marți, 2 ianuarie 2018

Dependența de jocuri video va fi clasificată oficial ca boală mintală

Dependența de jocuri video va fi pentru prima dată clasificată ca o boală mintală de către Organizația Mondială a Sănătății. Cea de-a 11-a listă internațională a bolilor (ICD) va include această dependență sub denumirea de "boala jocurilor video", fiind descrisă ca un model de comportament persistent sau recurent, atât de sever încât are "prioritate față de alte interese în viață". Versiunea anterioară a listei ICD este din anul 1992, noul ghid urmând a fi publicat în 2018.


Ghidul conține coduri pentru boli, semne și simptome și este folosit de medici și cercetători pentru diagnosticarea bolilor. Acesta ghid va sugera că un comportament anormal ar trebui să fie evidențiat pe o perioadă de cel puțin 12 luni pentru a se stabili un diagnostic, dar a adăugat că perioada poate să fie mai scurtă dacă simptomele sunt severe.

Simptomele includ:

- jocurile video au tendința de a acapara în mod necontrolat viața pacientului, ca frecvență, intensitate și durată.
- prioritate crescută acordată jocurilor video
- continuarea jocului, în ciuda consecințelor negative asupra sănătății fizice

Specialiștii în dependență de tehnologie au salutat decizia de a recunoaște acest comportament ca afecțiune, dar au adăugat că ar putea crea confuzie printre părinții copiilor care sunt doar jucători entuziaști.

Unele țări au identificat deja acest comportament ca o problemă majoră de sănătate publică și dispun de clinici private pentru a trata această afecțiune.

Spre exemplu, în Marea Britanie sunt diagnosticate aproximativ 50 de cazuri noi de dependență digitală, iar criteriile aplicate pentru stabilirea unui astfel de diagnostic se bazează pe faptul că activitatea respectivă afectează elemente de bază cum ar fi somnul, alimentația corectă, socializarea și educația. În Coreea de Sud guvernul a promulgat o lege care interzice între miezul nopții și ora 6:00 dimineața accesul copiilor sub 16 ani la jocurile online. În Japonia, jucătorii sunt avertizați dacă depășesc lunar o anumita perioadă de timp acordată jocurilor video, iar în China, gigantul de internet Tencent a limitat orele în care copiii pot juca cele mai populare jocuri.

Un studiu recent de la Universitatea din Oxford a sugerat că deși copiii petrec mult timp privind ecranele dispozitivelor electronice, au reușit totuși în general să împletească distracțiile lor digitale cu viața de zi cu zi. Studiul a fost efectuat prin analizarea comportamentului copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani și a constatat că băieții au jucat mai mult timp jocurile video decât fetele.

"Părinții cred că respectivii copii sunt dependenți de tehnologie și stau în fața ecranelor 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, excluzând alte activitati. Constatările noastre arată că tehnologia este utilizată frecvent de copii pentru jocuri, dar în unele cazuri poate să sprijine alte activități, cum ar fi temele școlare. La fel ca și adulții, copiii utilizează tehnologia digitală pe tot parcursul zilei, în timp ce desfășoară și alte activități" , au precizat cercetătorii de la Oxford.


Un comentariu despre subiectul „Dependența de jocuri video va fi clasificată oficial ca boală mintală”:
Gabriel

Acum si-au dat si ei seama la peste 15 ani dupa ce au inceput sa se dezvolte jocurile. Mai trebuie sa treaca inca 15 ani sa bage si dependenta de smartphone si boli mintale

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile