miercuri, 9 mai 2018

Vodafone cumpără UPC România. DTH-ul Focus Sat nu este inclus în tranzacție.

- Vodafone Group va achiziționa operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, printr-o tranzacție cu o valoare de 18,4 miliarde de euro
- Clienții persoane fizice și juridice din România vor beneficia de acces la noi servicii și de investiții mai mari în creșterea vitezei si calității rețelei de cablu.


Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează, anunță compania printr-un comunicat oficial de presă.

Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include Focus Sat (operațiunile de televiziune prin satelit al Liberty Global în România).

În urma achiziției, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de nouă generație („next generation network”, NGN), cu 54 de milioane de gospodării care beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria rețea și o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării și companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alți operatori, devenind unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa de servicii de telecomunicații fixe și convergente pentru clienții persoane fizice și juridice.

Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.

Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).*

Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane** de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România („revenue generating unit”, RGU). Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.

Ca și în tranzacțiile similare efectuate de Vodafone, managementul și angajații companiei achiziționate vor avea un rol important în entitatea creată în urma achiziției, punându-și în valoare aptitudinile în arii precum servicii prin cablu, servicii fixe și de televiziune. Angajații UPC România vor beneficia și de oportunitatea de a-și construi o carieră internațională în Vodafone Group.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: „Această achiziție va duce la transformări semnificative și va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicații, contribuind la creșterea competiției pe piața din România. Tranzacția va aduce beneficii atât pentru clienții celor două companii, cât și pentru economia românească, deoarece noua companie va acționa ca un catalizator pentru inovația în servicii și va oferi un context mai amplu pentru investiții în rețeaua fixă. Vodafone și UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor și sunt complementare prin prisma segmentelor de clienți deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband și de servicii TV”.

Este de așteptat ca tranzacția să fie revizuită și aprobată de Comisia Europeană. Vodafone anticipează că încheierea tranzacției va avea loc la jumătatea anului 2019. 

Conform unui comunicat remis de către UPC, până la aprobarea din partea autorităților și finalizarea tranzacției, UPC va funcționa independent pe piață, ca o companie de sine stătătoare, parte a grupului Liberty Global.

"Împreună, UPC România şi Vodafone România vor putea oferi internet broadband la viteze gigabit şi tehnologie 5G în România", mai precizează UPC.

Într-un comunicat de presă emis de către Liberty Global se precizează următoarele: "Liberty Global a fost de acord să furnizeze anumite servicii de tranziție pentru o perioadă de până la patru ani. Aceste servicii sunt legate în special de funcționarea rețelei și de tehnologia informației. Taxele anuale vor depinde de nivelul serviciilor solicitate de către Vodafone."

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 46 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări. La 31 decembrie 2017, Vodafone Group avea 529,1 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19,3 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.


28 de comentarii despre subiectul „Vodafone cumpără UPC România. DTH-ul Focus Sat nu este inclus în tranzacție.”:
Anonim

Până la finalizarea tranzacției, UPC și Vodafone vor continua să funcționeze în mod independent și concurează între ele pe piață. Până când vor primi aprobarea pentru tranzacție, nimic nu se schimbă, nici pentru angajați, nici pentru clienți.

Anonim

Intr-adevar, o stire de luat in seama. Abia acum va exista un concurent cu adevarat pentru RCS-RDS/Digi, iar castigator ar trebui sa fie abonatul.

Anonim

Ar trebui sa fie abonatul...dar castigatori vor fi actionarii Vodafone!.

mradu

stirea in sine se vehiculeaza de vreo 3-4 ani; in tara noastra nu va exista o schimbare esentiala, Vodafone va integra greu cablul tv si internetul fix, va prelua si vreo 200k de numere fixe....pretul catre consumatorul final va creste putin, Telekom si Orange vor avea un competitor de talie pe pachetele fix-mobil. Digi RCS RDS nu vor fi atinsi, ei joaca la preturi mici, oferte proprii, clienti de masa. UPC va transfera catre Vodafon niste clienti de elita, care erau obisnuiti cu calitatea pe tv cablu si internet fix.

Laci

UPC , SUNT CEI MAI BUNI! DAR DIN PĂCATE ÎN BRASOV NU AVEAU CABLU TV ! ACUM CU VODAFONE VOR AVEA?

Anonim

Pana la mijlocul anulului viitor, tot UPC se va ocupa de UPC. Deci pana atunci, daca se fac extinderi ale zonei geografice de servicii, doar UPC stie. Vedem din vara 2019 ce va anunta Vodafone despre extinderi ale zonei de servicii.

Gabriel

Pentru al2lea Anonim.... Ce concurent sa fie cu adevarat pentru RCS-RDS/Digi din clipa in care infrastructura celor de la UPC este bazata in mare parte pe servicii pe cablu coaxial care se foloseau in tara lor de origine SUA in anii 90... si ce s-a mai maiscat cat de cat pe partea de investitii au facut-o cei de la Vodafone cu extinderea retelelor 3G si 4G ca 2G nu-si mai au rostul din moment ce o sa apara 5G. Dpdv al meu Vodafone si-a luat o mare "teapa" de 18 miliarde achizitionand UPC-ul.... care a mers pe toata perioada pe investitii minime si profit maxim si cand au vazut ca nu tin pasul cu concurenta au preferat sa se supraestimeze si sa se vanda mai departe.

Anonim

Pai DTH-ul este singurul care este rentabils si este in pas cu tehnologia, restul UPC-ului este o retea invechita ramasa cu coaxial si peticita pe ici pe colo ca sa mearga

Anonim

18,4 miliarde de euro e pretul pentru Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, nu doar pentru UPC din Romania. Probabil pretul pentru UPC Romania e doar o mica parte, pentru Germania probabil a fost majoritatea sumei.

Giony

Multumesc HD SATELIT.

Anonim

Tot cupru din coaxialu lor daca l-as vinde la fier vechi nu face mai mult de 2-3 miliarde de euro din toata reteaua lor, mai pun si aparatura aia inca vreo 7-8 miliarde si tot nu iese 18.4 miliarde euro

Anonim

Tu crezi ca ei au evaluat achizitia calculand la mana a doua valoarea materialelor si echipamentelor!!?

Marile companii nu gandesc astfel, ca omul obisnuit.

Se cumpara brandul, baza de clienti, afacerea la cheie, gata de a fi folosita pentru a produce bani. De obicei acestea valoreaza 95% din valoarea achizitiei, iar restul materialelor si echipamentelor, 5%.

Anonim

Doar nu vrei sa evaluezi achizitia cu materiale la mana a1a? Reteaua este veche, aparatura la fel, in afara de peticeli pe ici pe colo ca sa tina pasul cu concurenta ce investitii majore ai vazut sa faca UPC-ul? Toti intra la greu cu fibra optica la client acasa, UPC-ul sta cu coaxialu.... toti au servicii de telefonie mobila, UPC-ul are o reclama cu o mamaitza care asteapta langa un fix sa o sune nepotii la masa. Pana si clienti, pierd zilnic cativa

Anonim

Nu ai inteles nimic. Nu am spus ca trebuie sa evaluezi materialele la mana 1, ci ca materialele si restul echipamentelor reprezinta prea putin din pret, indiferent ca sunt la mana 1 sau 2, si de fapt clientii si brandul reprezinta mare parte din cuantumul vanzarii.

Oricum, nu inteleg ce treaba ai tu cu Vodafone ca a platit aceasta suma. Ma gandesc ca stiu ei mai bine decat tine sa sa evalueze avantajele, probabil au fost sute de experti care au analizat oferta. E exact cum ai fi suparat ca unul de pe strada ta a cumparat o casa de pe alta strada cu mai mult decat trebuia. :) Ce treaba ai avea tu cu asta? :) Doar daca erai expert evaluator si faceai parte din echipa de evaluare, iar opinia ta a fost ignorata, atunci intr-adevar, ar fi contat si ar fi meritat sa fi fost suparat. Dar altfel, vorbim in plus, nu avem nici calificarea, nici interesul, ca sa evaluam si sa fim suparati ca unul a platit mai mult decat facea. Poate clientii si brandul valoreaza chiar mai mult decat se va plati.

Giony

Ai spus corect , nu avem calificarea , nici interesul , atunci de ce va "duelati" pentru cei ce detin si invart miliarde de euro . Va rog sa fiti blanzi si calmi si bucurati-va de ce aveti

Anonim

În România, Vodafone obtine rapid o piesa lipsă din afacerea sa, și anume o retea de televiziune prin cablu gata dezvoltată. Transformarea Vodafone într-un jucător important pe piata din Romania va creste concurenta cu ceilalti trei mari operatori, respectiv Digi (RCS & RDS), Telekom România și Orange.

Desi tranzacția se așteaptă să se finalizeze abia in vara lui 2019, din cauza acestei tranzactii, Orange va observa brusc ca se afla sub presiunea de a cumpăra Akta, pentru a-și consolida propria poziție pe o piata unde deja operatorii trebuie sa ofere si televiziune si internet fix prin propria retea, nu doar telefonie mobila.

Anonim

Pentru ultimul anonim, din acte stiam Vodafone deja avea servicii fixe de internet prin fibra Telekom-ului, dupa ce RDS-ul i-a refuzat ca urmare a ruperii parteneriatului pe partea de roaming national al DigiMobilului in reteaua Vodafone 2G/3G (acolo unde reteaua lor nu avea semnal) si nu stiu sigur daca si televiziune.

Gabriel

Care clientii si care brand reprezinta mare parte din cuantumul vanzarii? Clientii le pleaca zilnic, mai raman la ei cei care sunt sub contract de 12-24 luni... sau n-au alti operatori in zona, iar brandul... daca spui UPC spui COAXIAL. Dpdv al meu Vodafone isi va lua o mare pacaleala achizitionand UPC-ul. Absolut nimic n-are cum sa aduca valoarea aia de 18,4 miliarde de dolari.

Anonim

Foarte bine, se concentrează piața pe mai putini operatori, era prea fragmentata. UPC are grila de cablu tv cea mai diversificata din Romania. Sper ca Vodafone sa o mentina si sa o imbunatateasca si mai mult.

Anonim

cati bani!!! asa se vede valoarea unui furnizor de servicii de telecomunicatii ! bravo Vodafone!!!

Anonim

Normal. In anul 2017, Vodafone a generat venituri de 47,63 milarde euro. Ce a investit in UPC e venitul pe 5 luni de anul trecut.

Anonim

Interesul e pentru Germania, deoarece acolo Vodafone a avut venituri anul trecut de peste 10 miliarde euro. Romania si alte tari foste socialiste, pe unde Vodafone a mai cumparat UPC, sunt doar asa, suplimentar.

Anonim

Probabil mai tarziu va cumpărase la liberty și focussat cei de la vodafone.si pe mai puțini bani.

Anonim

Nu se stie, deoarece Focus Sat face parte din alta companie a Liberty Global, care are DTH-uri in mai multe tari, nu doar in Romania. Compania se numeste UPC DTH. Ma gandesc ca daca vroiau sa cumpere si DTH ar fi cumparat acum la pachet, ca era cu siguranta mai ieftina decat companiile UPC de cablu si mai ieftina decat daca ar cumpara-o ulterior separat.

Anonim

UPC DTH din România, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia rămân la Liberty Global, care astfel își păstrează prezența în aceste țări. Dacă va decide altfel în următorii ani, asta urmează sa vedem, dar deocamdată nu are nimeni cum sa știe. Poate să păstreze DTH-urile sau poate să le vândă separat, către diverși cumpărători, nu neapărat lui Vodafone.

Gigi

Sper ca cei de la Vodafone sa se mentina cel putin la acelas nivel cu UPC pe partea de internet si tv. In 2006 cand Vodafone a cumparat Conex a venit cu cresteri de pret, schimbari de oferte (in favoarea lor) si cu multa reclama.

Anonim

Da, dar si serviciile au fost imbunatatite, nu au ramas ca la Conex: aria de acoperire cu semnal, numarul de minute incluse si viteza internetului mobil / traficul de date oferit au fost crescute.

Un Oarecare

Care e problema cu "coaxialul" ca nu inteleg. Daca am avut de la Telekom net prin fibra optica, ei imi promiteau 300Mbps iar la teste nu atingea nici 100 Mbps. Upc imi spune in contract ca imi da 500Mbps si aceleasi teste imi dau ca rezultat 516-520 Mbps. Testele au fost facute in ambele cazuri din Bucuresti, atat pe renumitele site-uri de testare cat si prin download efectiv de fisier de 2 GB de pe un server de test. Nu inteleg de ce va supara coaxialul asta? P.S. Placa de retea este "
Intel Gigabit CT Desktop Adapter", hard disk ssd, intel i5 etc. ca sa nu aud pe aici ca am rezultate diferite din cazua configuratiei. Stabilitatea internetului este extraordinar de buna ( cel putin in zona mea ). Va rog poate sunt mai nepriceput in sensul acesta. Care e marea problema cu cablul coaxial cata vreme imi furnizeaza internet la viteze ce concureaza cu fibra optica? Nu stiu ce scamatorie fac ei, aici chiar nu ma pricep dar, ma repet, viteza este exact cea prevazuta in contract.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile