marți, 5 august 2014

NASA: Propulsorul cu microunde, deși imposibil teoretic, pare să funcționeze !

Agenția spațială americană NASA a validat o nouă metoda de propulsie in spatiul cosmic, despre care se credea anterior că este imposibilă. Acum agenía a recunoscut ca propulsia pe bază de microunde este o realitate.

Motorul EmDrive a fost proiectat de către omul de stiinta britanic Roger Sawyer, dar lumea stiintifică a catalogat inventia ca imposibilă. Apoi, o echipă din China a construit un prototip. Desi NASA respingea functionalitatea motoarele bazate pe acest principiu, motivând prin legea conservării impulsului, după realizarea prototipului chinezesc si a altora americane, NASA spune acum că propulsoarele cu microunde par să funcționeze.

Spre deosebire de arderea tradițională, care creează explozii de combustibil pentru a misca o navă sauun satelit, EmDrive foloseste microunde proiectate intr-un container închis, pentru a crea împingerea. Acesta înseamnă că propulsorul cu microunde poate să fie instalat pe sateliți si alimentat cu panouri solare. Sateliți ar putea astfel avea la lansare o masă injumatatită, pentru că nu mai ar fi necesar să transporte combustibilul, asa cum se procedeaza in prezent.

Prototipul construit de către echipa din China a reușit sa obtina 720mN. Nu este o mare realizare, dar suficient pentru a muta un satelit în spațiu, fără a mai fi dependent de combustibil.

Schimbarea opiniei NASA s-a manifestat insa mai ales după ce si cercetatorul american Guido Fetta a construit propriul său propulsor cu microunde, denumit Cannae Drive.

Rezultatele au fost prezentate pe 30 iulie 2014, la o conferință comună despre propulsie, iar rezultatele au fost considerate pozitive.

NASA a declarat: "Rezultatele testelor indică faptul că prin rezonanța proiectarii microundelor in propulsor se produce o forță care nu poate fi atribuită niciunui fenomen electromagnetic clasic."

Noul propulsor fără combustibil, alimentat solar, arata astfel omenirii că îndepartate călătorii în spațiul cosmic ar putea deveni in viitor o realitate.


5 comentarii despre subiectul „NASA: Propulsorul cu microunde, deși imposibil teoretic, pare să funcționeze !”:
Laurentiu

Pam pam !! :-))) Astia de la NASA s-au blocat in legile cunoscute ale fizicii. Mai sunt si alte legi, necunoscute de catre pamanteni.

Open your mind, NASA !

Le-a dat-o peste nas chinezii. Nu crezi, tanti NASA? Lasa ca facem noi un motor :)

Aaaa, aaa, da... ma merge.... :)) Baaaa, care ati gresit legile fizicii ? :)))

Anonim

Bun comentariul anterior. Mai erau unii mari oameni de stiinta care au spus ca zborul obiectelor mai grele ca aerul este imposibil si la scurt timp a fost inventat avionul. Cine stie ce perpetumuri mobile pot fi construite si oamenii de stiinta spun ca nu se poate, pana vine unul si le arata ca el a construit unul care si merge. Si pusi in fata evidentei nu vor avea ce sa mai spuna. De fapt eu stiu de acest motor de mai multa vreme intrucat eu insumi m-am gandit la unul similar care aparent incalca principiul actiunii si reactiunii de fapt se foloseste faptul ca undele electromagnetice isi schimba faza in timp ce calatoresc. Si daca pui doi dipoli de antena clasica la distanta de lungimea de unda /4 apare exact un fenomen aparent imposibil. Daca se alimenteaza ansamblul de la stanga la dreapta cu semnal de radiofrecventa dipolul din stanga este atras de cel din dreapta iar cel din dreapta este respins de cel din stanga in felul acesta ambii dipoli tind sa se miste spre dreapta. Cunosc problema si am vazut ca si altii inaintea mea s-au gandit la asa ceva si tot cautand am gasit si motorul asta de care NASA recunoaste acum ca functioneaza. De fapt funtioneaza pe principiile clasice ale fizicii nu e nimic ciudat. Insa intr-adevar ca sa functioneze se incalca principiul conservarii momentului si asta ar implica faptul ca intr-adevar un fel de eter in vid exista. Adica vidul nu e un gol ci e plin de particule cu care campul electromagnetic interactioneaza si produce propulsie... sau impuls.

Anonim

PS: Daca se fac anumite componente din aur sau suflate cu aur atunci randamentul motorului (forta produsa raportata la energia consumata) este mult mai mare intrucat aurul este cel mai bun conducator de electricitate si valorile campului electromagnetic din cavitatea rezonatoare pot ajunge la valori mult mai mari si atunci forta produsa va fi mult mai mare la aceeasi energie produsa.

Anonim

PS la PS: Erata: "forta produsa va fi mult mai mare la aceeasi energie produsa." se modifica in: "forta produsa va fi mult mai mare la aceeasi energie consumata."

Anonim

Interesante comentarii si articolul. Se mai discuta asa ceva in Romania? Bravos.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile