joi, 1 februarie 2018

„Istoria secretă a benzilor desenate”, la AMC din 24 februarie 2018

 AMC anunță printr-un comunicat remis către HD Satelit premiera seriei-documentar din șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate”, găzduită de Robert Kirkman, creatorul seriei desenate „The Walking Dead”. Primul episod va fi difuzat de AMC pe 24 februarie, la ora 14:00. În fiecare după-amiază de sâmbătă, producția va prezenta povești uimitoare, figuri marcante și evenimente unice care au transformat universul benzilor desenate.

Fiecare dintre cele șase episoade a câte o oră intră în culisele genului și conține interviuri cu nume celebre ca: Stan Lee, Patty Jenkins, Lynda Carter, Kevin Smith, Famke Janssen, J.K. Simmons, Michelle Rodriguez și Todd McFarlane, printre alții. Avându-l la cârmă pe creatorul popularei benzi desenate cu zombi „The Walking Dead” (2003 – prezent), documentarul îi are drept producători executivi pe Robert Kirkman și David Alpert („The Walking Dead”, „Fear the Walking Dead”), Bryan și Sean Furst („Daybreakers”, „Dice”), Daniel Junge („Saving Face”, „Being Evel”) și Rory Karpf („The Book of Manning”, „Dale”).

De la Wonder Woman la Căpitanul America, de la Batman la Superman, cultura pop se învârte din ce în ce mai mult în jurul benzilor desenate: în ultimii 10 ani, supereroii au invadat cu success marile ecrane, transformând Marvel într-o forță de temut și impulsionând DC Comics să imite modelul „Răzbunătorii” a vândut bilete în valoare de peste 1,5 miliarde $ și este al cincilea în lista filmelor cu cele mai mari încasări la box-office-ul mondial, din istorie în topul filmelor inspirate de benzi desenate, din 1978 încoace, primele 5 locuri sunt ocupate de franciza Marvel „Răzbunătorii” (locurile 1, 3 și 5) și seria DC Comics „Cavalerul negru” (locurile 2 și 4) anul acesta, se vor lansa 7 pelicule cu supereroi desenați, printre care „Răzbunătorii: Războiul infinitului”, „Pantera neagră”, „Deadpool 2”, „Venom” și „Aquaman” apărut în 1970 la San Diego, Comic-Con adună anual, peste tot în lume (inclusive în România), fani ai benzilor desenate, dar și animațiilor, jocurilor video, filmelor și serialelor, dovedind apetitul în creștere al oamenilor din întreaga lume pentru acestea.

Pasiunea noastră, a tuturor, pentru benzile desenate stă în centrul formatului de față, „Istoria secretă a benzilor desenate”. Seria-documentar (formată din șase episoade a câte o oră) va prezenta povești uimitoare, figuri marcante și evenimente unice care au transformat universul benzilor desenate. Și conține interviuri cu nume celebre, ca Stan Lee, Patty Jenkins, Lynda Carter, Kevin Smith, Famke Janssen, J.K. Simmons, Michelle Rodriguez și Todd McFarlane, printre alții.

„Istoria secretă a benzilor desenate” este primul documentar dintr-o serie AMC care va fi difuzată în cursul acestui an și va mai conține „James Cameron’s Story of Science Fiction” „Eli Roth’s History of Horror” și „Rap Yearbook”.

SINOPSISURI EPISODICE

EP. 1, „THE MIGHTY MISFITS WHO MADE MARVEL”. Stan Lee și Jack Kirby au creat Marvel Comics în anii ’60, axându-se pe probleme sociale reale și contemporane. Dar când au început să aibă succes, prietenia lor s-a destrămat. Printre invitații acestui episod se numără: Stan Lee, Jack Kirby, Kevin Smith, J.K. Simmons, Famke Janssen, Steve Ditko, Lauren Shuler Donner și Jim Shooter.

EP. 2, „THE TRUTH ABOUT WONDER WOMAN”. Creatorul personajului Wonder Woman, Profesorul William Marston, a dus o viață controversată, care a inclus o relație experimentală S&M (alături de soția lui și unul dintre studenții săi). Narator: Keri Russell. Printre invitații acestui episod se numără: Lynda Carter, Chris Patrick-Simpson, Madison Cipparone, Morgana Wyllie, Jason Stevens, Patty Jenkins, Michelle Rodriguez și Lucy Lawless.

EP. 3, „TRIALS OF SUPERMAN”. Superman, un erou unic, a fost creat de Jerry Siegel și Joe Schuster. Dar cei doi au semnat un contract deloc avantajos, din cauza căruia au ajuns să-și petreacă viețile luptând pentru bani și recunoaștere. Narator: Rob Lowe. Printre invitații acestui episod se numără: Brendan Taylor, Blaine Anderson, Byron Noble, Kevin Smith, Neal Adams și Richard Donner.

EP. 4, „9/11: CITY OF HEROES”. 11 septembrie a schimbat pentru totdeauna America și industria benzilor desenate. Prin urmare, acestea au surprins teama și frustrarea de după atac și răspunsul american la eveniment. Printre invitații acestui episod se numără: Jonathan Nolan, David Goyer, Famke Janssen, J.K. Simmons, Van Jones, Christos Gage, Kevin Smith și Wally Pfister.

EP. 5, „THE COLOR OF COMICS”. Un grup de artiști a părăsit Marvel pentru a crea Milestone Comics, prima companie de benzi desenate afro-americană. Când industria s-a prăbușit, compania s-a închis, dar acum reintră în acțiune. Printre invitații acestui episod se numără: Denys Cowan, Derek T. Dingle, Dwayne McDuffie, Michael Davis, Wayne Brady, Method Man, Christopher Priest, Reginald Hudlin și Paul Levitz.

EP. 6, „IMAGE COMICS: DECLARATION OF INDEPENDENTS”. Compania DC Comics a rămas și ea fără un grup de artiști care nu se simțeau impliniți aici și care au format noua companie Image, unde creatori ca Robert Kirkman au păstrat controlul creativ asupra personajelor proprii. Printre invitații acestui episod se numără: Todd McFarlane, Rob Liefeld, Jim Lee, Erik Larsen, Jim Valentino, Marc Silvestri, Whilce Portacio și Kevin Smith.

Producătorii executivi

ROBERT KIRKMAN
Director/partener al Skybound Entertainment/producător executiv
Robert Kirkman este Directorul Skybound Entertainment. Kirkman este un apărător al drepturilor creative asupra personajelor proprii, a fost co-fondatorul Skybound, alături de partenerul lui de producție și afaceri David Alpert. Kirkman dezvoltă și produce proiecte personale multiple și colaborează cu o listă lungă de creatori din toate diviziile Skybound, (benzi desenate, jocuri interactive, film, televiziune – pe platforme tradiționale și digitale,, drepturi de autor și merchandising).

Dar, în primul rând, Kirkman este creator de benzi desenate și omul din spatele premiatei povești „The Walking Dead”, care a fost ecranizată de AMC în 2010. Aceasta a devenit un fenomen la nivel mondial, fiind cel mai urmărit serial dramatic din istorie, pe posturile de cablu și cel mai urmărit serial TV în rândul persoanelor de 18 – 49 de ani. În plus, benzile lui desenate „Outcast” au fost transformate într-un serial TV, difuzat de Cinemax. Tot el a creat și benzile desenate „Super Dinosaur”, „Battle Pope”, „Astounding Wolf-Man” și „Thief of Thieves”.

Kirkman e producător consultant al talk-show-ului „Talking Dead” (găzduit de Chris Hardwick), co-creator, scenarist și producător al spin-off-ului „Fear the Walking Dead” și producător executiv al dramei coreene pre-apocaliptice „Five Year”. Pe marele ecran, va produce „Invincible” (inspirat de benzile desenate proprii, care va fi scris, regizat și produs de Seth Rogen și Evan Goldberg, pentru Universal Pictures).

DAVID ALPERT
CEO/partener la Skybound Entertainment/producător executiv

David Alpert este CEO al Skybound Entertainment, pe care l-a fondat alături de Robert Kirkman, și un producător prolific, lucrând (pe micul ecran) la povești ca: „The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”, „Outcast”, „Five Year” și „Dirk Gently’s Holistic Detective Agency”. Pe marele ecran, va produce „Invincible” (inspirat de benzile desenate semnate Robert Kirkman, care va fi scris, regizat și produs de Seth Rogen și Evan Goldberg, pentru Universal Pictures) și s-a mai ocupat de „AIR” (cu Norman Reedus și Djimon Hounsou) și „American Ultra: Agent descoperit” (cu Jessie Eisenberg și Kristen Stewart).

Alpert a fost producător executiv și al primului serial de realitate virtuală, „Gone”, și produce seria VR „Delusion: Lies Within”.

BRYAN ȘI SEAN FURST
Producători executivi

Co-președinți ai departamentelor TV și Film la Skybound Entertainment, Sean și Bryan sunt producători executivi ai viitoarei adaptări cinematografice „Invincible” (film inspirat de benzile desenate semnate Robert Kirkman, care va fi scris, regizat și produs de Seth Rogen și Evan Goldberg, pentru Universal Pictures). Din CV-ul lor mai fac parte și proiectele următoare: „Matadorul” (care i-a adus lui Pierce Brosnan o nominalizare la Globul de Aur, pentru rol principal masculin), „Vânătoarea a început” (cu Ethan Hawke și Willem Dafoe), „Vândut pe viață” (cu Philip Seymour Hoffman) și „O fată în parc” (cu Sigourney Weaver și Kate Bosworth). La TV au lucrat la: serialul Showtime „Dice” (cu Andrew Dice Clay) și producția CW „Star-Crossed”.

DANIEL JUNGE
Producător executiv/regizor

Daniel Junge este un documentarist premiat cu Oscar și Emmy, al cărui prim lungmetraj documentar („Chiefs”) a câștigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Tribeca. A mai regizat și „Iron Ladies of Liberia” (care a avut premiera la Festivalul de Film Toronto și a fost difuzat de peste 50 de posturi TV, inclusiv PBS și BBC), „They Killed Sister Dorothy” (dublu premiat la Festivalul de Film South by Southwest, difuzat pe TV de HBO și nominalizat la Emmy), „The Last Campaign of Governor Booth Gardner” (nominalizat la Oscar), „Saving Face” (laureat cu Oscar), „Being Evel” (lansat la Sundance) și „A Lego Brickumentary” (lansat la Festivalul de Film Tribeca).

RORY KARPF
Producător executiv/regizor

Rory Karpf are în palmares premii Emmy și Peabody, care are în palmares povești ca: „Dale” (primul documentar autorizat despre viața pilotului de curse Dale Earnhardt, al cărui narator a fost Paul Newman și care a devenit cel mai bine vândut DVD pe teme sportive din istorie), „The Ride of Their Lives” (difuzat de Showtime și narat de Kevin Costner), „Together” (difuzat de AMC și narat de Tom Cruise), „Snoop & Son: A Dad’s Dream” (despre celebrul Snoop Dogg). Printre viitoarele lui proiecte se află un film despre wrestler-ul profesionist Ric Flair și o serie-documentar pentru Netflix.

Despre AMC Global

AMC Global, care face parte din AMC Networks International, difuzează filme celebre din fiecare gen și decadă și producții originale, pentru a oferi publicului ceva mai profund, ceva mai variat, ceva mai mult. Postul AMC a creat unele dintre cele mai premiate seriale ale ultimilor 10 ani, care au redefinit producțiile TV dramatice. AMC este distribuit în întreaga Americă de Nord, dar și în alte peste 125 de țări din lume. AMC Global este o destinație de top când vine vorba despre entertainment și este disponibil în HD și SD, pe toate platformele (TV, online, on demand și pe dispozitive mobile). 

Despre AMC Networks International

AMC Networks International (AMCNI), divizia globală a AMC Networks, oferă producții de entertainment premiate, care ajung la abonații din peste 140 de țări, din Africa, Asia, Europa și America Latină. AMCNI include brand-urile globale Sundance Channel și AMC, dar și posturi locale populare. Din cadrul AMCNI fac parte AMC Networks International – Europa Centrală, AMC Networks International – America Latină, AMC Networks International – Regiunea iberică, AMC Networks International – Marea Britanie și AMC Networks International – DMC.
Pentru mai multe informații, accesați: www.amcnetworks.com/amcni.

Despre AMC Studios


AMC Studios este studioul de producție și distribuție in-house al AMC Networks Inc., care deține și operează posturile AMC, IFC, SundanceTV, WE tv și BBC AMERICA. Primul serial marca AMC Studios a fost „The Walking Dead”, care este serialul cu cel mai mare rating din istoria posturilor de cablu americane și serialul nr. 1 de la TV, în rândul persoanelor de 18 – 49 de ani, de șase sezoane încoace. De atunci, AMC Studios a produs pentru AMC seriale originale, aplaudate de critici și laureate cu premii (ca „Fear the Walking Dead”, „TURN: Washington’s Spies”, „Halt and Catch Fire”, „Into the Badlands”, „The Son” și viitoarele producții „The Terror”, „Lodge 49” și „Dietland”), dar și producții de nonficțiune („Robert Kirkman’s Secret History of Comics”, „James Cameron’s Story of Science Fiction” și „Ride with Norman Reedus”). Studioul a mai produs serialele „Rectify” (laureat cu Premiul Peabody) și „Hap and Leonard” și se va ocupa și de proiectele viitoare „Cold Blooded: The Clutter Family Murders” (nonficțiune, pentru SundanceTV) și „Dirk Gently’s Holistic Detective Agency” (serial original, pentru BBC AMERICA).

UPDATE 19 februarie 2018: CE ASCUNDE PRIMUL EPISOD DIN „ISTORIA SECRETĂ A BENZILOR DESENATE”?


SERIA-DOCUMENTAR AMC ARE PREMIERA PE 24 FEBRUARIE, LA ORA 14:00

Din 24 februarie, de la ora 14:00, după-amiezele de sâmbătă sunt dedicate – pe AMC – fanilor benzilor desenate. Odată cu debutul seriei-documentar în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate”, Robert Kirkman ne va introduce în universul magic al poveștilor lui preferate. „Dragostea mea pentru lumea benzilor desenate nu are limite. E un univers plin de povești uimitoare, care propulsează înainte cultura pop de zeci de ani încoace. Faptul că am putut explora toate ungherele acestei lumi mi-a permis să descopăr secrete pe care nici eu nu le bănuiam. A fost extraordinar să pun cap la cap această serie și sunt extrem de încântat că pot, în sfârșit, să o împărtășesc lumii”, spune Kirkman, omul din spatele serialelor AMC „The Walking Dead” (2010 – prezent) și „Fear the Walking Dead” (2015 – prezent).

Producția va prezenta povești uimitoare, figuri marcante și evenimente unice care au transformat universul benzilor desenate. Primul episod al seriei-documentar marca AMC începe în forță, cum altfel, dacă nu axându-se pe figurile legendare din spatele Marvel? Universul Marvel înseamnă, astăzi, filme cu cele mai mari încasări din istorie, supereroi cu un simț al umorului acid (Hello, Deadpool!) și incomparabil mai mult succes față de rivalii de la DC Comics. Printre invitaţii acestui episod se numără: Stan Lee, Jack Kirby, Kevin Smith, J.K. Simmons şi Famke Janssen.

ȘTIAȚI CĂ...

- Marvel Comics a apărut în 1939 (inițial se numea Timely Comics, apoi Atlas Comics), iar în 2009 a fost cumpărată de Disney
- „Răzbunătorii” a vândut bilete în valoare de peste 1,5 miliarde $ și este al cincilea în lista filmelor cu cele mai mari încasări la box-office-ul mondial, din istorie
- în top 5 al filmelor inspirate de benzi desenate, din 1978 încoace, locurile 1, 3 și 5 sunt ocupate de franciza Marvel „Răzbunătorii”
- Stan Lee apare în aproape toate filmele Marvel, din 2000 încoace, în roluri cameo
- deși acum Marvel este un nume cu rezonanță și greutate în cultura pop mondială, compania era cât pe ce să nu se înființeze – noroc că Stan Lee (95 de ani) și Jack Kirby (care a murit în 1994, la 76 de ani) s-au aflat la locul potrivit, la momentul potrivit
- numele adevărat al lui Lee este Stanley Lieber – „L-am tăiat în jumătate, pentru că m-am gândit că într-o zi o să scriu cel mai mare roman american și nu am vrut să-mi folosesc pe benzi desenate numele care urma să devină celebru”, povestește creatorul Omului-Păianjen și mutanților X-Men
- în anii ’50, benzile desenate au fost demonizate de publicul american, Senatul a cercetat legătura dintre acestea și delincvența juvenilă, bisericile ardeau paginile desenate pe rug, iar industria s-a cam împleticit
- Stan Lee a schimbat numele companiei în Marvel, în 1961, când i-a creat pe Cei Patru Fantastici

UPDATE 26 februarie 2018: CE ASCUNDE AL DOILEA EPISOD DIN „ISTORIA SECRETĂ A BENZILOR DESENATE”?

Pe 3 martie, de la ora 14:00, pe AMC este timpul pentru al doilea episod din seria-documentar în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate”, găzduită de Robert Kirkman. Acesta este creatorul benzilor desenate „The Walking Dead”, care au fost ecranizate de AMC în 2010. Povestea a devenit un fenomen la nivel mondial, fiind cel mai urmărit serial dramatic din istorie, pe posturile de cablu, și cel mai urmărit serial TV în rândul persoanelor de 18 – 49 de ani. În plus, benzile lui desenate „Outcast” au fost transformate într-un serial TV, difuzat de Cinemax. Tot el a creat și poveștile desenate „Super Dinosaur”, „Battle Pope”, „Astounding Wolf-Man” și „Thief of Thieves”.

Săptămâna aceasta descoperim noi secrete din culisele benzilor desenate care au atât de mulți fani la nivel mondial, în episodul cu numărul 2 al documentarului – care este axat pe adevărul despre Wonder Woman. Printre numele intervievate în acest episod se numără: Lynda Carter, Lucy Lawless, Michelle Rodriguez și Patty Jenkins (care a regizat recentul succes cinematografic „Wonder Woman”, al zecelea cel mai de succes film din 2017, la box-office-ul mondial, cu încasări de peste 821 milioane de dolari).

ȘTIAȚI CĂ?
- Wonder Woman a fost creată de DC Comics în 1941, „părinții” ei fiind profesorul de psihologie William Moulton Marston și desenatorul Harry G. Peter
- Marston s-a inspirat de la soția lui (Elizabeth) și de la amanta sa (Olive Byrne); în anii ’20, cei trei locuiau în aceeași casă, crescându-și copiii împreună (ceva nemaiauzit la acea vreme) – acest ménage à trois stă în miezul recent lansatei pelicule „Professor Marston and the Wonder Women” (2017)
Marston (care a contribuit la inventarea poligrafului, ajutat de Elizabeth) a devenit interesat de benzile desenate datorită copiilor lui
- într-o vreme în care acestea erau considerate periculoase pentru cei mici, Marston a venit cu o idee genială de marketing – a dat un interviu prin intermediul căruia i-a momit pe cei de la DC Comics și a fost angajat aici
- după 1947 (când Marston a murit de cancer), personajul creat de el a suferit transformări majore, iar eforturile făcute de Elizabeth și Olive pentru a le opri s-au lovit de un zid solid
- renașterea personajului a venit la TV, odată cu serialul cu Lynda Carter în rolul principal (1975 – 1979)
- Keri Russell narează al doilea episod; actrița a fost vocea aprigei Wonder Woman în filmul animat omonim din 2009 (lansat direct pe DVD)


UPDATE 5 martie 2018: CE ASCUNDE AL TREILEA EPISOD DIN „ISTORIA SECRETĂ A BENZILOR DESENATE”? SERIA-DOCUMENTAR CONTINUĂ ÎN FIECARE SÂMBĂTĂ, LA ORA 14:00, NUMAI PE AMC

„E o pasăre! E un avion! E Superman!” Pe 10 martie, de la ora 14:00, seria-documentar AMC în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate”, găzduită de Robert Kirkman, continuă cu al treilea episod, axat pe Superman. Săptămâna aceasta descoperim noi secrete din culisele benzilor desenate care au atât de mulți fani la nivel mondial, vorbind despre supereroul primordial, al cărui succes este fundația pe care se sprijină până astăzi Marvel și DC Comics.

Pe micul și marele ecran extraterestrul de pe planeta Krypton a fost jucat de o listă lungă de actori, printre care George Reeves, Christopher Reeve, Dean Cain, Tom Welling, Brandon Routh și Henry Cavill. Narată de Rob Lowe, noua porție servită săptămânal de AMC îi are drept invitați, la un pahar de vorbă, pe: Brendan Taylor, Blaine Anderson, Byron Noble, Kevin Smith, Neal Adams și Richard Donner.

ȘTIAȚI CĂ?
- Superman a fost creat de Jerry Siegel (care a murit în 1996, la 81 de ani) și desenatorul Joe Shuster (care murit în 1992, aged 78), care erau colegi de liceu, în 1933
- nimeni nu voia să le publice creația, inițial: „Spuneau «Joe nu știe să deseneze», «Jerry habar nu are să scrie», iar cineva a spus «Nimeni n-o să creadă chestiile astea niciodată»”, povestește în documentar autorul Brad Ricca
- cei doi au vândut personajul companiei Detective Comics (viitoarea DC Comics) abia în 1938
- Superman a devenit arhetipul supereroului, având un succes colosal într-o vreme în care benzile desenate erau pline doar de cowboy, detectivi sau extratereștri
- într-o lună de la lansare, acel prim număr cu Superman s-a vândut ca pâinea caldă (1 milion de copii), dar cei doi au semnat un contract deloc avantajos (au primit doar 130 de dolari în schimbul drepturilor), din cauza căruia au ajuns să-și petreacă următorii 30 de ani luptând pentru bani și recunoaștere

UPDATE 12 martie 2018: CE ASCUNDE AL PATRULEA EPISOD DIN „ISTORIA SECRETĂ A BENZILOR DESENATE”?

Pe 17 martie, seria-documentar în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate” continuă la AMC, cu al patrulea episod, de la ora 14:00. Povestea spusă în noua porție de 60 de minute este cea a New York-ului, orașul care este central atâtor benzi desenate. Atacurile de pe 11 septembrie 2001 au distrus orașul american amintit și au schimbat definitiv și universul benzilor desenate, unde reacționa a fost una pe măsură. Printre invitații acestui episod se numără: Stan Lee, Jonathan Nolan, David Goyer, Famke Janssen, J.K. Simmons și Kevin Smith.

ȘTIAȚI CĂ?

- poarta de intrare în America pentru orice imigrant, „New York, New York e un loc atât de frumos încât l-au numit de două ori. E întregul Pământ înghesuit pe o insuliță”, povestește J.K. Simmons (actor care locuiește acolo) în al patrulea episod
- Metropolis și Gotham City erau reprezentări ale New York-ului, în care supereroi de poveste luptau cu nedreptatea și aprindeau imaginația cititorilor, la fel ca Omul-Păianjen, Daredevil și eroii din Watchmen
- după 11 septembrie, dispariția Turnurilor Gemene – simbolul triumfalismului american – s-a răsfrânt în paginile benzilor desenate, Marvel fiind prima companie care a reacționat, creând seria „A Moment of Silence”, dedicată eroilor care au intervenit la fața locului, după dezastrul de proporții
- în contextul acestui nivel crescut de patriotism a fost lansat primul film „Omul-Păianjen” (2002), care a fost ditamai succesul de box-office
- „Fiecare eveniment care a avut loc de la atacturi încoace a influențat benzile desenate, modul în care interacționează personajele între ele și problemele care îi preocupă pe eroi”, explică Jonathan Nolan (care a lucrat, alături de fratele său, Christopher, la aplaudata trilogie „Cavalerul negru”)


UPDATE 12 martie 2018: CE ASCUNDE AL CINCILEA EPISOD DIN „ISTORIA SECRETĂ A BENZILOR DESENATE”?

Pe 24 martie, seria-documentar în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate” continuă la AMC, cu al cincilea episod, de la ora 14:00. Acesta se axează pe culisele Milestone Comics, companie creată în 1993, de patru artiști Marvel de culoare: Dwayne McDuffie, Denys Cowan, Michael Davis și Derek T. Dingle. Într-o lume desenată în care minoritățile nu erau reprezentate cum trebuie, aceștia și-au fondat propria companie, unde au spus povești despre supereroi afro-americani, scrise de artiști afro-americani.

Printre invitații acestui episod se numără: Denys Cowan, Derek T. Dingle, Dwayne McDuffie, Michael Davis, Wayne Brady, Method Man, Christopher Priest, Reginald Hudlin și Paul Levitz.


ȘTIAȚI CĂ?

- „Nu oricui îi plac benzile desenate. Simți dacă îți plac sau nu. Cred că trebuie să te naști fan al benzilor desenate, pentru că odată ce vezi una... o deschizi și simți mirosul, vezi paginile, totul...”, explică Method Man în episodul cu numărul cinci

- personajul Pantera Neagră a.k.a. Luke Cage a fost creat în 1966, de Stan Lee și desenatorul Jack Kirby (acesta a fost primul supererou african din benzile desenate americane mainstream)

- Denys Cowan a devenit, la doar 14 ani, asistentul singurului artist afro-american de la DC Comics (unde era plin de bărbați albi și existau doar 3 femei), Arvell Jones

- la 17 ani, DC Comics îi aprecia desenele, dar nu îl angaja din cauza culorii pielii sale

- Cowan a ajuns la Marvel, unde s-a ocupat de creionarea lui Luke Cage, supereroul copilăriei sale

- Milestone Comics a apărut în anii ’90, într-o perioadă în care scena muzicală era plină de formații de culoare, iar această voce lipsea din peisajul benzilor desenate


UPDATE 26 martie 2018: CE ASCUNDE ULTIMUL EPISOD DIN  „ISTORIA SECRETĂ A BENZILOR DESENATE”?SERIA-DOCUMENTAR SE ÎNCHEIE CU AL ȘASELEA EPISOD,  SÂMBĂTĂ, LA ORA 14:00, NUMAI PE AMC

Pe 31 martie, seria-documentar în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate” se încheie la AMC, cu al șaselea episod, difuzat de la ora 14:00. Acesta se axează pe Image Comics, companie care a fost creată ca o alternativă la giganții Marvel și DC Comics. Marvel i-a dat zero șanse de reușită, dar Image a dat lovitura și este până astăzi una dintre cele mai importante companii de profil din America de Nord. Printre invitații acestui episod se numără: Todd McFarlane, Rob Liefeld, Jim Lee, Erik Larsen, Jim Valentino, Marc Silvestri, Whilce Portacio și Kevin Smith.


ȘTIAȚI CĂ?

- „Problema cu benzile desenate era că DC și Marvel aveau monopol asupra creatorilor. Dacă nu voiai să mai lucrezi la Marvel, puteai traversa strada și te puteai angaja la DC, dar dacă nu voiai să lucrezi cu niciuna dintre companii, nu prea aveai multe opțiuni”, povestește Robert Kirkman
- în 1992, 8 desenatori au părăsit Marvel pentru a fonda noua companie Image Comics, unde creatorii își păstrează drepturile de copyright asupra creațiilor proprii (aici a apărut și celebra serie „The Walking Dead”, a lui Kirkman)
- prima bandă desenată publicată de nou-apăruta Image Comics a fost „Youngblood”, care a fost un succes imediat
- Image a lansat hit după hit în anii ’90: „Spawn”, „Savage Dragon”, „WildC.A.T.s”
- a fost prima companie care a colorat digital benzile desenate proprii, investind mult în calitatea producției acestora


Niciun comentariu despre subiectul „„Istoria secretă a benzilor desenate”, la AMC din 24 februarie 2018”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile