duminică, 19 octombrie 2014

Filmul de animație Big Hero 6, creat pe un supercomputer cu 55000 nuclee

Viitorul film Disney, denumit Big Hero 6, despre un băiat, robotul său și prietenii cu super puteri, va avea probabil cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată un film de animatie. Povestea, care se inspiră dintr-o franciza mai putin cunoscută a universului Marvel, a fost complet reimaginată pentru compania Disney.

Software-ul Disney utilizat pentru realizarea acestei animatii a fost creat de la zero, pentru a gestiona grafica impresionantă al filmului.  Software-ul de iluminare se numeste Hyperion si efectueaza calcule incredibil de complexe pentru a renderiza lumina si culorile din film. Acest software, care este mai degraba un simulator de iluminat, a fost rulat pe un supercomputer cu 55000 nuclee, situat în patru locații diferite.

Dar acesta este doar unul dintre cele 35 de instrumente pe care studioul le-a folosit pentru a aduce lumea roboticii pe marele ecran.

Pentru a gestiona calculele procesate zilnic (corespunzand la aproximativ 1,1 milioane de ore de calcul, daca ar fi fost efectuate pe un PC obisnuit), programatorii au creat un alt software, denumit Coda, care tratează cele patru locatii de calcul ca un singur supercomputer.

Pentru a exemplifica puterea de calcul al acestui sistem, Disney a precizat că Hyperion "ar putea renderiza Tangled de la zero la fiecare 10 zile."

Orasul din film se numeste San Fransokyo si conține 83.000 clădiri, 260.000 de arbori, 215,000 strazi si alei și 100.000 de vehicule, plus mii de personaje generate de un instrument software denumit Neologism.

"Acest film este atât de complex încât oamenii s-ar putea de fapt sa nu constientizeze complexitatea lui. Big Hero 6 va fi un omagiu adus tehnologiei animatiei, într-un mod pe care nu a mai fost făcut cu adevărat înainte", au mai precizat producatorii.

Big Hero 6 va avea premiera la mijlocul lunii noiembrie 2014.


6 comentarii despre subiectul „Filmul de animație Big Hero 6, creat pe un supercomputer cu 55000 nuclee”:
Anonim

Ce a mai ajuns si tehnologia. Peste 10 ani, computerele noastre vor putea sa faca tot ce face acum acest supercomputer de la Disney. M-ati facut curios, voi merge la cinema sa vad animatia. Sper sa fie 3D.

Anonim

Buna ...scuze ca deviez putin de la subiect dar am si eu o intrebare: Ati observat careva daca a scazut semnalul de receptie ale canalelor trustului intact( antenele) pe satelit, mie asa mi se pare , mentionez ca am o antena de 80cm in diametru. Confirma cineva aceasta situatie? pe celelalte frecvente am semnal ff bn

Anonim

Anonim
19 octombrie 2014, 19:45 :

Nu stiu celelalte posturi dar antena 1 nu a suferit nici o scadere de semnal!
Probabil depinde si de locatia dvs.!

bodoo69

offtopic

am vrut sa dau share pe facebook...

You can't post this because it has a blocked link
The content you're trying to share includes a link that our security systems detected to be unsafe:

hdsatelit.blogspot.com

Please remove this link to continue.
If you think you're seeing this by mistake, please let us know.

HD Satelit România

Da, avem cativa "prieteni" la echipa Facebook Romania care ne-au blocat postarea linkului siteului, fara explicatii. Aveti buton cand postati linkul, unde daca dati click pe el puteti trimite feedback sa deblocheze hdsatelit.blogspot.com, fiindca este blocat din greseala. Desi probabil sansele tind catre zero, este doar rea-vointa din partea unor concurenti cu relatii.

HD Satelit România

Puteti sa le exemplificati cu Sucuri, motorul de scanare pe care il folosesc chiar ei, ca siteul este OK, inclusiv din partea Google, care il si gazduieste:

http://sitecheck.sucuri.net/results/hdsatelit.blogspot.com

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile