RCS-RDS a depus candidatura pentru a participa la licitatia de obtinere a unor licențe de televiziune digitală terestră. Astfel, în cadrul procedurii de acordare a celor cinci multiplexuri de televiziune digitală, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a primit până la data limită de depunere a candidaturilor două oferte din partea RCS & RDS S.A. ( probabil pentru televiziunea Digi 24 sau / si alte televiziuni ale companiei , dar nefiind exclusă nici lansarea unui pachet digital terestru cu plată) şi a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A.
Până la data de 15 mai 2014 comisia de licitaţie va analiza dosarele de candidatură, va decide şi va anunţa admiterea sau respingerea candidaţilor în etapele viitoare ale licitaţiei. Ofertele iniţiale ale companiilor calificate vor fi evaluate de către comisie până la data de 22 mai 2014, conform Ancom.
Procedura de selecţie competitivă presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice numărul de multiplexuri pe care doreşte să le achiziţioneze. În cazul în care cererea depăşeşte numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitaţie până când cererea nu mai depăşeşte oferta. În cadrul licitaţiei sunt disponibile 5 multiplexuri, patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2. Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite „free to air”, în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.
De asemenea, potrivit Strategiei elaborate de către Ministerul Societăţii Informaţionale, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire. Pentru celelate multiplexuri (MUX 2, MUX 3, MUX 4 şi MUX 5), operatorii vor avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.
Preţul de pornire în licitaţie pentru fiecare multiplex este de 300.000 euro - taxa minimă de licenţă stabilită de către Guvern, la propunerea ANCOM. Toate licenţele vor fi acordate pentru o perioadă de 10 ani, acestea urmând să intre în vigoare începând cu 17 iunie 2015. Câştigătorii vor avea obligaţia de a achita taxa de licenţă rezultată în urma licitaţiei în cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor procedurilor de selecţie.
În România, procesul de tranziţie de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră trebuie să se încheie până la data de 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de România şi Strategiei adoptate de Guvern. La data de 17 iunie 2015, orice transmisie analogică terestră va înceta, aceasta fiind înlocuită cu transmisia digitală terestră a programelor de televiziune şi servicii multimedia suplimentare, mai anunță Ancom.
Update 4 iunie 2014: ANCOM va organiza joi, 5 iunie, începând cu ora 10.00, primele runde de licitaţie în vederea acordării celor cinci multiplexuri de televiziune digitală disponibile în România. La licitaţie sunt inscrise RCS & RDS S.A. şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. Detalii AICI.
Update 5 iunie 2014: Licitatia pentru licentele de televiziune digitala va continua vineri, 6 iunie, dupa ce joi, in urma a doua runde, cererea nu a mai depășit oferta in niciuna dintre categoriile de licente (multiplexuri), dar exista inca licente neadjudecate. Insă inițial cererea a depășit oferta, deci 100% au existat modificări in opțiunile de adjudecare. Ori RCS-RDS, ori SNR, ori ambii au renuntat la unul sau mai multe multiplexuri pe care doreau sa le adjudece.
"Se incheie astfel faza rundelor primare, iar licitatia va continua cu organizarea unei runde primare suplimentare in care participantii pot licita pentru multiplexurile ramase neadjudecate. Runda primara suplimentara va fi organizata vineri, 6 iunie, de la ora 10:00. La runda primara suplimentara pot participa ambii ofertanti, indiferent daca au obtinut sau nu multiplexuri in rundele anterioare", se arata intr-un comunicat al ANCOM.
Update 6 iunie 2014: În urma rundelor primare desfăşurate ieri şi a rundei primare suplimentare susţinute astăzi în cadrul licitaţiei pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitală, au fost determinaţi câştigătorii şi preţurile de bază pe care aceştia trebuie să le achite. Licitaţia continuă cu o rundă de alocare care va avea loc marţi, 10 iunie, de la ora 10.00. Detalii AICI.
Update 10 iunie 2014: Un comunicat ANCOM anunta ca SNR a castigat 3 dintre cele 5 multiplexuri de televiziune digitala terestra in Romania. Nu este specificat expres in comunicat că RCS-RDS nu a castigat niciunul, ci că SNR a castigat trei dintre acestea. Insa presedintele ANCOM confirma ca RCS-RDS nu a adjudecat nici un multiplex. A renuntat RCS-RDS la licitatie ? In acest caz, care sunt oare motivele ? Nu mai dorește RCS-RDS să se implice in proiectul de televiziune digitală terestră din România ? Mai multe detalii gasiti AICI.
joi, 8 mai 2014
RCS-RDS dorește să emită în DVB-T2 ( televiziune digitală terestră )
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Pe platforma de streaming românească Prima Play a apărut un nou canal, Nostalgia TV. Este un post tv cu filme clasice, inclusiv europene.
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au fost acordate licențe audiovizuale pentru două noi canale de...
-
O nouă schimbare în grila de programe DIGI TV a adus canalul Film Mania în oferta televiziunii digitale prin cablu. Canalul este acum dispon...
-
HD Satelit organizează un concurs cu un premiu de top: Amiko Viper 4K! Postezi ceva în Grupul Oficial HD Satelit , aduni vizualizări și… gat...
-
După o așteptare considerabilă, Digi a adus în Spania serviciul său de televiziune sub numele Digi TV, marcând un pas important în extindere...
-
Orange vine cu o surpriză plăcută pentru iubitorii de filme și seriale: toate canalele de filme HBO și Cinemax pot fi urmărite gratuit prin ...
-
ChatGPT, una dintre cele mai avansate tehnologii de inteligență artificială dezvoltate de OpenAI, este acum accesibilă pe platforma WhatsApp...
"În cazul în care cererea depăşeşte numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitaţie până când cererea nu mai depăşeşte oferta."
HA HA HA !!!!!!
Pina nu se da drumul la trasmisie pe multiplexul SNR cu 14 canale gratuite NU o sa fie nimeni interesat sa investeasca in acest sector.
credeti ca munceste cineva in romania fara sa vrea sa fie platit
Anonim, poate ca sunt si de astia, care au bani si presteaza activitati si muncă gratuit, din placere. Unul sarac nu poate face asta, ca mai trebuie sa si manance. Dar care e legatura cu subiectul ? Ca nu pricep...
Voi scapati din vedere un amanunt important, nici o alta companie ce are legatura cu televiziunea nu a vrut sa participe, RTC-ul, PRO-TV-ul , Orange care anuntau cu surle si trambite acum un an ca, vor invada piata terestra, acum....sa dovedit un simplu fasssssssssss, RDS daca, ajunge in final sa detina 1 sau mai multe multiplex-uri va rupe gura targului,HD pe satelit este ca, si lansat,pe cablu este brici, daca, intra si terestru practic nu va mai avea concurenta!
Sa intre pe piata cum vor ,numai sa intre, sa fie concurenta mai mare.
Mda,ceia ce spuneam anterior,NU vedem DVB-T anul acesta,GREU CU MAFIA!!
Ce ma plicitisiti voi anonimii care enuntati tot felul de afirmatii pesimiste, dar fara sa aduceti si argumente solide sau fara sa aduceti DELOC argumente. Data cea mai târzie a lansarii DVBT-2 in Romania este 15 iunie 2015. Se stie de 3 ani asta. Daca vor fi mai devreme lansate canale, sunt binevenite, dar nimeni nu garanteaza ca sigur va fi televiziune digitala terestra in Romania mai devreme de 15 iunie 2015.
si ce spusei ,decit ca anul acesta NU va fii nimik
Pai si care e argumentul tau ca nu va fi DVB-T2 anul asta? Eu am spus ca nu va fi mai tarziu de 15 iunie 2015, dar nu se stie 100% ca nu va fi nimic anul asta, asa cum spui tu, decat daca esti cumva Nostradamus.
am mai dat asemenea precizari si s-au adeverit ,om vedea ,EU masi bucura cit mai repede posibil,dar romanii stiu sai pacaleasca pe cei de la UE
Strategia de digitalizare a Europei (stabilita in 2006 la Geneva) nu impune o data limita de trecere la digital,ci doar spune ca din 17 iul 2015 canalele analogice din Europa nu vor mai fi protejate
Si daca pe frecventa respectiva e transmis continut digital, e protejata? Iar daca pe aceeasi frecventa e transmis continut analogic, nu mai e protejata? :) Iti spun eu cum se numeste: data limita pentru a inceta transmisiile analogice. Logic, trebuie inlocuite cu cele digitale sau cu niciunele. Dar nu e vorba ca nu mai sunt protejate frecventele analogice ( de fapt nici nu exista frecvente analogice sau digitale, ci doar frecvente, indiferent ca prin ele sunt transmise informatii in format analogic, digital, psihic ori ce mai ne rezerva viitorul ).
Eu zic ca RCS se răzgandeste si nu mai ia decat unul sau maxim doua multiplexe. Si posibilitatea mea e posibila logic, asa e ? Varianta presupusa la inceputul articolului e extrema posibila ( bineinteles, posibilla, nu imposibila ). Dar vedem pe 5 iunie 2014 care e realitatea.
Alooooo,
Ce se mai aude de DVB-T2?
Un canal de stiri Digi24, un ProTV etc. pe MUX2-MUX5 sa nu stea degeaba.
Nu este mai ieftin decat transponderele de satelit?
Macar cateva posturi in afara de TVRuri
N-ai sa vezi alte posturi romanesti in DVB-T2-ul din Romania. Nu este interes iar cablistii trag tare la profit aceasta piata prinzand bine in Romania
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.