joi, 28 martie 2019

Vodafone a oprit definitiv transmisiile analogice prin rețeaua sa de cablu tv din Germania

Vodafone Germania a eliminat ultimele canale analogice de televiziune și radio din rețeaua de cablu din Stendal din Saxonia-Anhalt, oprind astfel distribuția analogică în toate cele 13 landuri deservite.

Locuințele din Germania cu servicii de televiziune prin cablu de la Vodafone recepționează acum doar canale digitale. Banda de transmisie obținută prin renunțarea la televiziunile analogice va fi utilizată în primul rând pentru internet bazat pe standardul DOCSIS 3.1.

Vodafone oferă deja conexiuni de internet cu viteză de până la 1 Gbps pentru download în 10 landuri: peste 8 milioane de locuințe din Germania se pot abona la internet Gigabit. Până în 2021, abonații din peste 12 milioane de locuințe, reprezentând o treime din germani, vor putea naviga pe internet cu viteze Gigabit.

Vodafone Germania a demarat oprirea transmisei analogice prin cablu din 9 ianuarie 2018, cu un proiect pilot în Landshut și Dingolfing, urmat (din 15 mai 2018) de Nürnberg și de zonele învecinate. Sistarea transmisiilor analogice în rețeaua de cablu tv a Vodafone a continuat masiv în vara anului 2018: câteva sute de orașe au fost migrate către distribuție tv și radio digitală.

Unitymedia a fost primul operator major de cablu din Germania care a finalizat sistarea transmisiilor analogice, în iulie 2017.

Tele Columbus, cel de-al treilea cel mai mare operator de cablu din Germania, după Vodafone și Unitymedia, intenționează să finalizeze tranziția la tv digital și oprirea transmisiilor analogice în iunie 2019.

Biroul inițiativei comune "Digitales Kabel" coordonează și sprijină tranziția digitală, începând din ianuarie 2018. Deoarece aproape toate rețelele de cablu tv din Germania sunt sau vor fi convertite în curând la digital, biroul își va înceta activitatea la sfârșitul lunii martie 2019.


12 comentarii despre subiectul „Vodafone a oprit definitiv transmisiile analogice prin rețeaua sa de cablu tv din Germania”:
Anonim

Bravo lor

Anonim

Asta vor face cred si in Romania, dupa ce vor prelua UPC.

Anonim

In Romania cel putin 5 ani de acum incolo analogicul pe cablu nu o sa dispara. La nemti este altceva, au alt nivel de trai, alta putere de cumparare, ei din 300-400 de euro si-au luat Tv-ul din a10a parte din salariu, la noi suma aia o iei cu rata in banca

Anonim

De aceea trebuie ca in Romania sa NU FIE mai multe canale tv la același cost de transmisie si pe aceeasi frecventa ocupata? Sa ramanem mai bine cu analogicul atunci, cu un canal SD analogic cu pureci pe o frecventa, in loc de 5 canale HD digitale pe o frecventa. Tocmai de aceea strainii au salarii mari, ca stiu sa eficientizeze totul. Noi nu stim si nu vrem sa eficientizam nici macar televiziunea prin cablu, preferam un canal analogic pe o frecventa, in loc de 5 canale digitale HD. Sa nu mai spun ca un canal analogic ocupa banda cat unul digital 4K...

Anonim

Referitor la, al doilea anonim m-ai sus UPC. a fost cumpărat de M7 Group anu trecut

Anonim

Ca sa se desfiinteze analogicul la noi si sa se extinda cu programe grila digitala asta inseamna abonamente mai mari pentru posturile retransmise. Atata timp cat abonamentul de baza in Romania este undeva la 6 euro, adica o treime din minimul de afara analogicul o sa aibe ani intregi de existenta in Romania.

Anonim

Dacă se desființează analogicul nu inseamna abonament mai scump. Se desființează si gata, se obține mai multa banda de retransmisie si mai multe frecvente pentru canale digitale gratuite - care nu percept taxa - si care inca nu sunt in grila. Plus ca se pot adaugă versiuni HD ale canalelor gratuite sau ale celor cu plata, dar care nu percep diferenta de pret intre versiunea SD si HD, care nu au loc in grila din cauza frecventelor ocupate de televiziuni analogice. In plus, ar putea sa introduca toate canalele locale in digital, deci la o calitate mai buna, pe o frecventa care e ocupata in prezent de doar un singur canal local analogic.

Anonim

Este o masura binevenita, audienta fiind simbolica pentru transmisiunile analogice. Principalul avantaj ramane insa eliberarea de latime de banda atat de necesara insetatelor canale HD sau 4K.

impactclub

DOCSIS 3.1 : First released in October 2013, and updated several times since, the DOCSIS 3.1 suite of specifications support capacities of up to 10 Gbit/s downstream and 1 Gbit/s upstream using 4096 QAM. wikipedia

Anonim

@impactclub, asta e viteza maxima, dar nu poate sa fie atinsa decat daca sunt eliminate toate canalele de pe cablu, adica sa fie transmis doar net fara tv. In plus, crezi ca Vodafone are pe o acel cablu pe o strada un singur abonat, care sa se bucure de aceasta viteza? Nu. Viteza asta se imparte la cateva sute de abonati, cati sunt pe strada in cauza...

Anonim

Ce stiu nemtii ce este fibra???

Anonim

Le spun eu ce este fibra = cablul lor x 10000.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile