Severina Pascu, CEO UPC România și Ungaria, a declarat ieri intr-un interviu al Digital Tv Europe ( la un congres din Bruxelles al operatorilor și furnizorilor de conținut prin cablu,
Cable Congress 2015) că principalele diferențe intre zonele din Europa Centrala si de Est, in comparatie cu cele din Europa de Vest, sunt, pentru cele dintâi, procentul mai mic al accesului populatiei la internet, dar și ponderea mai mică de persoane care consuma conținut pe mai multe dispozitive. Pascu a subliniat însă că în Ungaria și România există o cerere puternică pentru viteză mare la internet.
Pascu a declarat că regiunea a avut o adoptare rapida a tehnologiilor, aproximativ 25-30% dintre persoane obisnuindu-se rapid cu noile tehnologii.
Pascu a mai explicat că atât in Ungaria, cât și în România există o concurență extremă in privinta prețului cel mai competitiv, dar cu toate acestea, din acest joc operatorii vor pierde în cele din urmă. Severina Pascu a precizat că UPC s-a concentrat pe construirea valorii sale prin intermediul noilor servicii.
"Un segment mic din piață este dispus să plătească pentru inalta calitate", a spus Severina Pascu, precizand ca UPC concurează în România cu un număr mare de operatori care utilizeaza o rețea deja existentă sau au construit noi rețele, in special de fibra optică, ceea ce determinat o concurență intensificată a prețurilor.
"Cu toate acestea, dacă ne asigurăm că serviciul se adresează unei nevoi reale a clientilor, acesta poate ajuta la dezvoltare. Inovația și experiența oferită clientului vor determina nu doar venituri mai mari per abonat, dar si un număr mai mare de abonați", a spus Pascu.
In privinta apetitului pentru continutul media ilegal, Pascu a arătat că de fapt cererea de conținut ilegal este cauzata de lipsa ofertelor legale cu continut similar. "UPC a lansat in Ungaria serviciul premium MyPrime în decembrie 2014, oferind conținut la un preț accesibil, ceea ce ar putea contracara ofertele ilegale de continut media", a concluzionat Severina Pascu.