miercuri, 6 august 2014

Cel mai mare atac informatic din istoria internetului a fost anunțat astăzi

Credeti ca un milion de conturi si parole compromise de catre hackeri reprezinta o cifră impresionantă? Total fals.

Firma de securitate informatică Hold Security a anuntat ca a descoperit o breșă inimaginabila, de peste 1000 de ori mai mare.

De-a lungul ultimelor șapte luni, firma de securitate a descoperit ceea ce spune că este, fără îndoială, cea mai mare încălcare a securității datelor, cunoscută până in acest moment în istoria internetului.

Expertii companiei au identificat un atac informatic care provine din Rusia, hackerii aflând 1,2 miliarde perechi de nume de utilizator și parole asociate. Atacatorii cibernetici au acumulat si o listă de peste 500 de milioane de adrese de e-mail, pentru a fi folosite in sistemul de spam.

De asemenea, hackerii au compromis si websiteuri. Acestia nu au făcut diferențe cu privire la tipul sau valoarea site-urilor atacate. Au aflat conturile si parolele asociate atat pentru companii foarte cunoscute, cât și pentru blogurile cu cateva articole, a mai precizat Hold Security. În total, peste 420.000 de siteuri web si și FTP-uri pentru websiteuri sunt compromise, fara ca administratorii acestora să știe. Firma nu a publicat lista acestor websituri, deoarece acestea probabil sunt încă vulnerabile.

"Fie ca ești un expert în informatică sau o persoana careia nu îi place deloc tehnologia, atâta timp cât datele tale sunt stocate undeva pe internet, exista o posibilitate foarte mare să fie deja afectate de acest furt. Datele tale nu au fost furate doar direct de la tine. Au fost furate si de la furnizorii de servicii sau de bunuri ( cărora le-ai încredințat la un moment dat informații personale ), de la angajatori, chiar de la prietenii sau familia ta", a avertizat firma de securitate.

Hold Security este cunoscută pentru descoperirea de breșe masive de securitate informatica. Acesta a identificat în octombrie 2013 o bresa de securitate la Adobe Systems, care a determinat expunerea ID-urile de client, parolelor și informatiilor de credit si debit pentru 38 de milioane de utilizatori. De asemenea, a identificat si cauza breșei de securitate. Dar acest exemplu de hack pare extrem de inofensiv, comparativ cu știrea anunțată astăzi.

Hackerii ruși din spatele atacului sunt necunoscuti, a declarat compania de securitate, care i-a denumit "CyberVor."  "Vor" înseamnă "hoț", în limba rusă.

CyberVorii au acumulat peste 4,5 miliarde de înregistrări, dar multe dintre acestea erau duplicate. Din aceasta cauza, Hold Security a redus numărul conturilor compromise la 1,2 miliarde perechi unice.

Cum populația lumii este de aproximativ 7 miliarde, o breșa de 1,2 miliarde înseamnă că aproape in fiecare familie există o persoana afectata de acest masiv hack.

Ce putem face sa ne protejam ? Probabil mai nimic. Poate doar sa schimbam parolele la toate conturile folosite. Oricum, ar fi o solutie temporară.


3 comentarii despre subiectul „Cel mai mare atac informatic din istoria internetului a fost anunțat astăzi”:
Anonim

Ok. Si daca schimb parola cine-mi garanteaza ca atacul nu se repeta? S-a aflat cum s-a facut si s-au luat masuri? Au imprastiat troieni, au spart servere noduri de internet si au interceptat comunicatia cum au facut nu spune nimeni. Au fost prinsi aia? Li s-au blocat sistemele? De la conturile de gmail hotmail yahoo facebook, etc s-au spart conturile sau de la ce? Nu spune iarasi nimeni nimic. Am inteles conturi de ftp si de site-uri. Dar altele?

Anonim

daca Rusi au facut asa ceva sa le intrerupa conexiunile la net ,decit sa se ajunga la ceva grav.Izolare totala.Daca sar intimpla sa ceva va iesi scandal in Rusia daca se intrerupe netul.

cristi7

@Anonim 7 august 2014, 02:19, nu se dau detalii despre ce intrebi tu. Cica pentru protejare. Asa zic aia de la firma aia. Iar schimbarea parolei e solutie temporara. Asa scrie si in articol si asta cred si eu. Dar e bine intre doua atacuri sa schimbi parola. Adica sa o schimbi cat mai des :))) Sa existe o sansa mai mica sa iti foloseasca o parola aflata. Cred ca a fost un atac automatizat, de aia au aflat parole fara discernamant, s-au propagat botii de hacking automat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile