Fabricantul de produse electronice LG a anunțat că a finalizat proiectul ecranului OLED flexibil cu diagonala de 77 inch ( peste 195 cm) și rezoluție de 3840 × 2160 pixeli.
Ecranul este destinat folosirii nu doar pentru televizoare, ci și în alte situații în care flexibilitatea este utilă. Probabil va fi atractiv pentru diverse magazine, nu doar pentru panouri publicitare, ci chiar rulat în jurul unui stâlp dintr-un mall sau montat vertical, ca "oglindă virtuală" în magazinele de haine.
Faptul că poate să fie rulat și transportat cu ușurință într-un tub de doar 80 mm este o altă caracteristică inedită. Ecranul poate sa aibă o transparenta de până la 40%, deci poate să fie utilizat și în diverse proiecte arhitecturale.
"Se extinde utilizarea panourilor OLED - folosite în prezent in special pentru smartphone-uri și televizoare - în domenii mai diverse, cum ar fi arhitectura, automobilele și instituțiile de sănătate", a precizat Lee In-ho, ministru adjunct al Ministerului Comerțului, Industriei și Energiei din Coreea de Sud, care au contribuit la finanțarea proiectului.
- Acasă
- Televizoare
- LG a finalizat proiectul ecranului flexibil OLED 4K Ultra HD cu diagonala de 77 inch
sâmbătă, 24 iunie 2017
LG a finalizat proiectul ecranului flexibil OLED 4K Ultra HD cu diagonala de 77 inch
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Pe platforma de streaming românească Prima Play a apărut un nou canal, Nostalgia TV. Este un post tv cu filme clasice, inclusiv europene.
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au fost acordate licențe audiovizuale pentru două noi canale de...
-
O nouă schimbare în grila de programe DIGI TV a adus canalul Film Mania în oferta televiziunii digitale prin cablu. Canalul este acum dispon...
-
HD Satelit organizează un concurs cu un premiu de top: Amiko Viper 4K! Postezi ceva în Grupul Oficial HD Satelit , aduni vizualizări și… gat...
-
După o așteptare considerabilă, Digi a adus în Spania serviciul său de televiziune sub numele Digi TV, marcând un pas important în extindere...
-
ChatGPT, una dintre cele mai avansate tehnologii de inteligență artificială dezvoltate de OpenAI, este acum accesibilă pe platforma WhatsApp...
-
Orange vine cu o surpriză plăcută pentru iubitorii de filme și seriale: toate canalele de filme HBO și Cinemax pot fi urmărite gratuit prin ...
putem sa-l punem acasa pe perete ? oare cat costa ? va inlocui oare televizorul si monitorul clasic ? se vor realiza si ecrane de peste 100 inch si cu rezolutie 8k.16k ?
Il vom avea pe perete cu siguranta dar in 10 ani.Pe cel de acum flexibil ,nu pe cele de atunci.La un pret de nimic ,luat de la second.
Actualele probleme ale tehnologiei OLED rămân nerezolvate (în ciuda îmbunătățirilor permanente anunțate): 1. Prețul de fabricație cel mai ridicat (comparativ cu tehnologia LCD/Led și aproape abandonata Plasmă);
2. Durata de viață scăzută (în raport cu aceleași sus numite tehnologii)
Concluzia: Tehnologia OLED rămâne opțiunea ideală pentru cei care prețul nu contează și sunt dispuși să investească într-un produs pe care să îl schimbe odată la 3-4 ani.
Dar cum totul este în mișcare, probabil lucrurile se vor schimba în anii următori, iar cel câștigat va fi în cele din urmă cumpărătorul de rând.
mizez pe qled adica pe qantum dot nu pe oled acesta din urma avanseaza prea gre de prea multi anu cu inconveniente cu tot va fi depasit de alte tehnologii cum a fost si mult laudata plasma
QLED este o variantă a LCD-ului, dar cu LED-uri in loc de neoane plus niste filtre, deci nu e vreo mare evolutie. Insa OLED este o tehnologie fundamentală diferită de cea a LCD-ului, tipul major de televiziune de astăzi. OLED este "emisiv", adică pixelii emit lumina proprie.
QLED, în forma sa actuală, este "transmisiv" și se bazează pe o lumină de fundal cu LED-uri. Deci QLED nu e OLED, QLED e tot un LCD, dar in loc sa fie iluminat cu neoane, e iluminat cu LED-uri, plus niste filtre suplimentare.
Surse de neoane se foloseau vechile televizoare si monitoare LCD. In prezent, aceste ecrane cu cristale lichide folosesc drept sursa de iluminare din spate tocmai ledurile. Tehnologia LCD cu iluminare led utilizata în prezent evoluează continuu, nu este capăt de evoluție. Tocmai de aceea pentru noile tehnologii ce vor apare, va fi o provocare foarte mare, din care învingătorul va fi decis ca de fiecare dată de consumatorul obișnuit, nu de cel de high-end pentru care banii nu contează.
Buna a aprut lg oled ,dar pe de alta parte s-a scos abuziv aplicatia "Youtube" pe modelele de smart mai vechi ,afectat fiind si al meu 42 Lm6@0.Propun admin sa deschida un topic legat de aceasta problema.
Nu a scos LG aplicatia Youtube. De fapt, nici nu era aplicatie Youtube pe acele modele de LG, ci era o pseudo aplicatie, o pagina Youtube inclusa in iframe sau un link catre acea pagina. Din cauza ca Youtube a facut update la API, nici acea pagina nu mai merge pe aceste televizoare. Chiar LG spune ca nu era aplicatia lor:
"YouTube is updating their program software which results in the YouTube app no longer working on many devices that were manufactured prior to 2013 (from all manufacturers that offered the App)."
Iar asta zice Youtube, ca pur si simplu majoritatea televizoarele mai vechi de anul 2013 nu mai sunt compatibile acea aplicatie Youtube, deci nu are legatura cu producatorul LG sau alt tip de producator:
"The current YouTube app will not work on certain device models from 2012 and older.
Devices affected: devices manufactured in 2012 and earlier"
Solutia ar fi ca pe viitor sa cumparam televizoare cu Android, nu pseudosmarturi, sau sa cumparam televizoare cu diagonala mare, dar non-smart, iar partea de smart sa o facem cu un stick Android performant.
Acea pagina functiona prin Flash Flayer, dar Youtube nu mai suporta Flash din iunie, ci doar HTML 5. Flash Player are multe probleme de securitate, de aceea s-a renuntat la el in Youtube.
Aceasta era acea pagina:
https://www.youtube.com/tv/
Poti sa o accesezi cu browserul web al televizorului si vei vedea ca iti afiseaza ca Youtube nu e suportat de acest dispozitiv, desi pagina in site functioneaza pe PC sau pe alte dispozitive compatibile. Deci nu e de la LG. Poate LG ar putea sa faca un update sa fie televizorul compatibil cu HTML5, dar nu cred ca va suporta hardware, modelele mai vechi de 2012 fiind depasite tehnologic.
Cea mai buna solutie este un site WordPress.
Ce e cu WordPress?
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.