marți, 10 iunie 2014

SNR a câștigat 3 multiplexuri de televiziune digitală terestră. RCS-RDS nu a câștigat nici un multiplex.

Un comunicat ANCOM aunta ca SNR a castigat 3 dintre cele 5 multiplexuri de televiziune digitala terestra in Romania. Nu este specificat exact in comunicat că RCS-RDS nu a castigat niciunul, ci că SNR a castigat trei dintre acestea. Insa presedintele ANCOM, citat de către Hotnews, confirmă că RCS-RDS nu a adjudecat nici un multiplex:

Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, a declarat marti ca in vara acestui an va organiza o dezbatere publica privind destinatia celorlalte doua multiplexuri neadjudecate in cadrul licitatiei si in functie de rezultatele consultarii, in toamna s-ar putea organiza o noua licitatie pentru acestea.

O noua platforma de televiziune digitala - din 17 iunie 2015

"Nu a existat nici o contestatie si nu vedem la acest moment nici un motiv pentru a fi depuse contestatii.
Populatia ar trebui sa stie ca va mai exista inca o platforma prin care se poate informa, pe langa cablu si satelit si speram ca prin ofertele pe care le va face sa concureze celelalte platforme in beneficiul utilizatorilor", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Ce vor putea receptiona utilizatorii?

"Prin cele trei multiplexuri castigate, SNR ar putea transmite 45-50 de programe in format Standard Definition (SD)", a declarat Bogdan Iana, directorul directoiei executive administrare spectru radio in ANCOM.

A renuntat RCS-RDS la licitatie ? In acest caz, care sunt oare motivele ?

Mai jos aveti comunicatul ANCOM:

"În urma licitaţiei de televiziune digitală, au fost adjudecate trei multiplexuri de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. contra sumei de 1.020.002 € reprezentând taxă de licenţă. Compania a câştigat multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF.

Taxa de licenţă trebuie achitată în următoarele 90 de zile calendaristice, după care, ANCOM va acorda Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii licenţele de utilizare a frecvenţelor radio în vederea operării celor trei multiplexuri naţionale de televiziune digitală. Licenţele sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani şi vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015.

Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) „free to air”, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va avea obligaţia de transmitere în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, a posturilor publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului. De asemenea, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016.

Pentru celelalte multiplexuri adjudecate, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va avea obligaţia ca, până la 1 mai 2017, să pună în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.

În România, procesul de tranziţie de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră trebuie să se încheie până la data de 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de România şi Strategiei adoptate de Guvern. La data de 17 iunie 2015, orice transmisie analogică terestră va înceta, aceasta fiind înlocuită cu transmisia digitală terestră a programelor de televiziune şi servicii multimedia suplimentare.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă."


18 comentarii despre subiectul „SNR a câștigat 3 multiplexuri de televiziune digitală terestră. RCS-RDS nu a câștigat nici un multiplex.”:
Anonim

bine ca vom avea 40-50 de canale sd ,

Anonim

PAI NU VA REDUCE ABONAMENTUL ca anul trecut au iesit in pierdere rcs-rds ul, daca mai si scade abonamentul intra in FALIMENT,sa vedem daca va transmite meciurile din Liga 1, sa vezii scumpete.DVB-T2 e fff bine venit

marian

fiti linistiti.atit rcs cit si upc sau chiar romtelecom nu vor avea de suferit,m-ai ales daca pina in 2015 vor transmite,cel putin 40-50 de canale HD....

Anonim

sintem in era hd si noi inca ne jucam cu sd oricum va fi un esec poate pe la sate va prinde

Anonim

Sa vedeti la anul pe vremea asta CE belea va fi in satele romanesti , cind Romania va opri semnalul analog. Babele speriate vor iesi in mijlocul satului, f vor face matanii, si vor spune ca a intrat Satana in televizor. CNA ul va trebui, sa faca o campanie puternica de informare pe TVR .

Anonim

Anonim 10 iunie 2014, 16:20
e adevarat ca suntem in era HD ,dar vor fi 40-50 canale sd vor fi trasmise in mpeg 4 , momentan sunt trasmise pe canalul 47 si 54 sibiu in jur de 10 programe calitate e destul de buna.,eu le prind cu o antena de camera distanta de la emitator peste 50km.

Anonim

Nici un comentariu pe subiect ,adică de ce sa retras rds

Anonim

Cred ca au jucat la cacialma sperand sa convinga SNR-ul sa liciteze doar pentru un multiplex.Spre norocul nostru nu le-a iesit.Chiar daca e doar un multiplex free to air nu inseamna ca nu pot fi canale free si pe celelalte doua.La goana dupa publicitate sant convins ca principalele canale gen protv antena 1 prima etc vor vrea sa-si creasca audienta.E greu pina se da startul sa vezi concurenta dupa aceea.

Anonim

bine spus Anonim 20:24 broblema e sa se transmita cit mai repede ,in prima faza va intra citeva si sigur va intra si alte posturi tv ,pai de cit sa dea la satelit multi bani mai convenabil e terestru evident cind va fii acoperire in toata tara.La sate ai dreptate daca cineva va cumpara unul,doua echipamente se va inmultii repede.Asteptram cu mare interes

Anonim

prefer fibra optica rcs,la un tunet,fulger n-am probleme sa-mi buseasca tv prin antena

Anonim

Daca e legata antena la pamantare si ai diferential la instalatie nu se intimpla nimic.Nu putine au fost cazurile cand fulgerul a venit pe cablu .
DVB-T este in special pentru persoanele care nu vor sa plateasca un abonament .O sa prinda mai ales la tara.Daca ofera canalele tvr si principalele canale private cel putin 50% din cei de la tara vor renunta la cablu sau satelit.
E bine asa ca se va sparge in sfarsit monopolul cablistilor.E inadmisibil in 2014 sa nu poti avea acces la informatie doar cu bani.Nu toata lumea urmareste documentare ,sport si filme.

detrax

Corect. Oricum, semnalul va fi puternic, e posibil sa se receptioneze in multe zone doar cu antena de camera.

Anonim

http://www.capital.ro/din-2015-milioane-de-romani-vor-receptiona-gratuit-16-programe-tv-fara-abonament-la-cablu-sau-satelit.html

Anonim

Ce raspunde SNR la intrebarea câte programe TV vor putea fi recepționate gratuit de romani si incepând de când?

Raspunsul SNR: "Conform strategiei MSI și caietului de sarcini ANCOM, pe multiplexul 1 condiționat se vor transmite doar programe “free to air”. Astfel, acesta va conține programele SRTv, precum și programe comerciale ale producatorilor de content ce vor dori să intre, contra cost, pe acest multiplex.

Capacitatea maximă pentru recepție fixă, luată în considerare de S.N.R., permite transmiterea a cca. 12 - 16 programe SD sau a 3 programe HD și a 4 - 5 programe SD.

Licența va intra în vigoare la data de 17.06.2015. După această dată vor putea începe transmisiile digitale".

Anonim

Este doar pentru un multiplex acel calcul: "12 - 16 programe SD sau programe HD și a 4 - 5 programe SD."

Pe trei multiplexe pot fi transmise lejer de trei ori mai multe canale.

Anonim

Semnalul nu este puternic in cazul mindig tv ungaria la 32 km in Oradea necesita antene noi pe acoperis cablu coax nou amplificatoare si receptionam 4 MUX-uri de la un releu care emite cu 70 79 89 51 kw foarte puternic,

Anonim

Azi analogic TVR1 si TVR2 transmit cu 2Kw.

George

Cred ca RCS-RDS si-a dat seama ca costurile pentru 4 muxuri sunt prea mari si poate s-au retras
Si nu au licitat pentru un mux sau doua ... au zis ori avem tot ori nimic
Poate era bine sau poate era rau sa fi licitat si castigat rcs ca poate erau preturi mici la dvbt2... vezi oferta de telefonie actuala

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile