Recepția televiziunii prin satelit (DTH) rămâne cea mai utilizată metodă de recepție tv în Germania, conform statisticilor Astra TV-Monitor 2018, pe care compania Kantar le realizează în fiecare an pentru operatorului de sateliți Astra SES.
Cu toate acestea, atât recepția televiziunii prin satelit (DTH), cât și prin cablu tv este în ușoară scădere, potrivit studiului. Prezentă în 17,49 milioane locuințe și o cotă de piață de 45,6%, receptia prin satelit a fost cel mai important mod de recepție tv din anul 2018 (în anul 2017, cota era de 17,72 milioane de locuințe, reprezentând 45,9% din piață). Televiziunea prin cablu din Germania a rămas în anul 2018 tot pe locul al doilea, cu 16,18 milioane locuințe și o cotă de piață de 42,2% (în 2017: 16,39 milioane locuințe, reprezentând 42,5% cotă de piață).
Serviciile tv prin protocol IP au ajuns în 140.000 noi locuințe din Germania, contribuind la un număr total 2,78 milioane locuințe cu servicii tv prin protocol IP. Numărul locuintelor în care se recepționează televiziune digitală terestră a crescut cu 50.000, ajungând la 1,88 milioane.
Recepția televiziunilor la rezoluție HD a continuat cursul de creștere în Germania și în anul 2018: numărul locuintelor ce recepționează televiziuni HD a crescut la 29,84 milioane (în 2017 erau 27,48 milioane). În total, aproape 78% din toate locuințele ce receptioneaza televiziune în Germania vizionează canalele tv în calitate HD.
Pentru locuințele din Germania în care se efectuează receptie de servicii tv HD, satelitul DTH rămâne cea mai importantă metodă de recepție tv, cu 13,51 milioane de locuințe, urmate de cablu tv (12,08 milioane), tv prin protocol IP (2,52 milioane) și digital terestru (1,73 milioane).
În comparație cu anul 2012, numărul de locuințe în care se recepționează canale HD s-a dublat în Germania. Totuși, 8,5 milioane de locuințe din Germania vizionează în continuare canalele tv doar în rezoluție SD.
Inca de la inceputul lansarii satelitilor pentru tv in Europa, Germania a fost prima la receptia tv prin sateliti si mereu va ramane puternica pe acest segment.
Existand oferta buna si calitate e normal sa fie utilizat de multi. Grila diversificata, posturi locale si nationale la liber, rezolutie foarte buna.
Pai e si normal ia sa avem si noi la liber pro tv,antena1,canal d,etc...o sa fim si noi nr unu la satelit.in germania vezi tot la liber cele mai bune canale pro7,sat 1,rtl etc
Cand vreo data vom vedea si noi pro tv si antena 1 la liber??cum e rtl ,sat1 ,pro 7 in germania cele mai bune posturi.
DTH-ul este cea mai primitiva platforma posibila, cu costuri de transmisie mari. Faptul ca sunt majoritari in Germania inseamna ca serviciile pe fibra la ei sunt varza
Nu inseamna asta, ci inseamna ca au mai multe canale pe satelit si mai bune decat avem noi pe cablu. Daca ai avea 300 de canale pe acelasi satelit, dar romanesti, inclusiv gen Sky de filme si sport, dar in romana, tu ai alege cablul tv? :) Plus ca sa nu uitam traditia vizionarii prin satelit: cand germanii aveau canale gramada pe satelit, iar noi aveam doar cateva romanesti, de ne uitam si noi pe cablu la canelele germane de pe satelit...
eu ma uit si acum ala posturi tv nemtesti de pe satelit, mai ales ca sunt o gramada si sunt gratis.
vad pe forumuri pe multi cum solicita sau se plang ca nu au niste canele germane in grila de cablu de la cablistul lor, cand cu o antena de 100 lei conectata la tvul lor dvbs2 ar putea sa prinda sute de canale la liber.
Pe satelitul poziționat la 19,2 gr.E.
Degeaba se plange multi ca vor posturi nemțești în grilele de programe atât timp cât, cabaliști nu vor sub nici un fel m-ai ales că sunt la liber fta se poate găsi vreo câte in grila de programe Rds-Rcs si in grila Ups.
Ce vedeti free pe satelit la nemti sunt posturi de gen must carry la noi. Alea cu bani sunt pe zeci de euro numai in extraopriuni in retele de cablu sau satelit. In Germania serviciile de comunicatii sunt foarte scumpe comparativ cu cele din Romania si de aia DTH-ul lor s-a dezvoltat. Este ceva de genul toti romanii s-ar uita pe satelit la posturi transmise free.
Nu este adevărat, pe satelit Germania sunt gratuite posturi tv de calitate, nu din cele cu calitate proasta cum sunt la noi in must carry. Vezi și tu că sunt free pro 7, RTL, RTL 2, sat 1, super RTL și altele, astea sunt cum sunt la noi ProTV și altele, dar care la noi sunt codate.
Mai oameni buni, iar ati citit doar titlul??
Aici nu scrie ca germanii prefera televiziunea Free pe satelit, ci ca prefera, culmea, receptia satelit, si asta include si televiziunea cu bani de pe satelit, adica DTH. Asta include si canale cu bani, nu doar free, adica include posturi exceptionale precum cele de la Sky si altele premium. Nu se refera doar la canale free, ci la toate canalele de pe satelit, si ca nemtii prefera satelitul in continuare, ca metoda de receptie tv, indiferent ca e free sau cu bani. Deci nu se refera doar la free.
Nu sunt de genul must carry, vorbim totuși de multe canale private care sunt la liber. De ce? Sunt în germană + ei sunt capabili să le susțină fără să le cripteze. Sunt criptate versiunile HD dar prețul unui abonament este acceptabil (mai ales la HD+).
Sper că ai fost destul de explicit, să înțeleagă toți.
De tare ce este DTH-ul nu s-a dezvoltat in Romania. Dpdv tehnic o tara nedezvoltata pe parte de fibra optica cum este Romania in primele 5 din lume..ar accepta sa se uite pe DTH sau DVBT2
Daca pro7, sat1, rtl sunt posruri de calitate atunci no comment. Alea sunt must carry la ei, se vad moaca pe satelit si cu antena. Ca au emisiuni mai bune decat posturile must carry de la noi tine de puterea lor financiara.
Aici e vorba de Germania, care avea DTH atunci cand Romania nu avea nici televiziune prin cablu...
In Romania anilor 95 incoace se dezvoltau retelele de cablu mai ceva ca in vest, de aia suntem printre primii in lume la fibra optica. Nu prindeau nemtii pe satelit posturilr lor la cati bani faceau cablistii nostri la inceput retransmitandu-i.
In Romania nu se dezvolta DTH-ul din cauza ca cablistii romani sunt prea zgarciti sa ofere o grila serioasa de televiziune prin satelit, la bitrate bun al imaginii, asa cum au germanii. Sa nu imi spui mie ca daca ai avea un DTH romanesc cu vreo 300 de super canale romanesti, ai ramane tot pe cablu la 150 de canale din care 30 sunt din must-carry. :))
Avem in tara un cablist care are pisturi multe in hd unu si unu..nu se extinde din dorinta romanului de a da bani sa vada calitate
DTH-ul nu se dezvolta pentru ca are costuri mari si nu sunt rentabile. Cavlu tv si iptvul sunt baza televiziunii viitorului
Pro 7, RTL, RTL 2, sat 1, Super RTL nu sunt posturi must-carry in Germania, repet, faci confuzie, sunt posturi private de calitate si sunt transmise free fiindca isi permit. Must-carry nici nu se aplica la satelit, nu inteleg de ce tot faci analogie, ca nu e analogie nici legislativa, nici de calitate, intre canalele must-carry romanesti de pe cablu si aceste canale germane de calitate de pe satelit.
As ramane pe cablu, doar n-as sta cu ligheanul pe casa ca sa ma uit la tv
Deci doar in Romania are DTH costuri mari si nerentabile? Sau are si in Germania? In acest caz, in Germania de ce totusi DTH-ul e asa de dezvoltat, de 2-3 ori mai tare decat orice cablist din Romania? Si cum de isi permit sa transmita chiar free sute de canale pe satelit, daca e asa costisitor?
Iti pun eu de ce: germanii au mentalitate de oameni invatati sa drămuiască eficient fiecare cent, nu de romani avari dornici sa fure ultimul cent disponibil.
Ahh, e clar, tu cel care denumesti antena de satelit ca fiind "lighean", tu esti impotriva receptiei satelit, acum m-am lamurit. Ramai la cablu tau si la lista ta must-carry. :)
Nemtii prefera dthul si tereastra pentru ca sunt ieftine spre moaca. Un abonament la ei cu televiziune prin cablu eventualsi internet in banii nostrii ajunge la 80-100 lei cu o grila de baza minimala si internet de maxim 100Mbps
Daca-i spui neamtului de cablu tv te injura. Costa bani multi. DTH a prins la ei ca estw gratis si vad posturile lor de baza gratis. Cand vine vorba de calitate vorbim de la minim 10 euro extraoptiunea, asa ca ei se miltumesc cu posturile de nisa gen pro7, rtl, sat1 si televiziunile publice
Exact, dar in Romania de ce nu se poate asa? Daca as putea receptiona toate canalele romanesti pe un singur satelit, fara sa am nevoie sa le prind pe cele premium, jur ca in secunda urmatoare as renunta la tv cablu. Asa gandesc si nemtii, asa as gandi si eu. Mi-ar fi suficiente 100-200 canale romanesti gratis pe un satelit.
Daca spui sateliti astra indirect sunt ai lor, au costuri mai mici cu transmisia prin satelit decat ar plati posturile din Romania pe satelit
pro7, rtl, sat1 nu sunt posturi de nișă, ci sunt posturi generaliste, adica au de toate, si au si cea mai mare audienta din Germania dintre canalele tv generaliste.
Obisnuut cu moaca nornal ca pro7 ti se pare Wow. In realitate este un fel de primatv romanesc, posturile tari la ei niciodata nu au fost free pe satelit
Pai si pe români cine nu ii lasa sa-si lanseze propriu satelit, daca doar aceasta ar fi explicatia ? :) Pana si bulgarii au propriul satelit.
Nu este rentabil un satelit pentru Romania. Ce sa bagi pe el, avem in total cu posturile tvr, intact si pro undeva la 50 de canale din care vreo 30 sunt must carry. Cine ar baga bani cateva sute de milioane pe un satelit cand le vezi si pe cablu!
Cand posturile dinGermania or sa plateasca aceleasi taxe pe satelit cu cele romanesti o sa vedem atunci cate or sa mai fie free
Am inteles, PRO 7, RTL etc nu sunt canale generaliste tari pentru germani, ci cam cum e Prima Tv pentru romani. :) Nu stiu cum mi-am permis sa spun ca PRO 7 si RTL sunt canale tari pentru germani, cand aveam exemple clare ce inseamna canale generaliste tari, chiar aici in Romania, altele decat Prima Tv. Imi cer scuze. :)
Eu nu inteleg de ce ii deranjeaza pe unii faptul ca receptia satelit e apreciata foarte in mult in Germania si tot elogiază cablul tv din Romania, care oricum nu va ajunge la mine in Germania niciodata, chiar daca voi mai lucra multi ani probabil pe aici. Pentru mine, si pentru alti romani din strainatate, nu doar din Germania, satelitul e la putere aici in strainatate.
Pai din cauza ca ei se limiteaza si privesc problema doar de la nivelul orasului sau localitatii/comunei unde ei locuiesc.
Daca s-ar fi uitat pe a patra poza din stire, cea cu regiunile, ar fi vazut in zonele urbane dezvoltate situatia e cum zic ei, adica cablul e dominant in zonele cu orase mari. Problema pe care nu o observa este dominatia satelitului in regiunile rurale, care sunt multe in Germania si per total ajuta satelitul sa fie metoda preferata de receptie.
Lasă că e destul de bine și așa. Măcar să ai timp să vizionezi, de exemplu RCS-RDS.
Eu nu am RCS RDS la mine in comuna, am o firma amarata de cablu care nici macar digital nu a avut pana acum cativa ani. Am antena de satelit si a completat cu brio grila saraca pe care mi-o oferea acea firma de cablu si in continuare completeaza cu sute de canale acea grila. Nu renunt la antena satelit, care e una offset mica, nu e lighean si nici macar nu e montata pe casa, ca doar nu e antena yagi de UIF, ci e undeva in curte in spate, aproape de sol, nici nu se vede.
Dacă te gândești bine, GERMANIA e GERMANIA și ROMÂNIA e ROMÂNIA. Sunt cu cel puțin 50 de ani înaintea noastră. Fă o comparație cu Bulgaria ,nu cu Germania. ȘI nu vă mai certați pe acest subiect.
Banii frate, banii. Dacă tu ai o firmă îți faci politica ta. Așa și cu firmele de televiziune. Se întind cât le ține plapuma.
E normal când pe satelit germanii au peste 250 de programe nemțești fără sa plătească vreun abonament.
Foarte bine,vezi că ai găsit soluția?
Sa ramana la nemti satelitul ca solutia de baza. Prefer cablu tv si iptv, sunt solutiile viitorului si extinderea ariei de acoperire cu fibra optica spune totul despre seriozitatea unui operator
Exact, la mine in comuna nici unul dintre cei doi operatori nu ofera conexiune fibra optica. Deci concluzia mea, conforma exact cu opinia ta, e ca niciun operator din Romania nu este serios pentru comuna mea, deoarece niciunul nu oferă conexiune prin fibra. Noroc cu operatorii de sateliti, ca sunt seriosi si ofera canale digitale gratis, ca oricum lipsa fibrei la cablistii din comuna mea "spune totul despre seriozitatea" operatorilor, exact cum spui si tu.
Prin operator serios se intelege unul care-si extinde propria retea de fibra optica, poate oferi oricarui abonat sute de programe pe cablu si internet gigabit. Daca oferi posturi transmise prin DTH si DVB-T2 acel operator este "prastie"
Nu va mai certati nemti au satelitul lor si platesc mai nimic pentru transmisie fata de alta tv din alta tara care inchiriaza o frecventa.Multi stau in chirii si normal ca nu-l asteapta pe ala cu cablu 3 saptamani,asa ca intr-o ora si-a montat ligheanul cu tv cu tot.Oricum incet, incet televiziunea se va muta prin internet si asta pentru ca se va largi acoperirea peste tot in lume,se vor modifica si drepturile de difuzare,autor e noua inovatie si e foarte ok.Nu iti trebui decat un televizor si in cablu de net in el.
Pai normal ca nemti stiu de ce!!,e mult mai sigur,se vede foarte bine HD si nu agreaza firele.
Din ceea ce stiu eu,Pro 7,Sat 1 si RTL-urile sunt posturi austrice,nicidecum nemtesti,ZDF,ARD 1,DSF,DW ar fi o mica parte dintre posturile nemtesti
Sunt germane, dar au și versiuni austriece.
Exact. Sunt nemțești dar au insert local adică reclame, în rest program comun.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.