luni, 19 mai 2014

AT&T cumpără DirecTv cu 49 miliarde dolari

AT&T a anunțat că va achiziționa DirecTV cu 49 miliarde dolari, creandu-se astfel un nou gigant operator de telecomunicații și televiziune.

AT&T ar câștiga cei 20 de milioane de abonati din SUA ai DirecTV, dobândind o capacitatea crescută de a oferi servicii de telefonie, internet de mare viteză și de televiziune cu plată. AT&T a mai anuntat că se așteaptă să finalizeze tranzactia in maxim 12 luni.

Tranzactia reprezintă cea mai recentă mega-fuziune anunțată în acest an într-o industrie de telecomunicații care este afectată de schimbări dramatice, in conditiile in care afacerile in telefonie și televiziune au fost afectate de decizia consumatorilor de a se orienta, pentru comunicare și divertisment, către internet.

Oferta AT&T, care trebuie să fie aprobată de către autoritatile federale de reglementare, a creat un val de neliniste pentru consumatori, care cred că ar putea avea mai puține opțiuni și vor plati prețuri mai ridicate, mai ales ca în 2012, abonamentele din SUA la televiziune cu plată au crescut cu 5,1%, până la o medie de 64 dolari pe lună, triplu față de rata inflației, potrivit unui raport al autoritatilor americane.

"Industria are nevoie de mai multă concurență, nu de mai multe fuziuni. Va trebui să analizăm cu atenție potențialele prejudicii, atât pentru piața de servicii tv, cât si pentru cea de telefonie", a anuntat o importanta organizatie non-profit pentru protectia intereselor consumatorilor.

După încercarea eșuată de acum trei ani de a cumpara furnizorul de servicii wireless T-Mobile, AT&T a căutat să efectueze alte achizitii alternative. Dar alegerile sale au fost limitate, mai ales din cauză că autoritățile de reglementare si-au exprimat îngrijorarea că piețele de servicii wireless și de internet de mare viteză nu vor fi suficient de competitive.

Compania cu sediul in Dallas a motivat că vor exista beneficii strategice generale dacă va cumpăra al doilea cel mai mare furnizor de servicii de televiziune cu plată din SUA, având o mai mare putere de achizitie asupra drepturilor de televizare si reducand astfel costurile fragmentate de achizitie a licențelor. Ca al doilea cel mai mare operator wireless din SUA, ar putea folosi noua sa accesiune în industria de televiziune cu plată pentru a aduce noilor sai clienți servicii de telefonie mobilă.

Conform companiei, tranzactia ar "indeplini o viziune pe care am avut-o de câțiva ani, mai exact sa oferim conținut premium mai ieftin, fiindca va fi accesat de mai multi abonati, diminuându-se astfel costurile de achizitie a drepturilor de televizare per abonat".

AT&T a mai anuntat că se va oferi voluntar să implementeze servicii de internet de mare viteză pentru 15 de milioane de case din zonele rurale, în termen de patru ani, în cazul în care tranzacția va fi aprobată, câstigand astfel sustinerea celor care nu beneficiaza de internet de mare viteza, necesar pentru accesarea unor servicii precum Netflix sau Hulu, foarte populare in SUA.


Un comentariu despre subiectul „AT&T cumpără DirecTv cu 49 miliarde dolari”:
Anonim

cum se zice de concurenta in conditiile in care mai e si dish tv pe piata de dth din state!att are nevoie de directv pentru milioanele de abonati pentru a concura cu marile retele de catv (comcast in special) exact cum si directv are nevoie de att care este cel mai mare operator telecom din lume!e simplu!piata se consolideaza asta-i adevarul!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile