RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 12 emițătoare în DVB-T2.
Amplasamentele sunt in urmatoarele locatii:
Pe 13 septembrie 2016 au fost pornite emitatoarele din Băneasa Călăraşi ( pe canalul 36), Tulcea si Mahmudia ( ambele pe canalul 38 ).
Pe 14 septembrie 2016 a inceput sa transmita in DVB-T2 emitatorul de la Piatra Neamţ, prin canalul 26.
Pe 15 septembrie 2016 au fost puse in functiune alte doua emitatoare, la Bihor si Olteniţa Hotarele, ambele pe canalul 30.
Pe 16 septembrie 2016 a fost pornit emitatorul de la Pitesti, pe canalul 27.
Pe 17 septembrie 2016 a inceput sa transmita in DVB-T2 emitatorul de la Zalău, prin canalul 30.
Pe 21 septembrie 2016 a fost pus in functiune emitatorul Bucureşti CNCR, pe canalul 30.
Pe 23 septembrie 2016 a fost pornit in DVB-T2 si emitatorul de la Borsec, pe canalul 32.
Conform Radiocom, acoperirea cu semnal DVB-T2 in receptie fixă a ajuns la 78,2% în populație, reprezentand 72,5% din teritoriul Romaniei.
UPDATE 28 septembrie 2016: Pe 24 septembrie 2016 a început sa transmita in DVB-T2 si emitatorul din Cerbu Novaci ( canalul 22 ) si cel din Galaţi Văcăreni ( canalul 24 ). Harta actualizată cu acoperirea DVB-T2, care include si aceste noi zone de semnal, va fi publicată în curând.
UPDATE 18 octombrie 2016: 5 noi emițătoare în DVB-T2: Bârlad, Harghita, Mangalia, Medgidia și Șinteu. Noua hartă, cu acoperirea cu semnal valabilă pentru luna octombrie 2016, o găsiți AICI.
UPDATE 11 noiembrie 2016: A fost publicată harta cu emițătoarele și canalele de emisie în DVB-T2 pentru luna noiembrie 2016. Detalii găsiti AICI.
luni, 26 septembrie 2016
Acoperirea cu semnal DVB-T2 a fost extinsă cu 12 noi emițătoare
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Pe platforma de streaming românească Prima Play a apărut un nou canal, Nostalgia TV. Este un post tv cu filme clasice, inclusiv europene.
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au fost acordate licențe audiovizuale pentru două noi canale de...
-
O nouă schimbare în grila de programe DIGI TV a adus canalul Film Mania în oferta televiziunii digitale prin cablu. Canalul este acum dispon...
-
Orange vine cu o surpriză plăcută pentru iubitorii de filme și seriale: toate canalele de filme HBO și Cinemax pot fi urmărite gratuit prin ...
-
DIGI România a realizat un transfer important de blocuri de adrese IPv4 către subsidiara sa din Spania, DIGI Spania.
-
După finalizarea testelor de performanță și validare tehnică, SES a anunțat că satelitul ASTRA 1P (cel mai avansat din portofoliul său, ce v...
-
HD Satelit organizează un concurs cu un premiu de top: Amiko Viper 4K! Postezi ceva în Grupul Oficial HD Satelit , aduni vizualizări și… gat...
Bravo lor, dar Targu Jiu a ramas singura resedinta de judet din Romania fara semnale dvbt2 :( cand va emite digital terestru si emitatorul de la Novaci - Ranca ?
cica pana la sfarsitul anului :-)
Ranca emite deja pe Canalul 22
AM o intrebare? Daca in zona mea sa zicem exista acoperire a 2 emitatoare pe 2 frecvente diferite la scanarea programelor o sa-mi apara fiecare post TVR de 2 ori?
Probabil ca da. Unii au semnal de doua ori, alti deloc.
macho el negro, ranca emite pe canalul 22 in digital ? ai verificat personal in targu jiu daca e semnal ? pe harta vad ca nu arata semnal in targu jiu. Poate ma faci sa cumpar receptor dvbt2 si sa nu am semnal digital terestru :)
Emițătorul Cerbul de la Rânca emite DVB-T 2.Emisia a pornit duminică.
Ranca emite cu siguranta pe canal 22 semnalul este bun in Berbesti jud Valcea la aproximativ 80 km de Tg jiu.Receptia am facut-o cu o antena de camera telescopica.Asa ca Anonim din tg Jiu te poti duce sa cumperi receptor daca esti fan TVR.
Novaci emite în canalul 22 (482 MHz) din 23 septembrie.
Câte canale se pot receptiona?
Galatiul nici nu exista pe harta....
Se pot receptiona canalele TVR deocamdata, inclusiv TVR HD si cele regionale.
Dar in BORSA MARAMURES se poate Prinde ?
E relief cam muntos, merita sa incerci, exista oarecare sanse...
Galatiul nici nu exista pe harta....
24.09.2016 - a început transmisia DVB-T2 din amplasamentul Cerbu Novaci, în canalul 22*.
24.09.2016 - a început transmisia DVB-T2 din amplasamentul Galaţi Văcăreni, în canalul 24*.
*Harta actualizată cu acoperirea DVB-T2 urmează a fi publicată.
Buna dimineata locuiesc la 7km de Pitesti si as dori sa stiu la ce inaltime sa ridic antena pentru a prinde semnal dvbt2,sunt incepator in chesti din astea ,mentionez am un tv cu dvbt2.
Cat mai sus, cu atat mai bine. Nu exista o inaltime standard. Dar ai incercat cu antena de camera? Poate ai semnal si nu mai e necesara antena exterioara.
Multumesc pentru raspunsul dat,am incercat si nu a dat rezultate
salut. locuiesc in Timisoara si am televizor cu dvb-t2, modelul televizorului este LG 47LB670V, imi trebuie o antena de camera care sa emita/receptioneze in dvb-t2 ca sa pot prinde programele tv sau se pot receptiona si cu o simpla antena tv..?, ca sa stiu ce sa-mi cumpar...multumesc anticipat
Antena pe care o vei utiliza nu emite, ci doar receptioneaza. In functie de semnalul din zona unde vei face receptia ( nu am cum sa stiu ce semnal ai acolo, verifici tu asta ) poti utiliza fie o antena de camera ( daca semnalul este bun sau foarte bun ), fie o antena exterioara, de exemplu de tip Yagi ( cumparata din comert sau realizata de tine acasa ). Antena externa trebuie desigur sa o orientezi catre locatia emitatorului, locatie pe care o poti gasi prin teste de orientare. Mai trebuie sa stii frecventa sau canalul prin care se transmite in DVB-T2 in zona ta ( sau sa faci teste de scanare pe toate canalele in diverse pozitii, pe rand ).
Alte informatii suplimentare despre antene terestre exterioare poti gasi daca dai click AICI
in ramnicu sarat se pride digitalul?????????
In bucuresti nu se receptioneaza pe nici un canal.
Ba da, se receptioneaza, nu stii tu sa receptionezi, asta e alta problema. :)
Imagine cu receptie in Bucuresti utilizand antena de camera:
http://oi64.tinypic.com/2ngs8ys.jpg
Pai din poza aia rezulta ca, calitatea este spre "varza". In digital nu conteaza puterea (intensitatea) semnalului ci calitatea acestuia. Daca ai sa ajungi cu calitatea sub 50% ai sa ai macroblocuri pe ecran.
Probabil e gresita traducerea in meniul receptorului lui, nu are cum sa fie nivel semnal 100% cu antena de camera. E de fapt nivel semnal de 55% si nivel calitate de 100%. Eu am in Bucuresti cu receptie direct cu televizorul nivel semnal de 54% si nivel calitate de 98%, pe aceeasi frecventa, tot cu antena de camera. Oricum, receptia e foarte stabila in Bucuresti, sunt sigur ca nu vor fi probleme.
Merge foarte bine in tg-jiu in oras semnal stabil....pol orizontala
As vrea sa stiu daca in zona Barlad este semnal dvb t2
LA COGEALAC NU SE RECEPTIONEAZA NIMIC ?????
Unde e CNCR asta din Bucuresti ca nu il gasesc deloc ? O adresa ceva ? Eu nu inteleg se mai emite DVB-T2 si din Herastrau ?
Da, este semnal in Bârlad. Rețeaua DVB-T2 este proiectată pentru recepție fixă cu antenă exterioară, nu pentru recepție mobilă.
Semnalul TV digital terestru poate fi recepționat astfel:
- prin intermediul unui receptor extern digital DVB-T2 (set top box) conectat la televizorul clasic şi antenă exterioară în banda de frecvență UHF, bine degajată deasupra solului, orientată spre emiţător şi prevăzută cu un cablu coaxial de bună calitate, cu pierderi cât mai mici. Este important ca, în vecinătatea antenei, să nu existe obstacole mari pe direcția de recepție. Conectarea receptorului extern digital DVB-T2 (set top box) la televizor se va face prin intermediul ieşirilor analogice (RCA, SCART) sau digitale (HDMI). Acest receptor extern digital DVB-T2 (set top box) poate fi achiziționat din magazinele de specialitate.
SAU
- direct cu televizorul, dacă are tuner DVB-T2 încorporat, şi antenă exterioară, cu caracteristicile menționate.
Pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde posturile TV ale Societăţii Române de Televiziune - TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara).
Municipiul București este acoperit cu semnal de televiziune digitală terestră, în standard DVB-T2, de emițătoarele din amplasamentele Herăstrău (în canalul 30), Bucureşti CNCR (în canalul 30) și Coștila (în canal 22).
În prezent RADIOCOM derulează un proiect de tranziție de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră în format DVB-T2. Unele amplasamente nu fac parte din acest proiect, dar RADIOCOM va relua proiectul "Implementarea rețelei naționale de televiziune digitală MUX1", proiect din care si alte amplasamente vor face parte.
Buna! Am si eu o nelamurire si daca imi puteti raspunde, as fi foarte recunoscatoare. Am un televizor cu DVB-T nu cu DVB-T2. Am un decodor dar, din pacate, nu prind niciun post tv. Am prins pentru scurt timp TVR2 dar mergea intrerupt si apoi a disparut. Imi puteti spune, va rog, daca am vreo sansa sa prind ceva pana la urma? Multumesc anticipat!
Din pacate, nu exista nicio sansa de receptie a canalelor DVB-T2 cu televizor DVB-T care nu are si DVB-T2. In DVB-T nu mai e transmis niciun canal din Romania. Trebuie sa cumperi un receptor digital terestru cu DVB-T2 HD, costa cam 100-150 lei si va functiona pe orice televizor. De exemplu, poti cumpara de aici sau de la alta firma:
http://www.elstar.ro/?page=shop/browse&category_id=94341b8372f1f2c8078da9d0354d4d1e
Multumesc de informatii! Receptorul pe care il am este asemanator cu cel de pe link-ul acesta: http://www.tvstar.eu/tv-star-t2-517-hd-usb-pvr/
Pai e asemanator sau e exact acel model ?
Ca daca e exact acel model, e bun pentru receptia digitala terestra, dar daca e doar asemanator, nu stiu...
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.