vineri, 13 martie 2015

Telekom România „transformă” cuprul în fibră optică

Telekom România se aliniază la strategia internationala anunțată de compania Deutsche Telekom.

Anul acesta, o mare parte a investitiilor Telekom România vor fi utilizate pentru continuarea dezvoltarii retelei de fibră optică, bugetul provenind si din vanzarea cuprului din infrastructura veche, precum si din vanzarea unor cladiri. "Practic, in 2015, fiecare metru de tehnologie veche valorificata, precum cuprul, va fi transformat intr-un altul nou, modern, precum tehnologia FTTH", a declarat Nikolai Beckers, CEO al grupului de companii Telekom Romania, citat de Hotnews, care mai precizează că 20-25 milioane de euro vor fi suficienti pentru conectarea prin fibră optică a circa 300.000 de gospodarii din țara noastră.

Telekom va continua migrarea la IP a clientilor actuali, dar si extinderea retelei bazate pe fibra optica ( FTTH / FTTB ). Numarul estimat de locuinte acoperite cu fibra optica pana la finalul anului va fi de 1 milion, in timp ce pana la finalul anului 2016 acoperirea va atinge 2 milioane de gospodarii.

Investiile totale din acest an vor fi de 160 milioane euro, care vor fi atribuite si pentru dublarea acoperirii 4G. Se va investi si in Call Center, incat apelurile abonatilor la pachetelor integrate sa fie preluate in maxim 10 secunde.

Deutsche Telekom a anunțat la inceputul lunii martie 2015 va investi 6 miliarde euro în rețeaua sa multi-naționala până la 2018, pentru a oferi o platformă standardizată pentru mobil, internet și televiziune.

CEO-ul Timotheus Hoettges a declarat la Mobile World Congress că Deutsche Telekom a conectat deja primele trei țări ( Croația, Ungaria și Slovacia ) din cele 10 state planificate pentru noua sa rețea europeană: "Cu infrastructură transfrontalieră, rețeaua noastră europeană va putea da tonul și nu va mai dansa in ritmul tobosarilor din SUA și Asia. Suntem prima companie de telecomunicații multinaționale ce face cu adevărat uz de sinergiile care apar atunci când companiile nationale lucrează împreună. Acesta este planul nostru pentru a digitaliza Europa."

Deutsche Telekom a declarat că migreaza saptamanal până la 100.000 de conexiuni ale clienților din întreaga Europă catre tehnologia IP. În total, peste 8 milioane de conexiuni au fost deja migrate la tehnologia IP în Europa, dintre care 5 milioane in Germania.

"Până la sfârșitul anului 2018, toate rețelele Telekom vor vorbi o singură limbă: IP. În consecință, compania va avea posibilitatea de a exploata aceste rețele la nivel central ", a declarat Deutsche Telekom, care a adăugat că până în la jumatatea anului 2018 toate gospodăriile conectate la rețeaua sa din Europa vor putea naviga pe internet la viteze de cel puțin 100 Mbit pe secunda, iar vitezele de rețea ale internetului oferit prin conexiuni fixe va ajunge în anii următori până la 500 Mbit pe secundă pentru aproximativ 12 % din gospodării.

Extinderea planificată în continuare pentru rețeaua LTE Deutsche Telekom va oferi până în 2018, pentru 95% din populatie, posibilitatea de a beneficia de LTE de mare viteză pentru conectivitatea mobilă.


10 comentarii despre subiectul „Telekom România „transformă” cuprul în fibră optică”:
Anonim

Azi au montat deja la mine fibra pe stalpi, au trecut cu rola cu fibra pe la poarta si o prindeau de stalpi. I-am intrebat si mi-au spus ca sunt de la Telekom, inlocuiesc firele de cupru cu fibra optica.

Anonim

Înlocuirea rețelei de cupru cu fibră le aduce venituri şi nu pierderi. Costuri mai reduse cu mentenanța, atragerea de noi clienți în zonele cu monopol, scăparea de hoții de cablu... astea sunt doar câteva din avantajele care îi împinge din spate să facă schimbarea. De asta s-au apucat să schimbe căblăraia în toată țara. La mine în zonă au schimbat toată rețeaua într-o singură săptămână, lucru care mă sperie. Rețeaua de cupru le-a luat 8 ani să o termine.

Anonim

Viteza si stabilitate mai mare la internet.... :)

GABRIEL

Din evolutia lor pe ultimii 3 ani vad ca planul lor este sa implementeze aceeasi tehnologie cu a celor de la RCS&RDS atat pe partea de blocuri cat si pe partea de case. Daca reusesc UPC-ul o sa ocupe locul 3 ca numar de abonati si daca intra cu Gpon-urile direct in apartemante cred ca o sa detroneze si RCS&RDS
Nu sunt fanul lor, din cauza lor am trecut la RCS&RDS da' atunci aveam la ei servicii cu tehnologie veche si daca evolueaza pozitiv, dupa ce-mi expira contractul actual revin iar la ei. Nota 10 + pentru echipa lor de conducere si planul lor de modernizare.
S-ar putea sa asistam la miscari imprevizibile pe piata aceasta din Romania si la detronari semnificative din partea abonatilor. Si-au dat seama ca succes in Romania pe aceasta piata inseamna viteza mare la internet, minute multe in retea, nationale si internationale si programe multe pe cablu cu pachete diverse de programe

Anonim

Acum depinde de localitate , in mediul rural "ameninta " de 10 ani ca vin cu cabluri de cupru si nimic

Anonim

La mine au bagat fibra optica noua, trasa pe stalpi,langa cablu RCS. In mediul rural, la 15 km de cel mai apropiat oras.

Anonim

Interesant ar fi ca cei care vad la lucru echipele Telekom sa spuna aici si numele localitatii sa stim si noi ceilalti c-am pe unde se lucreaza. :)

Stefan

Cam tarziu sau gandit sa investeasca in fibra , au tras tare cu preturi mari pe cupru , concurenta a tacut si a investit enorm in fibra cand trebuia , noi suntem invatati cu preturi mici asta a fost strategia concurentei : preturi mici de asta au ajuns numarul unu

Anonim

Stiu ca e off-topic dar vreau sa ajut pe cineva sa faca o lucrare despre retelele de fibra optica si m-a rugat sa caut o documentatie despre patch panel optic. Am vb cu cineva care se ocupa de un magazin online si a zis ca-mi trimite ceva materiale. M-ar interesa daca nu cumva ai si tu la dispozitie ceva materiale. Multumesc!

Anonim

De mai bine de 5 ani folosesc un internet pe linie telefonica de la Telekom, de pana in 6 mbps in download (fiind unica solutie a unui internet nelimitat din zona mea).
In toamna asta am inteles din surse neoficiale ca reteaua locala de internet si TV a localitatii mele (Baraganul, Braila) a fost cumparata de Telekom.
Vad ca au fost facute investitii importante in modernizare cu fibra optica, vor sa o aduca la o performanta de cel putin 100 mbps in prima faza.
Inca nu sa trecut oficial la mutarea abonatilor de la vechiul operator la Telekom.
Astept cu nerabdare momentul cand va trece si pe la mine prin poarta fibra optica Telekom si momentul transferarii de la la vechea tehnologie la fibra optica!
Stau mult mai bine la capitolul internet mobil la Digi Mobil 4G cu viteze de download de 21 mbps si upload de 7 mbps.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile