luni, 17 decembrie 2018

9,78 milioane euro pentru televiziunea digitală terestră din România

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat că împrumută 9,78 milioane euro Societății Naționale de Radiocomunicații SA (Radiocom) pentru finanțarea parțială a digitalizării infrastructurii de emisie terestră a țării. Această tranzacție este susținută de Fondul european pentru investiții strategice  (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa ("Planul Juncker"). Proiectul facilitează tranziția de la televiziunea analogică la televiziunea digitală în Romania, prin intermediul a 228 locații de difuzare.

Acest proiect sprijină lansarea unei rețele de transmițătoare tv digitale bazate pe standardul DVB-T2, pentru a facilita trecerea de la distribuția terestră analogică de televiziune la cea digitală. Rețeaua este planificată să transmită semnalul operatorului național de televiziune "free-to-air" pentru aproximativ 94% din populație și 81% din suprafața țarii. Investițiile vor contribui, de asemenea, la o utilizare mai eficientă a spectrului radio.

Vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Andrew McDowell, a declarat: "Împrumutul BEI va finanța digitalizarea emisiunilor publice terestre în conformitate cu politicile naționale și europene, sprijinind tranziția la emisia digitală și facilitând dezvoltarea societății informaționale în beneficiul cetățenilor din România".

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat: "Prin acest nou acord, Planul Juncker va face o diferență vizibilă în viața cotidiană a românilor. Suntem foarte mândri de acest nou proiect EFSI și eu nu pot decât să încurajez România să profite cât mai mult de marile oportunitățile oferite de Planul Juncker, pentru dezvoltare și locuri de muncă în țară, dar și pentru a să îmbunătăți calitatea vieții oamenilor".

CEO-ul Radiocom, Eugen Brad, a completat: "Finanțarea BEI va facilita implementarea televiziunii digitale terestre în România, o oportunitate unică de extindere a industriei audiovizuale, privită din perspectiva calității imaginii programelor de televiziune și în raport cu cerințele cetățenilor, beneficiarii acestor servicii. Proiectul de tranziție al Radiocom este unul dintre obiectivele strategice ale companiei noastre, care va asigura respectarea dreptului la informație al populației din România și care va consolida, de asemenea, poziția companiei noastre pe piața de televiziune digitală terestră".


15 comentarii despre subiectul „9,78 milioane euro pentru televiziunea digitală terestră din România”:
Anonim

Înseamna că vor schimba toate echipamentele cu unele noi.

Anonim

Asta era vorba de foarte mult timp.

Max

Anonim, probabil că nu știi, dar pana acum au fost, și încă sunt folosite vechile echipamente, care nu erau pentru DVB-T2, dar care au fost adaptate pentru DVB-T2, ceva forțat ca sa se implementeze cât de cât tranziția la digital. Acum vor putea sa cumpere echipamente DVB-T2 si sa nu mai fie folosite echipamentele retro de până acum, adaptate cum au putut, dar care crează în diverse zone diverse dificultăți la receptie sau chiar întreruperea zonală a emisiei. Ce a fost pana acum, a fost doar un proiectul tranzitoriu la DVB-T2. Acum urmează îmbunatățirea și upgradarea cu echipamente noi.

Anonim

BEI finanteaza televiziune dvb t2,este deja ,sa mareasca nr . de programe tv terestre.

Anonim

Este frate, dar cu un număr mic de emițătoare si cu echipamente vechi, care nu sunt chiar dedicate pentru DVB-T2. In plus, vor putea sa folosească vechile echipamente, ce vor fi inlocuite, pentru a lansa MUX-ul 2.

Dan

Nu poti introduce de capul tau televiziuni private emise prin aceste emitatoare. Televiziunile private trebuie sa fie de acord cu asta, sa solicite la CNA, din proprie intiativa, licenta terestra digitala, iar CNA sa o aprobe etc.

Anonim

MUX-ul 1 e prin lege doar pentru TVR-uri, nu au voie emita prin el televiziuni private. Televiziunile private au voie sa solicite aprobare si sa liciteze pentru frecvente, si sa isi faca propriile emitatoare in DVB-T2, dar din cele mari nu a fost niciuna interesata.

Gabi

Elvetia renunta complet la televiziunea teresta din 2019 si Romania se gandeste sa se imprumute pentru implementare.

Anonim

E problema Elveției. Alte tari, adică TOATE celelalte din Europa, nu renunță, ba chiar dezvolta sistemul digital terestru. Dacă Elveția renunță la digital terestru, asta inseamna ca restul Europei ( Germania, Austria, Italia, Spania etc) sunt un exemplu prost că nu renunță, ba din contra, dezvolta tv digital terestru, cu canale HD si chiar Ultra HD? În niciun caz.

Anonim

bine ca se va misca ceva si pe planul DVBT2,
cu aceasta modernizare sper ca exista posibilitatea de a porni si mux2 cu programe codate, si in acest fel ar intra toti mari Pro Cantene si de ce nu Digisport

Anonim

Bani cheltuiti aiurea. In Romania nu o sa prinda asa ceva, suntem in primele 10 tari din lume cu retea de fibra optica de mare viteza dezvoltata.

Anonim

N-ai sa vezi pisturile Pro, Intact pe digital terestru. Sunt posturi cu bani, sumele mari ies de la cablisti si nu sunt rentabile sa emuta digital terestru codat. Cat despre posturile marca Digi (in special digisport) sansele sunt nule, cel mai mare cablist n-o sa bage bani niciodata in asa ceva digital terestru.

Anonim

E strategic. Când se va rupe fibra aia la vreun cutremur, sa vezi ce buna e televiziunea terestră.

Anonim


Fibra ootica este foarte rezistenta, ca sa se rupa trebuue sa o faci intentionat. Nu strica un cutremur fibra optica.

George

Cate cutremure de peste 7 grade Richter ai prins tu in Romania in viața ta de utilizator de fibra optică, sa fii sigur de ce afirmi, că nu se rupe fibra optică și sau restul conexiunilor la un cataclism important precum un cutremur cum a fost cel din anul 1977?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile