot vedea simultan 10 canale diferite aflate pe 10 sateliti diferiti? Nu stiam de LNB IP interesant. Eu intrebam de serverul si despre acest TV. Poate transmite simultan 10 canale la 10 televizoare de pe sateliti diferiti?
Pai de unde sa stiu daca respectivul televizor poate face asta? Nu am un astfel de televizor.... Eu discut teoretic.
Legat de intrebarea "daca am 10 televizoare in casa pot vedea simultan 10 canale diferite aflate pe 10 sateliti diferiti", sigur raspunsul este da pentru 10 televizoare si 10 canale diferite, dar nu stiu daca si de pe 10 sateliti simultan in acelasi timp, nu stiu cum e descurca cu multiple servere IP din multiple LNB-uri IP, pe care apoi sa le combine intr-un singur flux IP.
Cert este ca important e clientul din televizor, nu serverul, care oricum e de prisos, din moment ce are server IP LNB-ul, iar televizorul se conecteaza ca si client la acel LNB IP.
Mai sigur e LNB IP, care daca sunt folosite mai multe LNB-uri pe aceeasi antena/antene, cu siguranta pot fi configurate sa transmita diverse semnale digitale prin protocol IP prin toata casa, setandu-le diverse IPuri la serverele din aceste LNB-uri.
Atentie, acest televizor este in principal client si NU cred că FUNCTIONEAZA fara LNB IP. Nu functioneaza cu LNB clasic de 20 RON, ci doar cu LNB IP de 100 - 200 euro.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.