duminică, 11 noiembrie 2018

4K HDR Summit 2018: Perspectivele dezvoltării Ultra HD în Europa de Vest

"Europa de Vest ar putea să aibă o perioadă de incertitudine în viitorul apropiat, dar perspectivele dezvoltării Ultra HD în regiune sunt la fel de strălucitoare ca un ecran OLED"; aceasta a fost concluzia celei de-a cincea ediții a "4K HDR Summit", care a avut loc pentru a doua oară la Málaga, indicând că piața din Europa de Vest asimilează cu rapiditate conceptul de rezoluție Ultra HD și sfidează nu doar opiniile care au umbrit industria 4K, ci și pe cele care i-au încetinit creșterea.


Ecosistemul echipamentelor Ultra HD s-a dezvoltat rapid, iar dezbaterile în legătură cu viabilitatea ecranelor 4K nu mai sunt actuale, din moment ce industria a depășit acest stadiu și fabrică deja o mulțime de modele de televizoare și alte echipamente Ultra HD.

"Consumatorul informat a acceptat deja ideea tehnologiei Ultra HD. Mediul competitiv s-a schimbat: evoluția tehnologiei 4K nu este aceeași cu cea a tehnologiei HD. De asemenea, platformele online au o contribuție semnificativă la asimilarea și promovarea acestei tehnologii. Discuțiile cheie ar trebui acum să se axeze pe conținutul 4K, o problemă care va persista în urmatoarea perioadă de tranziție", au mai explicat invitații prezenți la conferință.

Cu toate acestea, lansările de noi televiziuni Ultra HD s-au diminuat considerabil în cursul anului 2018. În cadrul conferinței s-a menționat că în timp ce în anul 2017 au fost lansate pe plan mondial 60 de noi televiziuni în Ultra HD, doar 10 noi canale UHD au fost lansate în prima jumătate a anului 2018. Campionatul Mondial de Fotbal din acest an a contribuit la lansarea a cinci dintre aceste canale UHD.

În zonele slab dezvoltate economic, canalele liniare UHD s-au lansat într-un ritm mult mai lent sau deloc, aceste regiuni având rate mult mai mici de adoptare a televiziunii 4K, mai ales din cauză că în unele teritorii sunt necesare noi implementări tehnologice pentru distribuirea și valorificarea conținutului UHD.

A mai fost remarcat de asemenea că Europa de Vest a fost un adevarat motor pentru adoptarea tehnologiei 4K. Aceasta este o realizare importantă, având în vedere competiția cu SUA și China: în 17% dintre gospodăriile din Europa de Vest există în prezent cel puțin un televizor UHD, iar această cifră ar putea ajunge până la 40% în anul 2022.

"Ultra HD va deveni în Europa, în următorii ani, o tehnologia obișnuită, asa cum este acum High Definition. În cele din urmă, întrebarea nu este dacă va fi adoptată tehnologia 4K la nivel larg, ci cum și când. Desigur, condițiile necesare pentru succesul UHD vor fi un hardware performant la un preț atractiv, distribuție stabilă și conținut care merită vizionat", au mai precizat invitații de la "4K HDR Summit 2018".


5 comentarii despre subiectul „4K HDR Summit 2018: Perspectivele dezvoltării Ultra HD în Europa de Vest”:
Giony

Este adevărat că în acest an au fost lansate foarte puține canale UHD, dar nici canalele HD n-au mai fost așa numeroase ca acum 4-5 ani. Cel puțin așa s-a întâmplat pe cei mai importanți sateliți situați la 19,2 gr.E, 13 E, 23 5 E și 28,2 E .

Anonim

Pai mai intai trb sa avem hd si apoi uhd noi abbia avem ceva hd si la o resoluzie redy,au falit ca si la 3d

FloRin

@Anonim, scrie in titlul clar: "Europa de Vest", nu e vorba de Romania. Oricum, se pot receptiona deja canala 4K si in Romania. INES ofera doua, in curand va fi si Digi 4K, plus ca sunt deja canale 4K prin satelit, care se receptioneaza in Romania cu antena de 90 cm.

Giony

FloRin , ai dreptate . Eu am instalate 4 antene orientate pe sateliții de la 13 gr.E ,19,2 , 23,5 și 42 E. Receptionez 12 canale UHD.

Anonim

La noi domina canalele SD, iar vestul trece la 4K. Putem numai visa cu ochii deschisi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile