Televiziunea digitala terestra nu are nici un viitor, iar guvernele nu ar trebui să investească în DVB-T2 în detrimentul altor platforme, crede Christophe Mainusch, Co-CEO al CME ( Central European Media Enterprises, compania care detine si Pro Tv ).
Acesta a afirmat că guvernele ar trebui să elimine unele reguli pentru radiodifuziune, în special pe cele privind durata spatiului publicitar, mai ales că telespectatorii au posibilitatea a utiliza Internetul pentru a accesa conținut media.
Luând cuvântul la evenimentul NEM din Dubrovnik, Croația, în această dimineață, Mainusch a spus că, în plus față de publicitate, abonamentele si tarifele de difuzare sunt cruciale pentru posturile liniare, cum ar fi cele ale CME.
"In timp ce noi primim pe drept taxe pentru difuzarea prin cablu și prin satelit, televiziunea digitala terestra este învechita", a spus el. "Este neeconomică. Noi plătim o sumă semnificativă operatorilor de televizune terestra. Nu este justificată. Acum, această tehnologie va fi extinsă cu implementarea DVB-T2. Introducerea tehnologiei DVB-T2 este un pas greșit, pentru că este depășită și nu este corect față de alți operatori să se confrunte cu o subvenție pe acest front", mai precizează acesta, citat de digitaltveurope.net.
El a declarat că ajutorul de stat pentru tranziția la DVB-T2 este problematic, deoarece acesta discriminează pe operatorii prin cablu și prin satelit. Ar fi mai bine ca guvernele să aloce fonduri pentru internet de mare viteză, a spus Mainusch, amintind de asemenea că televiziunea digitala terestra prezinta riscul de piraterie și că televiziunile ar trebui să fie criptate.
"In Statele Unite, VoD gratuit în pachetele de bază este standard. Este o tranziție lentă, diferită de la o piață la alta. Noi pur și simplu credem că televiziunea digitala terestra este un model neeconomic si depășit, in care nu ar trebui să fie investit în continuare".
Mainusch a declarat că CME are o investiție puternică în televiziunea digitala terestra în Croația și Republica Cehă, unde deține o cotă de audiență de peste 50%. În România, pe de altă parte, CME are strategia de a ignora televiziunea digitala terestra: "Noi nu suntem susținători ai televiziunii digitale terestre, dar atunci când ai o pondere de 50%, nu este ușor de spus la revedere de la asta, pentru că am pierde poziția de lider și este dificil sa credem ca oamenii s-ar transfera la alte servicii."
De asemenea, el a spus că există o nevoie urgentă de dereglementare in radiodifuziune și pentru eliminarea restricțiilor pentru publicitate. El a precizat că, în timp ce conținutul video de pe internet nu este supus reglementării, există o reglementare detaliată pentru televiziune, iar "tendința este pentru extindere în continuare a reglementării, mai degrabă decât pentru adaptarea acesteia la alte platforme: Aș argumenta pentru dereglementarea completă. Ar trebui ca optiunea să fie lăsată radiodifuzorilor comerciali, pentru a decide chiar ei cât de multă de publicitate ar trebui să fie difuzată în programe."
Mainusch a spus că de fapt consumatorii pot avea acum acces la conținut oferit de către mai mulți furnizori, inclusiv furnizori de internet. Deși a menționat că UE este pregătită să anuleze restrictiile pentru publicitate, el a făcut apel ca guvernele să urmeze acest trend.
In ciuda scepticismului privind televiziunea digitala terestra, Mainusch a declarat că radiodifuziunea liniară are încă un viitor și ca radiodifuzorii ar trebui să-si adapteze modelul lor de afaceri pentru a deveni mai mult decat televiziune.
El a spus că au existat multe opinii că televiziunea liniara va fi inlocuita cu internetul, dar cu toate acestea, televiziunea este "de fapt mai puternică decât oricând", pur și simplu trebuie să își adapteze strategia pentru a depăși provocările.
UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.
UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.
UPDATE 26 septembrie 2016: RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 10 emițătoare în DVB-T2. Harta actualizata pentru septembrie 2016 o găsiți AICI.
UPDATE 18 octombrie 2016: 5 noi emițătoare în DVB-T2: Bârlad, Harghita, Mangalia, Medgidia și Șinteu. Noua hartă, cu acoperirea cu semnal valabilă pentru luna octombrie 2016, o găsiți AICI.
UPDATE 11 noiembrie 2016: A fost publicată harta cu emițătoarele și canalele de emisie în DVB-T2 pentru luna noiembrie 2016. Detalii găsiti AICI.
marți, 14 iunie 2016
CME: Televiziunea digitală terestră nu are niciun viitor
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Pe 15 noiembrie 2024, echipa națională de fotbal a României va întâlni selecționata Kosovo în cadrul Ligii Națiunilor UEFA. Partida se va de...
-
Digi, operatorul de telecomunicații cunoscut pentru serviciile sale competitive, se pregătește să lanseze în curând serviciul de televiziune...
-
BBC Player, serviciul internațional de video la cerere (VOD) al BBC, își extinde semnificativ prezența în Europa de Sud și de Est prin lansa...
-
DIGI pregătește lansarea unui receptor media cu sistem de operare Android TV, produs de ZTE și denumit tehnic ZXV10 B866V2F sau ZXV10 B600, ...
-
Netflix a decis să mărească prețurile abonamentelor în România, astfel încât noii utilizatori vor plăti 5,99 euro pentru pachetul Basic (în ...
-
Pe 18 noiembrie 2024, echipa națională de fotbal a României va înfrunta selecționata Ciprului în cadrul Ligii Națiunilor UEFA, la doar trei ...
Oricum DVB-T2-ul zile prea multe nu mai are. Se cheltuie bani aiurea cu aceasta tehnologie. Viitorul il reprezinta internetul pe piata programelor TV.
Cum la noi nu ? Ca in alte tari e pe primul plan, se fac pachete de programe tv HD si nu e bine ? Pai cablistii ce mai fac daca le pleaca o parte din abonati, mai ales ca va fi gratis? Pai de ce sa stau la ei? Cum ploua, cum tuna, mai scoate cineva alimentarea cu curent a echipamentelor. Pai aici am direct de la sursa si vad si HD adevarat.
Nimic nu este gratis in lumea asta mai ales programele cu a caror retransmisie implica costuri imense. Nu exista programe bune distribuite moaca chiar si pe digital terestru... ce este acum in teste mai tarziu SIGUR o sa fie cu bani si daca credeti ca, cablistii o sa sufere din cauza DVB-T2-ului in Romania va inselati amarnic. Eu personal pot sa am releul in fata portii, sa prind posturile alea si cu o sarma bagata la antena de tv..... n-as intra pe DVB-T2 nici in 100 de ani de acum incolo si mai ales daca programele alea vor fi si codate
Timpul le va rezolva pe toate.
Sunt de parere ca avantajele transmisiei tereste sunt mai mari decat cele transmise prin cablu.
1. Poate acoperi suprafete mai mari decat un cablist unde nu poate patrunde in zonele unde nu exista posibilitatea extinderii retelei sau daca nu se indeplinesc acel procent de 50+1 pe o scara de bloc pentru a crea infrastructura.
2. Se elimina calitatea indoielnica a infrastructurii de cablu din casa/apartamentul clientului, pe motivul ca la o noua instalare se utilizeaza cablul de la providerul anterior vechi de niste ani si comoditatea instalatorului de a nu mai schimba acel cablu. Sau ca nenea electricianu' cand face vila unui bastan, pune un cablu RG59 in loc de RG6, leaga din priza in priza sau il ingroapa sub pardosela de orice fel fara posibilitatea inlocuirii lui in loc sa se faca un proiect de dsiributie ca cablului RF.
3. Se elimina necunoasterea clientului pentru alegerea echipamentului potrivit si aici ma refer la Set-top-box SD nu este egal HD (cunosc o situatie cand un client s-a mutat de la un provider de de cablu la unul de satelit dar a contractat ceva mai "ieftin" si avea toata casa numai receptoare SD si nu-i placea calitatea imaginii pe TV-uri cu diagonala de peste 50inch, asa ca la DVB-T2 nu va mai exista aceasta problema... clientul trebuie protejat pentru necunoasterea acestor informatii care se refera la calitatea imaginii. In concluzie providerul de satelit a pierdut un client pentru ca agentul i-a prezentat cea mai ieftina oferta nepotrivita pentru televizoarele lui, asa ca respectivul client a revenit la vechiul provider.
4. "Cablistul" nu va mai aloca sume importante de bani pentru dezvoltarea infrastructurii ci pentru achizitia de canale TV mai calitative de ce nu premium.
Pana in momentul de fata avantaj il au cablistii, dar exista consumatori si la tara unde nu exista astfel de infrastructura asa ca pentru ei va fi pentru inceput de un real folos, cum in momentul de fata sunt transmisiile satelit, asa va fi si pentru noi peste anit transmisia terestra.
Fiecare isi apara tabara din care face parte. Cablistii nu vor fi niciodata de acord cu dvb-t ul pt. ca le face concurenta, pentru ei fiecare client=bani. Se vorbeste pe aici de televiziune pe internet (iptv-ul). sa ne gandim putin, daca toti ne abonam la iptv cam ce banda de internet ne va trebui (per total)?! si daca am avea mai multe canale dvb-t in asa fel incat cu o antena exterioara sa prindem de ex. 20-30 de canale multe familii cu venituri mici ar renunta la serviciile cablu
DVB-T2 mi se pare o intoarcere in timp, dupa 25 de ani cand am crezut ca am scapat de prajini pe case si blocuri revenim iar la ele ca pe timpul lu' Ceausescu.
Si aici detinem un record suntem singura tara unde platim pentru un serviciu tvr vrem nu vrem si serviciul respectiv nu exista.Adica nu se poate receptiona , si acum se vind tv-uri fara tuner DVB-T2 la magazine daca itrebi se uita vinzatoarele la tine parca ai cere roata de rezerva la un OZN.Restul tarilor a pregatit trecerea la digital cu 10 ani inainte cu pachete program gratuite si acoperire toata tara .la noi 99 insi din 100 daca intrebi nici n-a auzit DVB-T2
Ai perfecta DREPTATE anonim 15 Iunie 2016 si Gigi ,lucrez cu foarte multi oameni din diferite comune si sate ,va spun ca o parte din ei se multumesc cu cateva programe tv mai ales ca sunt gratis si daca ai sute de programe tot la 2-3 programe te uiti,cablu are mult stres,cand merge nu merge,bate vantu,tuna etc.Da punem antenele anapoi la o analtime de aproximativ 5-6m care e nesesizabil mai ales ca transmisia e foarte puternica sa-u o pui la geam.OK NU!!!
In Italia am scanat un dvbt si la prima scanare am prins 140 canale necodate regionale din BERGANO,NAPOLI,ROMA ,si cele mai important toate rai-urile ,asa ca zic sa mai asteptam si noi,cum am asteptat 10-15 ani nu mai asteptam unu doi ani pana se va rezolva definitiv dvb-t2?
Ai dreptate si anca ceva ,televiziunile care transmit dvb-t2 HD nu se compara cu ce e transmis dth,terestru e transmis direct de la sursa fara a mai fi modulat.
La 40 km de antena prind cele 9 tvr-uri doar cu un cablu de 20 cm. Calitatea imaginii e peste ce vad pe dth atat pe sd cat si la singurul program hd(tvr hd). Problema e ca nu exista diversitate de programe. Daca ar mai aparea cateva posturi importante le fac vant celor de la rcs cu antena lor cu tot. Dar dupa cum vad nu exista interes pentru asa ceva.
Sa fie operatilnal DVB-T2 90% si mai vedem noi
De ce Germania trece la DVB-T2 in 2016 ??? Pentru ca nu este de viitor ? CME vrea ca PROTV sa transmita 95% publicitate ??? NORMAL CA NU-I CONVINE...
In dvb-t2 calitale garantata ! Nu are treaba cu abonamente f scumpe, merge foarte bine indiferent de conditiile meteo, stabilitate maxima !Fata de transmisia anologica se transmite cu doar a 10 parte din putere,se poate receptiona pe telefoane mobile care au tuner incorporat inclusiv in masini in miscare . Nu le convine la cablisti ?Cred si eu ! Afaceri de miliarde de euro pentru ei.Trebuia sa avem dvb terestru din 1 ianuarie 2012 dar ...sa prelungit. Stiti ca Italia nu are un metru de cablu? Dai scan si 120-150 de programe apar din eter fara probleme .La o simpla scanare la vecinii sirbi care nu sint in UE se receptioneaza in jur de 50 de programe in dvb-t2 multe in format hd . Sint 3 mux-uri cu 24 de canale la nivel national,sa se transmita pe langa tvr si programe comerciale si mai vb noi de viitorul dvt-t2. Cind am 24 de canale free sa vedem citi mai tin cablul mai ales la tara unde nenea de la cablu nu are amplificatoare termocompensate si atunci cind vine caldura purici cu carul sau cind da frigul programe incalecate de parca vor sa se imulteasca...
Ai dreptate Anonime 03.07.2016
Cablul și satelitul vor fi la putere în continuare,atât la oraș cât și la sat.Majoritatea Românilor au abonament la cablu sau satelit și nu vor renunța la cablu sau satelit unde au 70,100 sau mai mult de 100 de posturi tv,ca să își cumpere set top box-uri(ăia care au televizor cu tub),unde au doar 7 multiplexuri a câte 7 posturi tv,din câte știu.ANALOGICUL A FOST,ESTE ȘI VA FI LA PUTERE.VREAU DIN NOU TELEVIZIUNEA ANALOGICĂ TERESTRĂ.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.