duminică, 3 august 2014

Fenomenul renunțării la abonamentele de televiziune cu plată, resimțit puternic și în Europa

Renuntarea la abonamentele de televiziune cu plată a devenit acum un fenomen incontestabil si într-un număr mare de piețe europene.

12 țări au cunoscut în primul trimestru al anului 2014 un declin in numarul de abonamente la televiziunea cu plată, conform celor mai recente statistici IHS.

Șase dintre aceste piețe vor suferi de acest declin si in al doilea trimestru, sugerând o decădere continuă a pietei de televizune cu plată pe bătrânul continent.

Cele mai afectate piete sunt Benelux și țările scandinave, împreună cu unele dintre piețele din Europa Centrală și de Est, in care s-a inversat fenomenul de crestere puternică din ultimul timp.

Cele 12 piețe care au suferit un declin in primul trimestru al anului 2014 sunt Belgia, Danemarca, Italia, Malta, Olanda, Norvegia, Suedia, Republica Cehă, Letonia, Lituania, Republica Moldova și Polonia.

Până în prezent, din printre cinci mari piețe europene, Italia este singura care a resimtit o criza puternica pe piata televiziunii cu plată. Insa din acelasi Top 5, Franța, Germania, Spania și Marea Britanie au continuat să crească peste media europeană.

Până de curând, fenomenul renuntarii la abonamentele de televiziune s-a resimtit doar în piața din SUA, unde prețurile mari ale serviciilor tv cu plata și încetinirea creșterii economice au reprezentat cauzele recesiunii prelungite in acest domeniu, fenomen ajutat și modificarea preferintelor sub-grupului tinerilor, care nu isi mai achizitioneaza un abonament la servicii de televiziune cu plată, preferand internetul.

Europa rămăsese în mare parte imună la această tendință, pentru că în general absorbția clientilor la televiziunea cu plata nu era atat de puternica precum in SUA, lasand mai mult spatiu pentru creștere, mai ales prin serviciile tv prin protocol IP în Europa de Vest și cele de televiziune cu plată prin satelit ( mai ieftine în Europa de Est), compensand astfel pierderile de abonati la televizunea prin cablu.

Declinul continuu in Europa Centrala si de Est, pentru primele doua trimestre din 2014, a fost resimtit doar în Polonia și Republica Cehă.


5 comentarii despre subiectul „Fenomenul renunțării la abonamentele de televiziune cu plată, resimțit puternic și în Europa”:
Anonim

De la anul urmeaza Romania cind se va introduce televiziune digitala terestra.....si aici ma refer la pensionarii din zona urbana.

Anonim

Pensionarii din zona urbana, si ruralii care au semnal. RCS-RDS o sa piarda cel mai mult. Pentru ca ei au ca target pe cei cu bani putini ca au cele mai ieftine abonamente si grila cea mai nashpa. O sa prospere firmele care instaleaza antene si echipamente digitale terestre.

Anonim

Aveti dreptate amindoi ,stiu ff multii oameni care vor DVB-T pentu ei e scunp cablu la cite programe se uit,asteptam cu mare interes la anul,doamne ajuta

Anonim

Tocmai de aceea proiectul dvb t in Romania a intirziat atit de mult. RCS - RDS figureaza pe lista sponsorilor tuturor partidelor politice. Exista documente oficiale, scanate si publicate pe internet. Daca acum s-a dat drumul la proiect, este posibil pentru ca exista un deadline ( iunie 2015) valabil pentru toate tarile membre UE( Agenda Digitala)

Anonim

Sa traiasca Bruxelles-ul ca altfel....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile