joi, 28 august 2014

Tehnici inedite de spionaj CIA din anii 1950 - 1970

Insectopterul libelulă

În anii '70, Dragonfly Insectothopter, proiectat de catre Departamentul de Cercetare al Agenției CIA, nu a fost conceput pentru a testa zborul unei libelule, ci pentru spionaj si colectare de informații. Avea un mic motor care actiona aripile. A zburat bine la teste, dar nu a fost niciodată utilizat, pentru ca vântul mai puternic îl dobora la pământ, iar Insectothopter devenea astfel inutil.


Proiectul Pisicuța acustică

Animalele au fost exploatate destul de bine ca unelte de spionaj ale CIA. Un astfel de proiect era Acoustic Kitty, o pisică care avea implantată o baterie și un microfon, cu o antenă în zona coloanei vertebrale. Ideea era că pisica va rătăci prin diverse zone, iar microfonul va capta audio și îl va transmite la CIA. Prima sa misiune a fost de a asculta doi suspecti într-un parc, în apropiere de un campus. După eliberare, pisica a încercat să traverseze strada și a fost trimisă in lumea celor drepți de către un taxi care trecea grăbit prin zonă. Costul proiectului a fost de aproximativ 25 milioane de dolari.



Porumbeii cu cameră foto

Porumbelul cu cameră foto a fost un proiect CIA de mai mare succes. Un porumbel purta un mic rucsat, cu o camera miniaturala, iar agenția putea obține imagini mai bune decât cele capturate de avioane, fiindca porumbeii zburau la altitudini semnificativ mai mici. Camera era activată sau setată să pornească cu întârziere, apoi un porumbel voiajor era lansat pentru a zbura peste un anumit obiectiv. Camera captura imagini statice, la intervale stabilite. Pentru că porumbeii sunt păsări obisnuite, zburau fără a atrage suspiciuni. Cu toate acestea, ce anume au fotografiat nu este cunoscut, aceste imagini fiind încă secrete.


Cleștele de extras scrisori

Cu totii am auzit despre trucul de desigilare si resigilare a plicurilor utilizand abur, dar agentii CIA nu aplicau masuri atat de brutale. În schimb, cele două brate ale acestui cleste ajutau la extragerea si apoi reintroducerea scrisorii. Un braț era introdus în spațiul nelipit al plicului, iar scrisoarea era înfășurată in jurul acestuia, prin răsucire. Aceasta putea fi apoi extrasă, citită și reintrodusă în plic, fără a lăsa urme foarte vizibile ale actiunii.


Peștele Charlie

Vehiculul subacvatic fără pilot Charlie, de fapt un pește robotic, a fost proiectat pentru a studia tipul de tehnologie care ar fi necesară unui robot subacvatic. Charlie a fost construit sa aibă viteza, durabilitate, manevrabilitate, control la adâncime, precizie in navigație și autonomie, iar corpul său conținea un sistem de balast, de propulsie prin miscarea cozii și sisteme de comunicații radio. În misiunile sale, el a fost utilizat doar pentru a colecta probe de apă.


Aparat foto ascuns

Comparativ cu smartphone-urile noastre de astăzi, acest aparat foto poate părea vechi și greoi, dar avea dublu obiectiv cu reflexiem care era o tehnologie de ultimă oră în zilele sale de glorie. Realiza fotografii de înaltă calitate la dimensiunea de 14 x 21 mm, pe film de 35 mm standard, încărcat într-o casetă specială. Pentru că era atât de mic, agenții CIA puteau să-l ascundă în pachete de țigări modificate special care nu difereau cu nimic față de un pachet normal.


Pipa receptor

Această pipă modificată continea un receptor radio performant, ce producea vibrații in loc de sunete. Ținând pipa între dinți, agentul auzea transmisiile, care ajungeau prin conducție osoasă la urechea internă.


Un comentariu despre subiectul „Tehnici inedite de spionaj CIA din anii 1950 - 1970”:
Anonim

lol, ce nebunii :))) clestele ala mi se pare tare !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile