marți, 24 ianuarie 2017

"Simt că m-am conectat la întreaga lume"...

... a spus entuziasmat un kenyan care locuiește împreună cu soția și cei doi copii în Kenya ( Africa ), intr-o casă aflată intr-o regiune care nu are acces la rețeaua de energie electrică.

Noul si primul său televizor, precum si sistemul de receptie a "uimitoarei" grile de 50 televiziuni prin satelit si a celor 21 de posturi de radio, sunt alimentate cu energie solară, înmagazinată suplimentar in acumulatori, pentru vizionare si pe timp de noapte.

Kenyanul este agricultor si are o mică fermă ( o shamba ) in care cultiva legume și unde crește păsări de curte. Până acum era unul dintre cei aproximativ 69% locuitori ( din Kenya ) care nu avea acces la televiziune.

Acum a devenit unul dintre primii utilizatori ai AzuriTV, un nou serviciu DTH prin satelit care ofera la pachet si kitul de alimentare cu energie solară, precum si un televizor smart si antena de satelit.

Compania Azuri Technologies are sediul in Marea Britanie si a lansat serviciul DTH in Kenya in luna decembrie a anului trecut, printr-un parteneriat cu compania Zuku.

Un panou solar este fixat pe acoperișul casei clientului și este conectat la o baterie care alimentează o gamă larga de dispozitive, inclusiv lămpi cu LED, un sistem de încărcare a telefonului mobil și un televizor smart de 24 inch (61 cm) cu tuner DVB-S2, care receptioneaza serviciul de televiziune prin satelit.

Utilizatorii plătesc o taxă de 4999 șilingi kenyeni (aproximativ 45 euro) pentru instalarea sistemului de receptie si a celorlalte componente, iar apoi trebuie să plătească o rată lunara de aproximativ 40 euro. Rata este mai speciala, deoarece se plateste de fapt zilnic, printr-un SMS cu valoare de 1,34 euro, care deblocheaza sistemul pentru 24 de ore ( sistemul de plată este denumit PayGo Satelite Tv ).

Dupa 2 ani, clienții devin proprietari ai sistemului de receptie, dar si ai panoului solar, ai acumulatorului, televizorului si restul dispozitivelor si componentelor. Totusi, chiar daca pachetul este extrem de util si nu include doar serviciul de televiziune, suma totala de platit în 2 ani, dacă sistemul este utilizat in fiecare zi, este de 1000 euro, probabil destul de prohibitivă pentru foarte multi kenyeni, chiar daca este platită in rate.

Desi sistemele de furnizare a electricitatii bazate pe panouri solare sunt disponibile la vanzare pe scara larga în Kenya ( si există si unele posturi TV terestre necriptate, accesibile în zonele rurale), aceste sisteme trebuie platite integral, iar preturile sunt de asemenea prohivitive chiar si pentru kenyenii din clasa mijlocie.

Totusi, compania care oferă acest kit precizează că are extrem de multe cereri de instalare. Aceasta este prima dată cand kenyenii au acces la o gamă completă de servicii de televiziune prin satelit, plus televizor si sistem de iluminat, totul cu plata in rate.

Kit-ul include un panou solar, un acumulator, o antena de satelit, un LNB, un televizor LED smart cu tuner de satelit DVB-S2 integrat, un aparat de radio portabil și sistem de iluminat LED, toate alimentate de energie solara. Bateria are o autonomie de 10 ore ( de la o singura reincarcare pe timpul zilei), chiar daca sunt utilizate simultan toate aceste componente ale pachetului.


Niciun comentariu despre subiectul „"Simt că m-am conectat la întreaga lume"...”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile