Compania M7 Group a anunțat astăzi o achiziție semnificativă pe piața de satelit: operațiunile grupului media din Luxemburg, UPC DTH, inclusiv Focus Sat. Dar la ce schimbări se pot aștepta clienții? Care sunt planurile pentru aceste platforme DTH?
Portalul parabola.cz a obținut un interviu la câteva ore după anunțarea vânzării UPC DTH. Jaromir Glisnik, membru al consiliului de administrație al grupului M7, care administrează Skylink în Cehia și Slovacă, a răspuns întrebărilor parabola.cz.
Parabola.cz: Grupul M7 a decis să achiziționeze platforma UPC DTH prin satelit. Cât de dificilă au fost negocierile?
Jaromir Glisnik, grupul M7: În ultimii ani nu am reușit să aflăm dacă Liberty Global este interesată să-și vândă platformele prin satelit. Impulsul decisiv în această direcție a fost, probabil, vânzarea televiziunii prin cablu deținute de Liberty Global în unele țări, către Vodafone. Negocierile noastre au durat aproximativ o jumătate de an, au fost foarte rapide. Ambele părți au fost în mod clar interesate de un rezultat pozitiv.
Ce schimbări vor în viitorul apropiat, la ce se pot aștepta clienții de la freeSAT, UPC Direct și Focus Sat?
Este prea devreme să vorbim despre pașii următori. Trebuie să așteptăm aprobarea tranzacției. Nu ne putem aștepta la schimbări strategice.
Vă așteptați la eventuale complicații privind aprobarea cumpărării UPC DTH din partea autorităților de reglementare a pieței?
Datorită cotei de piață din fiecare țară, nu există complicații în Ungaria, România sau Slovacia. În Republica Cehă, cota noastră de piață este mai mare și este necesară aprobarea autorității de reglementare. Nu mă aștept la complicații, dar decizia autorităților nu va fi emisă în următoarele câteva săptămâni, ci mai degrabă peste câteva luni.
Prin achiziționarea platformei freeSAT veți obține mai mulți clienți DTH pe piețele din Cehia și Slovacia. Intenționați să schimbați satelitul de la 0,8° V / 1° V la 23,5° E?
Aceasta este doar una din deciziile strategice pe care nu le putem lua încă. Luați în considerare toate cele trei scenarii: păstrarea ambelor poziții orbitale sau migrarea către o pozitie sau cealaltă poziție orbitală. Eficiența va fi decisivă în luarea unei decizii, dar trebuie calculată cu mult înainte. Un parametru important de calcul va fi, desigur, prețul capacității de transmisie prin satelit.
Doriți să aveți o ofertă identică de programe cehe și slovace la 0,8° V/1° V și la 23,5° E? Sau va fi diferită?
Platforma prin satelit UPC preia inclusiv contractele și angajamentele care rulează. Nu mă aștept ca oferta de programe să fie unificată în viitorul apropiat. Pe termen lung, cu toate acestea, este posibil.
Există câteva programe HD de bază pe Thor, care nu sunt încă disponibile în format High Definition pentru clienții Skylink.
Decizia noastră de a furniza anumite programe în format HD nu va fi afectată de noua achiziție. În continuare intenționăm să analizam toate televiziunile HD, prin intermediul evaluării audienței și desigur, cu un plus pentru cele care difuzează cât mai mult conținut HD nativ.
Vor exista programe maghiare disponibile clienților freeSAT din Slovacia?
Nu mă aștept la nicio schimbare în această direcție. Nu există niciun motiv pentru o astfel de schimbare.
FreeSAT, UPC Direct și Focus Sat au folosit până acum codec MPEG-2 pentru a distribui programe în SD. Ce schimbări veți face în această direcție? Veți trece la MPEG-4 sau va gândiți deja la HEVC?
Recunosc că, în viitor, va exista o tranziție la MPEG-4. Nu avem încă suficiente informații pentru a fi capabili de a crea un plan de tranziție. Pentru Skylink, tranziția a durat 8 ani. În viitoare cazuri, va fi probabil mai rapidă.
Clientii UPC DTH vor utiliza receptorul Skylink? Sau aveți pentru ei alte soluții?
Clienții UPC DTH vor folosi receptoarele actuale. Nu avem planificate schimbări în acesta privință. Pe termen mai lung, vom îndrepta treptat clienții spre televizoare smart cu tuner prin satelit, care va oferi servicii mai convenabile pentru bani mai puțini.
La pozitia de 0,8° V / 1° V vor fi oferite clienților aceleași programe simultan în SD și HD?
Pentru distribuția SD pot exista motive pe care nu le cunoaștem încă. Dar după ce baza de clienți este complet echipată cu receptoare HD, transmisia unui canal HD și în SD nu mai are sens.
Platforma UPC DTH a utilizat trei sisteme de criptare diferite: Irtedo ( CAID 0653, 0D97), Nagra MA (CAID 1815) și Conax (CAID 0B02). Ce sistem de criptare veți utiliza în viitor? Veți folosi Viaccess Orca?
Vom dezvolta Viaccess Orca pe toate platformele M7 Group. Acesta este cazul și cu achiziția curentă. Acest lucru nu înseamnă neapărat că vom opri sistemele actuale de criptare și că vom schimba receptoarele.
Pe poziția de la 0,8° V / 1° V funcționează platformele DTH ale altor operatori. Continuați să colaborați în simulcrypt cu acești terți operatori sau veți renegocia cooperarea ulterior?
Platforma pe care o cumpărăm are aceste angajamente pentru simulcrypt. Nu văd niciun motiv pentru a schimba ceva.
Ce fel de politică de prețuri veți avea pentru nouă poziție de 0,8° V / 1° V? Intenționați să creșteți preturile? Veți furniza servicii preplătite sau doar pe baza de abonament?
Nu pot răspunde la această întrebare. Costul final al serviciului este doar unul dintre numeroșii parametri pe care îi vom evalua cu atenție. Un raport favorabil preț / performanță a fost întotdeauna principalul criteriu în proiectarea pachetelor și serviciilor noastre, dar și cheia succesului. Nu vom schimba nimic.
Știți deja cum va fi denumit UPC DTH după preluarea de către M7 Group? Presupun că va trebui să păstrați denumirea "UPC Direct". Doriți să aveți un brand pe toate cele 4 piețe sau credeți că veți utiliza 3 sau 4 mărci diferite?
Vom putea folosi marca UPC Direct mult timp. După un timp, cu siguranță o vom înlocui. Nu știm încă dacă să selectăm oricare dintre mărcile existente ale M7 Group sau să creăm una nouă.
În Republica Cehă și în Slovacia, furnizați clienților dvs. Skylink Live TV. În ce formă va fi disponibil pentru clienții UPC DTH de pe sateliții Thor / Intelsat 10-02 ? Planificați o aplicație TV similară?
Da, am dori să furnizăm cât mai curând posibil servicii OTT clienților acestor platforme prin satelit.
UPDATE 9 iunie 2019: Noi detalii despre planurile pentru Focus Sat după vânzarea M7 Group către Canal + găsiți AICI.
UPDATE 8 iulie 2020: Focus Sat: "Denumirea legală a companiei de care aparține brandul Focus Sat s-a schimbat în Canal+ Luxembourg S.à.r.l". Detalii găsiți AICI.
sâmbătă, 22 decembrie 2018
Detalii despre achiziția UPC DTH / Focus Sat de către M7 Group
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Prima TV este un canal de televiziune comercial din România, lansat în 1997, cunoscut pentru gama diversificată de programe de divertisment ...
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Rețeaua de televiziune digitală prin cablu NextGen a început sa efectueze câteva modificări importante în grila de canale, care vor aduce at...
-
Prima Sport 1 este un canal de televiziune dedicat exclusiv transmisiunilor sportive și face parte din grupul Clever Media, un conglomerat m...
-
Formula 1 revine pe micile ecrane din România, duminică, la Antena 1. Marele Premiu din Las Vegas, programat de la ora 08:00, poate decide c...
-
Chiar dacă serviciile de streaming și televiziunea prin internet devin tot mai dominante, televiziunea prin satelit continuă să își mențină...
-
Sony Space Communications Corporation (SSCC) și Astro Digital US, Inc. au anunțat un parteneriat pentru proiectarea, fabricarea și lansarea ...
mersi mult pentru informatiele detaliate!
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.