Globecast, furnizor global de soluții pentru media, a extins parteneriatul cu SES pentru servicii premiu de distribuție TV pe care le oferă Orange România. Aceasta din urmă utilizează capacitatea de satelit a SES. Abonații serviciilor DTH ai Orange România vor continua să se bucure de cel mai mare număr de canale HD din țară, prin satelitul ASTRA de la 31,5 grade est, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit.
Globecast va închiria mai multe transpondere pe satelitul ASTRA 5B de la 31,5 grade est pentru a oferi servicii către Orange România. Capacitatea va fi utilizată pentru a transmite 112 canale TV, dintre care 52 HD, utilizând standardele DVB-S2 și MPEG-4. Rolul Globecast este să administreze preluarea, criptarea și codarea întregului pachet TV, precum și transportul semnalului la stațiile de uplink pentru satelitul ASTRA 5B.
Serviciile TV premium ale Orange România au fost lansate în iunie 2013 cu ajutorul SES. Acestea utilizează puterea și acoperirea extinsă a satelitului ASTRA 5B pentru a oferi canale HD prin cea mai mică antenă de pe piața românească. Într-o piață foarte competitivă, precum cea locală, cu o penetrarea a serviciilor TV cu plată de 98% și 5 platforme DTH, platforma de servicii TV prin satelit a Orange a crescut exponențial de la lansare.
”Am colaborat îndeaproape cu SES, iar acesta este încă un exemplu al beneficiilor pe care acest parteneriat îl oferă clienților. Într-o piața așa de competitivă, calitatea serviciilor este esențială pentru obținerea succesului. Suntem încântați să extindem această parte specifică a relației”, a declarat Biliana Pumpalovic, director general al Globecast Moscova.
”Extinderea acordului subliniază rolul important al satelitului ca infrastructură critică pentru operatorii de telecomunicații în distribuția de pachete TV către abonați. Suntem alături de Orange România încă de la lansarea serviciului DTH, nu doar din punct de vedere tehnic dar și pe zona de marketing, promovând serviciul Orange în toată țara. Suntem încântați să continuăm alături de un partener inovator, capabil să ofere servicii de cea mai bună calitate către clienți”, a declarat Martin Ornass-Kubacki, vicepreședinte și Chief Regional Officer la SES Video.
„Experiența oferită clienților stă la baza tuturor serviciilor pe care le punem la dispoziție, fie că vorbim despre cea mai extinsă rețea 4G din țară sau despre conținutul către care oferim acces. Suntem încântați să putem oferi pachete Orange Love prin adăugarea serviciilor de televiziune prin satelit alături de oferta noastră de internet fix. Extinderea parteneriatului cu Globecast și SES se potrivește perfect cu această strategie”, a adăugat Yves Martin, Chief Marketing Officer al Orange România.
Despre Globecast
Globecast sprijină clienții în administrarea conținutului și distribuirea lui oriunde, oricum și oricând este nevoie. Compania furnizează achiziție de conținut, servicii de management și distribuție de conținut la nivel global, inovând constant și investind în noi tehnologii pentru a crea noi servicii orientate către client. Globecast a creat rețeaua globală hibridă satelit – fibră optică numărul unu, pentru crearea și distribuția de conținut video. Aceasta furnizează orice tip de servicii video, inclusiv: TV Everywhere OTT, satelit, cablul, video-on-demand și distribuție CDN utilizând soluții media pe bază cloud. De asemenea, furnizează servicii de achiziție de conținut, agregare și distribuție (CAAD) către 110 rețele.
Despre SES
SES este operator de satelit de talie mondială și primul operator care are o ofertă scalabilă GEO-MEO la nivel mondial, cu peste 50 de sateliți pe Orbită Geostaționară (GEO) și 12 pentru Orbită Medie (MEO). SES pune accent pe soluții cu valoare adăugată, end-to-end pe două verticale de business: SES Video și SES Networks. Compania oferă servicii de comunicații radiodifuzorilor, producătorilor de conținut, furnizorilor de internet, operatorilor de rețele fixe și mobile, guvernelor și instituțiilor guvernamentale. Portofoliul SES include ASTRA, O3b și MX1, lider mondial care oferă o suită integrată de servicii digitale media și video. SES este companie listată la bursele Euronext Paris și Luxembourg Stock Exchange (simbol bursier: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la ses.com.
Despre Orange România
Orange este lider de piaţă în România cu 10.331.00 clienţi şi venituri de 277 milioane de euro la 30 septembrie 2017. Orange România este parte a Orange Group, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din lume, cu peste 269 milioane de clienţi la nivel global. Orange România oferă o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii clienţilor săi, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii integrate de voce şi date fixe şi mobile, precum și servicii TV. De asemenea, Orange este un leader global în furnizarea serviciilor IT și telecomunicații către corporații, sub brandul Orange Business Services. În martie 2015, Grupul a prezentat noul plan strategic “Essentials2020”, care plasează experiența clienților la baza strategiei sale, cu scopul de a le permite să beneficieze de toate avantajele universului digital și forța noii generații de rețele. Mai multe detalii despre produsele și serviciile companiei sunt disponibile la www.orange.ro.
- Acasă
- Orange Tv
- Globecast extinde parteneriatul cu SES pe servicii de distribuție pentru Orange România
luni, 8 ianuarie 2018
Globecast extinde parteneriatul cu SES pe servicii de distribuție pentru Orange România
Citește și alte articole din categoriile:
Comunicate,
DTH,
Orange,
Orange Tv
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Anul 2025 vine cu vești bune pentru telespectatorii pasionați de drame turcești: Blestemul iubirii (titlul original Gülcemal), își face debu...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Începutul de an aduce pe Max o gamă variată de producții, de la filme și seriale captivante până la competiții sportive și documentare emoți...
-
Anul 2025 aduce o serie de schimbări și lansări la Antena Stars și Antena 1, cu noi formate și proiecte, de la modificări în echipa de preze...
-
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, va aduce din nou spectacolul sportiv direct pe ecranele telespectatorilor între 12 ș...
-
"Coloana Infinitului", cunoscută internațional ca "The Endless Column"/ " Coloana fără sfârșit ", este una din...
-
Globurile de Aur 2025 marchează oficial începutul sezonului de premii din industria cinematografică americană, fiind un eveniment dedicat ce...
Nu se intelege daca au extins cu mai mulți ani contractul de închiriere sau daca au si închiriat mai multe transpondere pentru a mari oferta de canale
Au reinnoit contractul, Orange ramane exact pe acelasi satelit in continuare, eu asta inteleg.
Cum nu se intelege? Scrie clar:
Capacitatea va fi utilizată pentru a transmite 112 canale TV, dintre care 52 HD.
Vezi cate canale sunt acum la Orange DTH Romania si iti dai seamna daca mai diminueaza, daca mai creste numarul de canale sau daca raman in acelasi numar.
Nu stiu cate canale are Orange Tv Romania, ca nu sunt abonat la ei, dar pe site la orange Romania vad ca scrie la cel mai scump abonament ca are 106 canale TV românești și internaționale, dintre care 47 la calitate HD.
Deci teoretic vor mai adauga 6 canale, adica 5 HD si 1 SD, daca am facut bine calculul diferentelor si daca ceea ce scrie pe site la Orange e corect.
În total sunt 112 canale din care 52 HD deci nu se adaugă nimic. 47 sunt în pachetul maxim la care se adaugă încă 5 din pachetele extra.
Vor adauga poate canalele Hbo si Cinemax, sunt in oferta cablu dar nu satelit. Lipsesc si alte canale dar oferta cu Hbo va fi aproape completa. Vom vedea si Telekom ce va face luand in calcul ca acum exista foarte multe transpondere noi pe Hellas Sat 3 si Bulsatcom se va transfera pe Bulsat in curind
Nu am stiut. Cum am spus, nu sunt abonat la ei. Asa am vazut la Orange pe site.
Inseamna ca raspunsul e ca nu au fost cumparate frecvente noi pentru a adauga canale suplimentare, doar a fost prelungit contractul care probabil expirase. Tx de lamurire.
E diferenta intre a exista frecvente / transpondere libere si a inchiria efectiv transpondere. Mereu sunt pe sateliti transpondere libere, poate cu excepția, dar nu imposibil, a pozițiilor foarte aglomerate, cum e de exemplu Astra 19,2 Est.
Deci explicatia cu lipsa transpondere libere la Orange, Telekom, Digi sau altii nu e adevarata niciodata. Asa ca daca motiveaza vreun DTH din Romania sau din alta parte cu o astfel de explicatie, e o gluma.
Explicatia adevarata e ca inchirierea de noi transpondere e scumpa, probabil de ordinul a zeci de mii de euro lunar ( estimez, ca nu sunt publice astfel de informatii, dar asa am aflat acum cativa ani ca preturi de la un fost patron de tv care vroia sa intre pe satelit si zicea ca pentru un canal SD cel mai ieftin gasise undeva pe la cateva mii de euro lunar).
Nu stiu care mai sunt preturile acum, dar e logic ca orice operator DTH din ROmania motiveaza cu lipsa frecventelor libere pe satelit, ca doar nu poate sa spuna ca nu ii convine sa plateasca 100.000 euro lunar suplimentar pe 2-3 noi transpondere pentru a introduce vreo 15-20 canale noi, ca nu ar da bine la opinia clientului.
Dar adevarul e ca daca ar face noi extraoptiuni cu 15-20 canale, s-ar putea sa nu gaseasca suficienti abonati sa acopere acea cheltuiala. Poate doar daca ar introduce noile canale in pachetul baza si ar mai mari abonamentul cu rezultatul sumei dintre pretul acestor transpondere plus pretul dreptului de a difuza aceste canale, totul impartit la numarul de abonati. Asta ar insemna 1-2 euro in plus la abonament fara sa obtina niciun profit. Asadar, ar crea nemultumiri pentru multi abonati carcotasi de asemenea probleme si munca suplimentara degeaba fara profit.
Asa ca mai bine spun povestea cu lipsa frecvente libere sau spatiu pe satelit, cum le place DTH-urilor idn Romania sa motiveze. Si nu ma refer dora la Orange, ci la TOTI.
Da, raspunsul mi se pare absolut foarte bine pus la punct. Hellas sat 2 totusi nu mai avea frecvente libere, deci si in condiția in care Telekom vroia sa introduca noi canale n-avea, tehnic vorbind, cum s-o faca
relu ai dreptate
nu vedeti la telekom ca atunci cand baga canal nou scoate altul vechi ca sai faca loc sau scot cinci posturi si baga alte cinnci
exemplu au scos pro tv intl monney channel utv si inca doua si au bagat alte 5
si au scumpit abonamentul zicand ca au marit grila
bine domle saca imi scoti cinci posturi si imi bagi alte cinci in loc si scumpesti abonamentu cum ai marit tu grila
aici ma refer la telekom acum vreo doi ani
Si revenind la Orange, sa inteleg ca de fapt concluzia e ca s-a prelungit contractul cu SES pentru distributia tot pe acelasi satelit. Nu a fost cumparata capacitate noua de transmisie pentru noi canale.
Total de acord cu Relu.
Referitor la Telekom și scuza lor că nu mai au loc pe satelit, poate ar trebui să li se aducă aminte că în iunie 2017 a fost lansat un nou satelit, Hellas 3, la aceeași poziție orbitală, prin care chiar ei transmit acum o parte din programe și care are în prezent cel puțin 10 frecvențe libere ce pot fi închiriate. O singură frecvență le este suficientă să transmită 16 programe SD. Explicația că ei își doresc foarte mult să introducă programe noi, dar nu mai au loc pe satelit, nu mai e adevărată.
Si revenind la Orange, cu cat mai multe DTH-uri, cu atat mai bine. Asa ca e bine ca Orange Tv si-a asigurat continuitatea pe acest sastelit, chiar si pe motive de concurenta, benefice pentru noi abonatii, indiferent de DTH.
Merge orange tv in Spania ( Valencia). Multumesc
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.